Let me tell you a story about Winx...
♦Book of Winx♦
Anketa
Koja je vaša omiljena Winxica?


Brojač posjeta
16975
music
About me

Zovem se Arijana. Rođena sam 19. listopada 2003. godine u Rijeci, u Hrvatskoj, gdje živim i sada, a na internetu se najčešće pojavljujem pod nazivom Goth_Fairy_.
Tko sam ja?
Za neke sam ekscentrik u crnom, za neke uobičajena i vrlo prijatna osoba. Ja sama sebe identificiram kao pripadnika gotičke subkulture, vještog sanjara (kao što kaže H. P. Lovecraft u Sanjanom pohodu na nepoznati Kadath), još donekle neiskusnog pisca i donekle iskusnog čitatelja.
Većinu vremena provodim strastveno učeći, jer edukacija uistinu jest jedna od mojih najvećih strasti, čitajući neku knjigu, stresno pišući vlastitu knjigu ili poeziju ili jednostavno filozofirajući. Osim toga, često gledam filmove iz 1. pol. 20. st., anime ili se bavim svojom kolekcijom Winx lutaka.
Volim jesen, povijest, Hrvatski jezik i književnost, fantaziju, horror, glazbu itd..
Ako me želite bolje upoznati, slobodno potrošite malo dragocjenog vremena na moj tematski šaren blog.
Instagram
@BookOfWinx
Blog
nedjelja, kolovoz 14, 2016
Pozdrav svima koji čitaju ovaj članak i dobrodošli na moj blog. Nakon ove lijepe dobrodošlice htjela sam vas zamoliti za odobrenje. Odobrenje da promijenim ime bloga. Winx Club Teen Girld me podsjeća na razdoblje moga života kada sam pokušavala naglo odrasti i upravo zato sam i ubacila teen u naziv bloga, što više uopće ne predstavlja temu bloga i sve od čega se sastoji jer je ovo isključivo Winx blog na kojemu ponekad usput i izrazim svoju goth osobnost. Ne znam kakvo bi bilo novo ime no razmišljala sam o nečemu što u sebi ima riječ Winx i ispunjeno je zvukom njihove čarolije, no istovremeno odaje i to da sam goth i da će se na blogu posjetioci susresti i s nekoliko mračnijih i dubljih tema. Recite mi što mislite o tome u komentar.

Jednom sam napisala članak o Pixie zamjerkama, što je uključivalo zamjerke u Winxu i u Pop Pixie-ima. Mislim da se svi možemo složiti, koliko god voljeli Winx, svi smo primijetili nekolicinu sitnica koje jednostavno nemaju smisla. Koliko god te sitnice pokušali zanemariti, ne možemo ih potpuno zaboraviti jer su tu i čine cijeli Winx zbunjujućim. U ovome članku ću navesti sve pogreškice koje sam ja uočila i koje jednostavno ne mogu izbiti iz svojega uma. Većinu su već mnogo puta spomenute, no moguće da ću uspjeti pronaći neke kojima se do sada nije davalo toliko pažnje. Jako volim Winx, kao što već i znate, te ne volim misliti na pogreške koje uništavaju seriju, no one su tu i moramo ih spomenuti. Nadam se da nitko neće ovaj post shvatiti preozbiljno, već da će sve ispasti komično i interesantno.

1.ZAR SU LJUBIMCI ISPARILI?Oh, znači divno. Od plišanih medvjedića u 4. sezoni Winx su stvorile žive ljubimce i započele svoj posao uveseljavajući ljude novim, zanimljivim ljubimcima. U međuvremenu, svaka je Winxica i sebi uzela jednog od njih. No nakon 4. sezone njih više nema! U 7. sezoni dolaze novi ljubimci oko kojih se vrti gotovo cijela sezona (koju ja još uvijek nisam pogledala do kraja) i možemo pretpostaviti da će nakon te sezone i oni ispariti poput ovih iz Love&Pet-a. Gdje li su sada svi ti silni ljubimci? Čak ne možemo niti primijetiti da ih neko dijete ili neka odrasla osoba u Gardeniji ima. Potpuno su nestali iz Winxa.

