Let me tell you a story about Winx...
♦Book of Winx♦
Anketa
Koja je vaša omiljena Winxica?


Brojač posjeta
16975
music
About me

Zovem se Arijana. Rođena sam 19. listopada 2003. godine u Rijeci, u Hrvatskoj, gdje živim i sada, a na internetu se najčešće pojavljujem pod nazivom Goth_Fairy_.
Tko sam ja?
Za neke sam ekscentrik u crnom, za neke uobičajena i vrlo prijatna osoba. Ja sama sebe identificiram kao pripadnika gotičke subkulture, vještog sanjara (kao što kaže H. P. Lovecraft u Sanjanom pohodu na nepoznati Kadath), još donekle neiskusnog pisca i donekle iskusnog čitatelja.
Većinu vremena provodim strastveno učeći, jer edukacija uistinu jest jedna od mojih najvećih strasti, čitajući neku knjigu, stresno pišući vlastitu knjigu ili poeziju ili jednostavno filozofirajući. Osim toga, često gledam filmove iz 1. pol. 20. st., anime ili se bavim svojom kolekcijom Winx lutaka.
Volim jesen, povijest, Hrvatski jezik i književnost, fantaziju, horror, glazbu itd..
Ako me želite bolje upoznati, slobodno potrošite malo dragocjenog vremena na moj tematski šaren blog.
Instagram
@BookOfWinx
Blog
subota, lipanj 20, 2015
Hello! Evo napokon praznici a i sa njima novi post! Bio bi i još duži ali kako su mi svi govorili da brzo objavim novi post i da sad ,,imam vremena,, što baš i nije istina jer baš i nisam doma a i tko po ljeti ide na kompjuter? Ali dobro, evo napokon pišem. Prvo ću Dori odgovoriti, pitala me zar nebi bilo bolje na moru pojesti neku ribu a ne pizzu. To je dobra ideja, i ja često na moru tjst. nakon mora jedem lignje, a ne pizzu, ali sam to u zadnjem postu zaboravila spomenut. A i najčešće jedem pizzu sa plodovima mora, a inače i nisam neki ljubitelj ribe, volim ju ali ne koliko pizzu, što mi je najdraže jelo. Ugl. evo novi post koji je trebao biti puno duži i još sam trebala navesti promjene na Pixieima, profesorima itd. ali kako su svi nestrpljivi morala sam na brzinu završit, ali post je svejedno jako dug i zanimljiv, barem se meni tako čini.

1.Winx-Bloom: Bloom je nekako naglo odrasla. U 4. sezoni se počela ponašati odraslo, ali u 5. se njen izgled i kosa potpuno promijenio, što mi se ne sviđa. Odrasla je i mislim da je to neke fanove Winxa potaklo da i oni odrastu i prestanu gledati Winx. Znam to, jer mnogi koje poznajem su mi rekli isto to i prestali pratiti Winx nakon 5. sezone. Naravno, kriv je Nick. Njena mi se kosa do 5. sezone jaaako sviđala, a u 5. se naglo promijenila, te je počela sličiti onakvoj kakvu je imala u Enchantixu. Nemam ništa previše protiv toga, ali nakon 5. sezone u 6. su je skroz izopačili. Ona pletenica nije bila potrebna. Koliko smo vidjeli, više niti u 7. sezoni Bloom nema normalnu, spuštenu kosu. Bojim se da je u novom Winxu više nikad nećemo vidjeti Bloominu staru frizuru.

Nick je u njezinu odjeću dodao nepotreban nakit i puno više roze boje. Počela je nositi neke špangice i naušnice koje je čine, oprosti mi Bloom, ufuranom.  Jeste li primijetili i kako se počela držat, od slatke, zbunjene, ali snalažljive, nespretne, osnivačice Winx Cluba, postala je voditeljica cijelog crtića. Od lagane jednostavne odjeće počela je nositi komplicirane haljine. Uredu ako se malo promijenila i ako je Stella počela svima raditi odjeću, ali Bloom je promijenila cijeli stil. I prije je nosila rozo i plavo, ali sada čak više ima rozog nego plavog, a i na stranici piše da joj je najdraža boja crvena, to je Musina boja (Slatki i Čopi će me razumjeti)!  Osobine su se također promijenile. Umjesto da je draga i da vodi Winx zbog toga što je najjača, počela je voditi Winx kao neka bahata kraljica. Ne želim vrijeđati Bloom, jer je ja i dalje jaaako volim, i prihvatit ću je kakva god bila, ali Nick joj je uvalio neke stvari koje su bile zaista nepotrebne!-Stella: Stella se od 1. do 3. sezone malo....kako da kažem.....golašila.....to mi je pre ružno, nije nosila dovoljno odjeće. Izgledala je kao da uvijek ide na plažu. U 4. se sezoni to promijenilo i to mi se sviđalo.  Ali, kako i sve Winxice tako i ona, umjesto da je nosila svoje boje (što su žuta, narančasta i ponekad zelena) počela je nositi rozu boju! nije mi jasno zašto sve nose rozu!? Znam da Stella u stvarnom životu u svoje kreacije nikad nebi svima samo rozu nabijala, dala bi im boje koje svakoj od njih najbolje stoje. Ali je sada počela samo rozo, rozo, rozo, o, vidi, plavo i ljubičasto, rozo, rozo i tako dalje samo rozo!  Stella u 6. sezoni uopće ne nosi žuto, samo u Bloomixu i Mythixu, pitam se hoće li se to promijeniti u 7. sezoni. Kosa joj se nije previše promijenila.

