Let me tell you a story about Winx...
♦Book of Winx♦
Anketa
Koja je vaša omiljena Winxica?


Brojač posjeta
16975
music
About me

Zovem se Arijana. Rođena sam 19. listopada 2003. godine u Rijeci, u Hrvatskoj, gdje živim i sada, a na internetu se najčešće pojavljujem pod nazivom Goth_Fairy_.
Tko sam ja?
Za neke sam ekscentrik u crnom, za neke uobičajena i vrlo prijatna osoba. Ja sama sebe identificiram kao pripadnika gotičke subkulture, vještog sanjara (kao što kaže H. P. Lovecraft u Sanjanom pohodu na nepoznati Kadath), još donekle neiskusnog pisca i donekle iskusnog čitatelja.
Većinu vremena provodim strastveno učeći, jer edukacija uistinu jest jedna od mojih najvećih strasti, čitajući neku knjigu, stresno pišući vlastitu knjigu ili poeziju ili jednostavno filozofirajući. Osim toga, često gledam filmove iz 1. pol. 20. st., anime ili se bavim svojom kolekcijom Winx lutaka.
Volim jesen, povijest, Hrvatski jezik i književnost, fantaziju, horror, glazbu itd..
Ako me želite bolje upoznati, slobodno potrošite malo dragocjenog vremena na moj tematski šaren blog.
Instagram
@BookOfWinx
Blog
subota, studeni 12, 2016


Dobrodošli na moj blog, Winxeri i prolaznici koji su se jednostavno zainteresirali na moj blog. Kao i uvijek piše vam Arijana. Za današnji sam članak pripremila klasičan članak o transformacijama. Nikad nisam napisala ovakav članak, međutim znam da je vrlo čest pa sam odlučila umjesto opisivanja izgleda transformacija jednostavno iznijeti svoje mišljenje o njima i urediti cijeli post kao top listu.

Halloween je službeno završio, iako je u mojemu životu svaki dan Halloween, i moglo bi se reći da su krenule pripreme za Božić. Nisam kršćanin što znači da ne slavim Božić iz religioznih razloga, ali obožavam obiteljsko okupljanje, kićenje jelke, božićnu glazbu i filmove te sve ostalo vezano za božić. Planiram do prvod prosinca izraditi i objaviti novi dizajn. Mogla bih to učiniti i prije, ali je kvartal, ili kako ga neki zovu, tromjesečje, što znači da moram jako puno učiti i na školu izgubiti jako puno vremena ako želim opstati kao odlična učenica.

Pogledala sam nekoliko epizoda WOWa (između osam i deset) i zadivljena sam. Neki misle da je Dreamix presličan Tynixu, no ja uopće ne mislim tako. WOW je uistinu dobar i pomalo asocira na četvrtu sezonu. Kada pogledam oba dvije sezone napisat ću post samo o njemu. World of Winx možete gledati na www.worldofwinx.net gdje ga možete gledati na engleskom, ali i na nekim drugim jezicima.

Prije nekoliko dana sam nacrtala i temperama obojila crtež Mirte i vrlo sam ponosna na njega. Neću objaviti sliku na blogu jer se uvijek kada objavim slike koje ja fotografiram izbrišu same od sebe nakon nekoliko dana pa ne bi imalo smisla, no ako biste voljeli vidjeti kako sam ju nacrtala možete posjetiti moj Instagram koji uvijek stavim na sam kraj posta.

Također sam primijetila da mi jedna ,,stara,, blogerica Nejra ponekad komentira postove. Ona mi je dala ovaj blog i nekad smo puno pričale na chatu. Ovo tu je temeljno samo za nju poruka: ako želiš malo popričati sa mnom, što bih ja jako voljela, možeš me kontaktirati na bivšoj stranici mojega bloga (Winx Club Teen Girls) ili preko Instagrama, a moj je Instagram profil uvijek naveden na kraju posta. Nadam se da ćemo se čuti. ♥

WINX TRANSFORMACIJE

12.Tynix7. sezonu uopće još nisam dovršila gledati. Dosadna je i naporna. Mislim da je potpuna pogreška i mrlja u povijesti Winxa. Uostalom, jeste li primijetili kako su brzo izdali šestu i sedmu sezonu? Prije smo uvijek uzbuđeno iščekivali nove sezone, a onda se odjednom nismo mogli niti okrenuti a da Nickelodeon nije najavio novu sezonu Winxa. Dobro, vratimo se na Tynix. Niti najmanje se nisam povezala s Tynixom. Uopće m ise ne sviđa. Možda imam snažne kritike, no da mogu ukinula bih cijelu 7. sezonu.

13. Butterflix
Na prvi mi se pogled ova transformacija činila vrlo interesantnom. Vile mnoge asociraju na leptire pa je ime transformacije imalo logike. Ipak, na kraju se uspostavilo da je Butterflix vrlo bebast. Winxice su stalno plesale i imale su čudnu šminku, pomalo previše šminke, a krila su svima bila gotovo jednaka. Ne mrzim Butterflix iako mi je višak. Krila su svima bila ista, što je bilo loše jer je isticalo njihovu jednakost što nikako ne potičem, a haljine su bile balerinske. Bio je lijep, ustvari, baš lijep. Niti približno savršen, ali može proći.