2.IZNENADNA POTREBA ZA RAZNOLIKOM ODJEĆOM

Do 4. sezone Winx su vrlo rijetko mijenjale odjeću, što jest bilo malo čudno, no dobro, ali nakon 4. sezone Stella je započela svoj vlastiti posao kao dizajnerica. U redu bi bilo da je svoju odjeću isprobavala na Winxicama, no ona je u svakoj epizodi darivala novu odjeću! Zar im je odjednom to bilo potrebno? Mislim da je većina Winxera primijetila ovu čudnu promijenu u Winxu i svima je zasmetalo to što taman kad zapamte jednu kombinaciju odjeće, stiže sasvim nova i potpuno drugačija, a na onu prije nje se niti jednom ne vrate!

3.POVEZANOST IZMEĐU PIXIEA I VILE VIŠE NE ZNAČI APSOLUTNO NIŠTA

U 5. su sezoni došli Selkiji koji su se povezivali s Winxicama baš poput Pixie-a. To smo mogli prihvatiti, bili su nam simpatični, no u 6. sezoni su dva Pixiea zamijenjena. Umjesto Digit, Tecnin je pixie postala Karamel, a umjesto Tune, Musin je pixie odjednom Cherrie, što se nikako ne poklapa. Digit je bila savršena za Tecnu jer su obije voljele tehnologiju i to im je bio smisao života. Karamel se pixie kuhanja. Kakve to ima veze s Tecnom? Tone je bila elegantan pixie koji je bio ljubitelj glazbe te je nadopunjavala buntovnicu Musu. Zajedno su činile savršen lik. Cherrie je pixie oluje i vremena općenito. Ponovno, nema nikakvoga smisla!

4.DAPHNE I THOREN SE ODMAH ŽENE?Vjerojatno nije prošlo niti dva mjeseca otkako su se ovo dvoje upoznali i pras! Žene se! I to bez ikakva plana! Daphne je doslovno došla Bloom i rekla da su se zaručili, niti tjedan dana nakon toga bila je svadba. Kakav je to način? Mislim, nisu se niti stigli tako dobro upoznati. Koliko su uopće pričali, na koliko su spojeva otišli? Nisam stručnjak u ljubavi, no to je preeeeebrzoooo!

5.SKY JE BLOOM ZAPROSIO DVA PUTA?

Ovo je nešto što me jako muči i želim odgovor! U filmu Tajna izgubljenog kraljevstva, Sky na kraju filma na balu zaprosi Bloom dok plešu, što je predivan dio filma, i ona pristane. To je kraj filma. Znač itu su se zaručili. No, u filmu Čarobna avantura ju ponovno zaprosi i dogovore se da će se oženiti na prvi dan proljeća. Znači, dva puta ju je morao pitati? Jesu li oni zaboravili da su već zaručeni ili su jednostavno željeli ponoviti taj romantičan trenutak? Nije mi jasno! Nikada mi taj dio nije bio jasan!

6.ICY SE VRLO LAKO ZALJUBI...

Icy je ili pala toliko nisko da prihvaća bilo koga za vezu, ili se stvarno lako zaljubi. Prvo-Darkar. Možda je njega ustvari cijenila najmanje, no jasno se vidjela koliko je ljuta kada je više pažnje posvetio Dark Bloom nego li njoj i Trix. Valtor. Ogromna ljubav. Mislim da su i Rai i 4Kids i Nick htjeli da gotovo svaki lik ima dečka ili curu. Čak su i jednu sezonu pustili Aishu bez dečka, no u sljedećoj se morala zaljubiti. Zašto to rade? Nego, vratimo se na Icy. S Valtorom je doživjela ljubav na prvi pogled, u onom posebnom zatvoru. Nakon njega su Trix sasvim slučajno srele Tritanusa. Icy je bila opsjednuta njime. On joj je obećao da će biti njegova kraljica. Na kraju je ta ljubav potpuno propala. Ja osobno mislim da Icy zapravo samo traži nekoga da ju pokriva i učini snažnijom kako bi uništila Winx. U svako mslučaju, ako bude još Winx sezona, možemo očekivati još interesantnih veza između Icy i ostalih zločinaca. Da se pojavila u 4. sezoni, vjerojatno i bila s Ogronom.

7.WINX SU ROCK BEND?

Mislim da se svi možemo složiti da je muzika Winxa pop i pop-rock ,a ne rock. Njihova je muzika ustvari jako lijepa i rado je slušam, no mislim da to nije rock...Ako ih usporedimo s Queenom ili nekime tko je izvodio čistu rock muziku, toj skupini ne pripada i Winx. Dakle, iako su se predstavljale kao rock bend, bilo bi puno bolje i točnije da su priznale da su ustvari pop-rock. Neke pjesme imaju nešto u sebi što baca na čisti rock, npr. Kameno srce, no većina novijih je više pop. (upravo sam išla poslušati Kameno srce i naježila sam se...Krasan osjećaj (: )

8.DOK SVIRAJU GITARU, IZGLEDAJU KAO DA NE RADE NIŠTA...