Stella je prije samo ponekad imala ufurane izjave, ali ipak je ona opsjednuta modom i to joj je u duši, ali u 6. sezoni je počela stalno govoriti kako nešto nije in ili kako će ona napraviti nešto bolje, možda se to počelo događati čak već i u 4.. A sjećate li se u 5. sezoni kada je za kaznu postala malo dijete, u toj je epizodi bila jako razmažena, i prije, i poslije nego što je postala dijete. U 5. je sezoni bila najviše razmažena.  Počela se ponašati kao neka diva, kao Miss. Pigi...... Stalno se ljutila na nekoga i to mi je jako smetalo. Ali dobro, ne znam jeste li primijetili, ali Stella uvijek tješi Bloom i ponaša se kao da joj je ona dijete. I ostale je tješe ,ali Stella uvijek vodi. Mislim da već svi znamo da Nick uvijek ističe Bloom, Stellu i Floru kao nekakve vladarice, a najviše Bloom i Stellu. To se u prijašnjim sezonama nije događalo....

Također, Stella je postala pomalo bebasta. Bloom je odrasla, a Stella je postala mala beba. Ne želim niti jednu Winxicu uvrijediti, ali malo da.-Flora: Flora se jako učvrstila. Mislim, postala je jača i prevladala je sramežljivost, što je dobro, to je jedna od podnošljivih i dobrih promjena. Floru su najmanje mijenjali. Njene boje su roza i zelena i tako je i ostalo. Možda su uveli malo previše roze, ali podnošljivo. U Butterlyxu ima većinu zeleno i to je ok. Je li se promijenila u ponašanju…. Prestala je biti onako sramežljiva i tiha, to se naglo promijenilo u 4. sezoni. Ne znam u čemu se više promijenila…. Počela je malo češće nositi kečke i rep, ali to su učinili i na Bloom. Njih dvije sada uvijek imaju kosu zavezanu i nikad im nije puštena na slobodu, što me jako živcira.

Flora je u Alfei dobila onaj svoj dio sa cvijećem i biljkama, i zbog toga sam jako sretna. Drago mi je što vila prirode ima svoj kutak pun biljaka. To je nešto najbolje što se dogodilo u 6. sezoni. Napisala bih još o Flori, ali zaista nemam što. Ako ste vi uočili još neke promijene, napišite mi ih u komentar.-Musa: Mislim da je najvažnija promjena kod Muse kosa. Sjećate li se kada je imala kratku kosu? U 1., 2. i početku 3. sezone? A onda je pustila dugu, i to je bilo ok. Musa je uvijek imala kečke, a onda su joj, za razliku od Bloom i Flore, i 5. sezoni pustili kosu slobodnu. A u 6. su je opet stavili u kečke, ali nekakve povišene, a kosa joj je opet bila malo kraća. Njenu crvenu boju (možda ponekad ljubičastu) promijenili su u rozu, tamno plavu i ljubičastu. Grrrrr, to su gotovo svima učinili. Musa se promjenila i u dobrom svijetlu, npr. prije je znala biti gunđava i malo mrzovoljna, ali se u 3. sezoni sve promijenilo. Vjerojatno je bila loše volje zbog Rivena, ali kasnije je postala puno pristojnija, iako je naravno i prije bila savršena.