10.Harmonix


Nemam ništa protiv Harmonixa. Cijela ideja pete sezone je vrlo dobra i čak su je i poprilično dobro interpretirali. Winxicama je bila potrebna transformacija pomoću koje će moći kontrolirati svoje moći i biti transformirane bez da im se krila namoče u vode. Harmonix je bio riješenje i bio je priprema za Sirenix. Zanimljivo i iznimno.

9.Mythix


U Mythixu mi se sviđaju krila i ponovno, kao i kod Harmonixa, ideja je ustvari odlična. Trebala im je transformacija pomoću koje će ući u Legendarium i zaustaviti bića koje je Selina prizivala. Vidite kako su čak i u 6. sezoni (za razliku od 7.) sve transformacije imale poprilično složen i zanimljiv razlog za nastanak. Dakle, kako bi porazile bića iz Legendariuma i ušle u svijet Legendariuma, otkrile su transformaciju Mythix. Uz izgled i razlog postanka transformacije, obožavam pjesmu ,,Almost,, koja je pjesma Mythixa. Smatram da je predivna.

8.Sirenix


Sirenix je uistinu lijepa transformacija. Oduvijek mi se sviđala jer su za razliku od drugih transformacija u njoj Winx nosile hlače (s gotovo neprimjetnom suknjom) i bile više fleksibilne negoli u drugim transformacijama koje su imale kratke suknje. Također mi se sviđa postupak koji je bio potreban da bi dobile Sirenix. Cijela pozadina Sirenixa vezana za Daphne me jako zaintrigirala i poprilično je dobro smišljena. Bravo za Sirenix. Dobra ideja, a k tomu je i dobro izvedena.

7.Sophix


Moram priznati da se i ne sjećam baš najbolje cijele poante iza Sophixa, no znam osnove, a to je valjda dovoljno za ovu listu. Sophix je kao i Lovix pod transformacija Believixa. Nikad joj nisam pridavala baš previše pažnje, no draga mi je i jako ju cijenim. Poanta i smisao Sophixa je vrlo interesantna. Cijela je transformacija vezana za prirodu što je vrlo često u 4. i 5. sezoni. U te dvije sezone dosta se pažnje pridavalo očuvanju okoliša. Dakle, Sophix je bio vezan za Dianu i vile Amazone. Znate da je Diana bila na strani osvete, a winx su se borile protiv toga te kako bi se mogle nositi s njenim biljnim moćima, morale su doći do Sophixa i time ju poraziti, tj. urazumiti da osveta niej riješenje. Definitivno interesantna pozadina transformacije. Međutim, nikad mi se niej sviđala odjeća iako krila jesu. Odjeća mi je nekako djelovala obično.

6.Bloomix
Prije svega, želim podijeliti radosnu vijest sa vama. Za Božić ću dobiti Tecnu u Bloomixu. Već je u ormaru (mama mi ju je kupila kako ne bi nestala iz trgovine prije Božića) i predivna je i obožavam ju i jako sam sretna. Nastavit ću s Bloomixom općenito. Nedavno sam shvatila koliko mi se Bloomix uistinu sviđa. Znam da pomalo naglašava da je Bloom glavna, no zapravo je jako lijepo od nje što je dala dio svoje moći Winxicama kako bi se zajedno mogle boriti protiv Trixa i Seline. 6. je sezona ustvari poprilično dobra, iako je malo bebasta. Jako mi se sviđa odjeća svih Winxica u Bloomixu, a pogotovo krila. Obožavam Bloomix. Također mi se i pjesma Bloomixa jako sviđa.

5.Lovix


Lovix volim puno više negoli Sophix. Lovix je nekako posebniji i interesantniji. Možda je to i zato što jako volim zimu i zimsku odjeću, a Lovix je bio tu kao transformacija pomoću koje su se Winx trebale boriti protiv Aurore i vila leda i zime. Loviy ih je valjda na neki način grijao i držao ugrijane dok su se borile na ledenom dvorcu Aurore. Dakle, izgled mi se jako sviđa i dakako uvijek ističem predivna krila. Jako volim Lovix.

4.Charmix
2. sezona...Bila su to divna vremena, a sada su savršena sjećanja i uspomene. Charmix je bio jednostavan i tako jednostavan bio je savršen. Imao je dobru poduku i podlogu. Bilo je zanimljivo Magic Winxu dodati tu torbicu i privjesak koji je automatski promijenio tu osnovnu transformaciju u Charmix. Sve su te torbice i privjesci bili iznimni i predstavljali osobnost svake Winxice. Svaka vila dobila je Charmix i unaprijeđenje svojih moći nakon čina dobrote i hrabrosti. Charmix svi pamte kao divotu.