U jednom dijelu 4. sezone Aisha uzme gitaru i reče da je dobra, no da su one na Magixu bolje. U to mtrenu izgledala je kao da je jedva dotakla gitaru, no svirala ju je. Mislim da iako su Nick i Rai dali sve od sebe, poprilično su loše animirali sviranje instrumenata. 3D izgleda dobro, no uobičajena animacija je pomalo amaterska.

9.ŠTO SU TO UČINILE TECNI?...Ova me epizoda 5. sezone jako živcirala jer su ustvari podučavale Tecnu kako da bude nešto što nije samo kako bi zadivila Timmyja za kojeg su trebale znati da ga boli briga hoće li se ona smijati njegovim šalama ili biti super našminkana. Isto tako su i ,,specijalci,, učili Timmyja kako da zavede Tecnu. Mrzim tu epizodu jer ustvari uči mlađe gledaoce da ako žele zadiviti svoju simpatiju, moraju se praviti da su nešto drugo, a kraj epizode nije baš dobro prenio poruku da bi trebali biti originalni i svoji...

10.WINX JE NEMOGUĆE OZLIJEDITI

Winx i ostale vile iz Alfeje, pa i vještice, često su u borbama, naravno. Često jako udare u zid i često jako stradaju, no nikada nemaju neke dugotrajne modrice, niti ogrebotine. Što god im se dogodi, možda su čak i u starijim sezonama ponekad bile ozlijeđene, no nikada nismo mogli primijetiti neke ogrebotine koje su ostajale na mjestu nekoliko epizoda. Razumijem da nikada ne zadobiju jače ozlijede kao što je npr. prijelom kostiju ili nešto slično jer ih gledaju i mlađa djeca, no barem neke ogrebotine ili modrice. Vile nisu napravljene od kamena, i one se mogu ozlijediti!

11.UVIJEK ISTO MJESTO ZLOČINA

Kada se radi o nekom zlu na Zemlji, uvijek je radnja u Gardeniji! Da, u šestoj su sezoni putovale po svijetu, što je bio zanimljiv preokret, no ako malo razmislimo, Roxy, koja je bila posljednja vila sa Zemlje, živjela je u Gardeniji. Bloom je iz Gardenije. U petoj sezoni, kada se radi o Zemlji, Tritanus napada Gardeniju! Bilo bi lijepo kada bi se posvetili i nekom novom mjestu na Zemlji, a ne stalno ponavljali radnje u Gardeniji. Da, to jest jedno od najvažnijih mjesta u Winxu, no mislim da nije središte svijeta.

12.PROMIJENA GLASA

Ne znam je li tako samo u Hrvatskome davanju glasova, no u petoj sezoni su se svi glasovi promijenili. Da, možemo predpostaviti da su im se glasovi malo promijenili, no mislim da je to u njihovim godinama pomalo nemoguće. Roxy, na primjer, u četvrtoj sezoni nije imala niti približno piskutav glas kao u petoj, šestoj i sedmoj. Bloom zvuči mnogo odraslije, a Faragonda mlađe. To je jedna od promijena koje me jako živciraju jer to nisu glasovi s kojima sam odrasla i koje sam slušala sva ona jutra prije vrtića. Cijela se animacija ustvari promijenila, iako mnogi misle da je sada kvalitetnija, to nije pravi Winx.

13.UVIJEK MORAJU BITI DVIJE TRANSFORMACIJE

Ne samo da su u petoj sezoni bile dvije transformacije, nego su dodali još jednu uz onu glavnu u šestoj, a i u sedmoj. Očito je da očajno umnažaju različitu odjeću kako bi mogli izrađivati više lutaka i više zaraditi. Zadnje tri sezone imaju jedan veliki zajednički detalj, a to je, dakle, da kako bi Winx mogle doći do ,,jače,, transformacije, prvo moraju dobiti neku sasvim drugačiju. Mislim da je to malo nepotrebno. U šestoj je sezoni to još bilo interesantno, kao i u petoj, no sedmu su sasvim upropastili.14.PORUKE U PJESMAMA

Većina pjesama od 2003. do 2013. su pjesme u kojima se potiče da slijedimo svoje snove, vjerujemo u sebe, živimo svoj život čarobno itd. dok novije pjesme uglavnom reklamiraju Winx uz pratnju poruka kao što su ,,Mi smo najbolje vile ikada,, ,ili , ,,Moćnije smo od svih ostalih,,. Mislim da stari Winx nikada ne bi dopustio da se u njihovo ime koriste takve pjesme. U prošlosti, ako su neke pjesme i bile o tome kako su Winx divne, uključivale bi i poruku kao što je ,,Najbolje smo dok si ti uz nas,,. Muzika se malo previše promijenila, zar ne?

 Redu, to su sve zamjerke koje sam ja sakupila. Ako vi imate neku zamjerku ili mislite da neka od mojih zamjeraka nije točna ili istinita, slobodno mi to poručite u komentar jer bih voljela čuti što vi mislite o novome Winxu, promjenama i nekim sitnicama koje nemaju baš puno smisla u cijelome ,,crtiću,,.

Ovaj dio posta mi je vrlo važan, jer ne znam o čemu da pišem! Ustvari, jedva da imam i jednu ideju. Želim da mi vi rečete u komentarima o čemu želite čitati. Članak o mome pisanju priča i pjesama je u toku pisanja te mislim da će biti poprilično dugačak. Imam nekoliko ideja o čemu bih mogla pisati te želim da mi vi izdvojite u komentare ono o čemu biste najradije čitali. Razmišljala sam o temama:

-Anime (moji omiljeni likovi, moji omiljeni animei...)

-Prisjetimo se staroga Winxa (opisujem starije sezone, izdvajam moje omiljene trenutke iz neke sezone, pišem o Enchantixu, Believixu...)

-Goth stvari (pišem vam o svome bezveznome životu, šalim se, dobar je život, i o mome životnome stilu i glazbi i bla bla bla meni bla bla)

-Skrivene poruke u Winxu (otkrivam vam skrivene poruke koje sam uočila u Winxu ili u njihovoj glazbi...dobre poruke koje vam mogu pomoći...)

-QnA (jedini je problem što bi možda moglo biti premalo pitanja, no onda bih to mogla iskoristiti kao sporedni dio posta, tako da me slobodno možete pitati bilo što što vas zanima o meni ili blogu u komentarima, a ja ću odgovoriti na vaša pitanja na kraju sljedećega posta)

Također se bliži jesen, a jesen je godišnje doba u kojem usam najkreativnija te bih mogla nabaciti neki DIY ako mi kompjuter dozvoli da objavim slike koje sam ja fotografirala. Također možda nešto u stilu gdje pronalazim inspiraciju za...sve što radim i zašto obožavam jesen...jednostavni razlog zašto želim pisati o tome je taj jer volim pričati i pisati o tome.

Hvala na čitanju, posjeti moga bloga, vratite se uskoro kada objavim novi članak, a ako netko od vas ima blog, slobodno ga spomenite u komentaru da ga mogu posjetiti.

Pozdrav!

Autor:Arijana

Članak napisan: 9. kolovoza 2016.

Članak objavljen: 14. kolovoza 2016.

Blog: Winx Club Teen Girls

Ime članka: Winx zamjerke

Instagram: @Goth_Fairy_

adventureworld @ 17:48 |Komentiraj | Komentari: 13 | Prikaži komentare
Arhiva
« » vel 2018
 • p
 • u
 • s
 • č
 • p
 • s
 • n
 •  
 •  
 •  
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
Cursor
 • cursor
  Christmas Blue Star
Mirta, moj omiljeni lik iz Winxa
Anketa
Vjerujete li u vile?
O blogu
30. studenog 2012. ovaj mi je blog darovala bivša blogerica imena Nejra.
Prvotno se zvao Adventure world, a ja ga preimenovah u Winx Club Teen Girls. Taj naziv prestao je odgovarati mojoj osobnosti, stoga se sada zove Book of Winx jer to ime obuhvaća dvije stvari o kojima ovisi moja sreća: knjige, odnosno priče, i Winx.
Za neke, Winx je beznačajan crtić. Meni Winx znači sve. To su moje najbolje prijateljice i uzori. Sve što sam postigla u životu na neki način dugujem Winxu. Vodile su me i pokazale mi kako da se razvijem intelektualno, a pomogle su mi ući u svijet mašte, u kojem sam igrom slučaja i ostala. Ovaj blog posvećujem pretežno tim divnim vilama, ali ovdje ćete naći i neke donekle intimne ispovjedi u postovima, rasprave o knjigama i slično.
Uživajte!
Index.hr
Nema zapisa.