3.Magic Winx


Charmix bez posebnosti Charmixa, zar ne? Ne, puno više od toga. Prva i temeljna transformacija svake vile pa tako i Winxa. Ovo je ustvari bezimena transformacija, a kasniej je prozvana Magic Winx, iako sumnjam da su i druge vile izvan Winx Cluba vikale Magic Winx pri transformiranju. Kada je osoba uspijela u tranformiranju u ovu formu, znala je da je vila. A to je najvažnije u cijelom Winxu kao emisije. Najvažnije je shvatiti da smo svi prepuni čarolije i da smo svi na neki način mistična bića poput vila.

2.Enchantix
Poruka Enchantixa bila je da se ponekad moramo odreći nečega i biti samozatajni za dobrobit sebe i ostalih. Međutim, bio je naglasak i na tome da će nam se sve dobro vratiti i da ćemo ojačati. Enchatix je prva transformacija koja nije bila identična Magic Winxu (osim pojedinosti) i nakon nje krenule su se nizati sve posebne transformacije. Oduvijek mi je izgled tranformacije bio predivan i patila sam za lutkom u Enchantixu (izrazito za Tecnom i Musom) ,no nikada nisu bile u Hrvatskoj, a na internetu su vraški skupe. Ipak, nadam se da ću jednoga dana kupiti neku lutku u Enchatnixu. Nadam se da ću jednoga dana postati kolekcionar i nabaviti većinu lutaka koje želim (sve su, naravno, Winx). Skrenula sam s teme. Jako volim Enchatix i obožavam način na koji je cijela 3. sezona započela i kako je došlo do postanka Enchantixa. Sve su Winxice morale ojačati i dobiti nove moći, a to nije bilo lako i postupci kojim su došli do Enchantixa su jako poučni. Nakon toga uslijedio je prvi Winx film u kojem je Enchantix prekrasno prikazan u 3Du. Divno je prisjećati se kako smo se svi čudili novoj transformaciji, zar ne?

1.Believix
Transformacija koja te uči tome da moraš vjerovati u sebe i čaroliju kako bi uspio u životu. Zar nije to divno? Često se prisjećam ove poruke iz Winxa i stalno mi pomaže. Bilo mi je teško presuditi bih li stavila Believix na prvo ili drugo mjesto. Međutim, u nekom pogledu, Believix mi je omiljena transformacija jer je pouka jednostavno predivna i uvijek mi koristi. Neizmjerno sam zahvalna na Believixu i pouci 4. sezone jer sam s njom dospijela na mnoga mjesta (stvarna i nestvarna) gdje nikada ne bih dospijela bez nje. U filmu Čarobna avantura Winxice imaju moć Believixa i mislim da se svi možemo složiti da izgledaju prekrasno.

Gdje je Dreamix na ovoj listi?

Budući još nisam niti približno pri kraju gledanja WOWa, a i ne želim nikome spoilati radnju, odlučila sam izostaviti Dreamix iz ovoga članka i sačuvati ga za poseban post o WOWu.

To je sve za sada. Nadam se da ste uživali u čitanju i da ćete ostaviti komentar u kojemu možete navesti koje su vaše omiljene transformacije iz Winxa. Ak oste započeli gledati WOW, recite mi što mislite o njemu ali nemojte odati radnju kako se oni koji ga još nisu započeli gledati ne bi naljutili. To je sve od mene. Čujemo se u sljedećemu postu! Bok!

 

Autor: Arijana

Naziv članka: Winx transformations+my opinion

Blog: Winx Club Teen Girls

Članak napisan: 27. listopada 2016.

Članak objavljen: 12. studenog 2016.


Instagram: Goth_Fairy_

adventureworld @ 17:01 |Komentiraj | Komentari: 8 | Prikaži komentare
Arhiva
« » vel 2018
 • p
 • u
 • s
 • č
 • p
 • s
 • n
 •  
 •  
 •  
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
Cursor
 • cursor
  Christmas Blue Star
Mirta, moj omiljeni lik iz Winxa
Anketa
Vjerujete li u vile?
O blogu
30. studenog 2012. ovaj mi je blog darovala bivša blogerica imena Nejra.
Prvotno se zvao Adventure world, a ja ga preimenovah u Winx Club Teen Girls. Taj naziv prestao je odgovarati mojoj osobnosti, stoga se sada zove Book of Winx jer to ime obuhvaća dvije stvari o kojima ovisi moja sreća: knjige, odnosno priče, i Winx.
Za neke, Winx je beznačajan crtić. Meni Winx znači sve. To su moje najbolje prijateljice i uzori. Sve što sam postigla u životu na neki način dugujem Winxu. Vodile su me i pokazale mi kako da se razvijem intelektualno, a pomogle su mi ući u svijet mašte, u kojem sam igrom slučaja i ostala. Ovaj blog posvećujem pretežno tim divnim vilama, ali ovdje ćete naći i neke donekle intimne ispovjedi u postovima, rasprave o knjigama i slično.
Uživajte!
Index.hr
Nema zapisa.