Što me jako živcira, promijenili su joj Pixiea, iz Tune u Cherie. To mi nije jasno. Cherie je malo umišljena i razmažena, iako ju volim, i uopće mi ne paše za Musu. Zašto su ih promijenili? Winx su se samo jednom povezale svaka sa svojim Pixiem i to je kraj priče! Tune puno više paše Musi nego Cherie! To mi je grozno. Također (ovo je više Rivenova promjena pa ću samo spomenuti) Riven je otišao i to ponajviše zbog Muse i to me jako živcira. A na kraj usezone se nije vratio niti na minutu. Ako to ne promijene u 7. sezoni ja ću……….još ću smisliti što ću ali nešto hoću! Ugl. mislim da je to sve od Musinih promjena.-Tecna: Tecna je imala jako kratku kosu (od 1. do 2. sezone). U 3. je isto imala kratku, ali je u Enchantixu imala dužu. U 4. joj se kosa malo produžila, u 5. jako a u 6. je opet malo kraća. U 7. (koliko smo vidjeli) kosa joj je duga otprilike kao u 5. sezoni. Tecna je u početku bila jako povučena i realna. Negdje u 3. sezoni počela se ponašati puno više prijateljski, što je jedna od dobrih promjena. Sada češće nosi suknje i haljine, što se dogodilo sa svim Winxicama, mislim to da su počele nositi kompliciranije haljine i suknje. Počela je nositi –rozo! Većinom nosi rozo i ljubičasto. Po meni njene su boje zelena, neka malo svjetlija ljubičasta i tamnija roza, nekakva lila. Sada nosi malo previše roze boje.

I Tecni su promijenili Pixiea. Umjesto Digit u 6. je sezoni došla Caramel, Pixie kuhanja. Što nema nikakvog smisla! Ali dobro, sve je to Nick sprčkao. Na Winx stranici piše da su Musa i Tecna najbolje prijateljice, ali u nekim sezonama izgleda kao da su Musa i Aisha BFF! U 2. i 3. sezoni se činilo kao da Tecna ne pripada nikamo i kao da je najmanje važna u Winxu, što nije bila istina! Zatim se u 4. sezoni to promijenilo i sada je Tecna opet jako važna, kao i sve ostale Winxice.-Aisha: Ona je bila jako ratoborna i slaba u početku, sada je mnogo jača i mekša. Mislim, više nije onako gruba, više je draga i blaža. Njenu su boju ponajviše promijenili u tamno plavu, njenu aqua boju. Nju nisu svu u rozo obukli, već u tamno plavo. Grrrrr, opet mijenjaju boje. Aisha je imala vezu sa Nabuom, ali on je u 4. sezoni umro, to je po meni malo pregrubo za Winx, ali ipak još uvijek prihvatljivo. Onda je stigao Roy, koji je bio sa Androsa i bio je prihvatljiv, ali onda je stigao i nex i sada se oni nešto bore za Aishu, a ja mislim da je Nabu bio jedini za nju i to je kraj! Aisha je jako voljela sport, ples i tjelovježbu, a u 6. sezoni se to baš i ne vidi. Jedino ono mjesto gdje su Winx vježbale, ali tada su sve vježbale. U prijašnjim sezonama je ona sama znala plesati i raditi trbušnjake i po tome je bila poznata, to se gubi u novim sezonama.

 

2.Trix

-Icy: Sve su se Trix ponajviše mijenjale u odjeći. Odjeća im je izgledala sve više i više komplicirano i sve je bila zanimljivija, a onda onaj Sirenix! Meni je njihovo mijenjanje jako zakon. Ugl., Icy je oduvijek bila šefica i šefovala je svojim sestrama. Ona se uvijek zaljubljivala u zločince (Lord Darkar, Valtor, Tritanus) i tako je uvijek. To se nije mijenjalo. Trix su odrastale, i to je jedina uočljiva promjena, mislim da ne mogu reći i opisati nikakvu veliku promjenu. Jedino još mogu reći da se Icy počela među Trixicama još više isticati kada se počela i Bloom među Winxicama, one su onda postale glavne protivnice.

-Darcy: Darcy nema posebnu Winxicu sa kojom se najčešće bori, a Stormy i Icy imaju. Meni je Darcy oduvijek najdraža Trixica. Darcy je također odrasla kroz sezone, ali nije imala nekih velikih promjena. Mislim da se Darcy najmanje promjenila.

-Stormy: Stormy je oduvijek bila ona koja baš i nije inteligentna. U 6. sezoni se to promijenilo. I ona je u toj sezoni postala pametnija. Vila sa kojom se ona najčešće bori je Musa. Mislim da smo to svi primijetili. Njena je boja bila mješavina crvene i ljubičaste, a sada je ponajviše crvena, što znači da su i Trixu mijenjali boje, ali samo Stormy.3.Movies

-Secret of the lost kingdom: Prvi i najbolji film. Radilo se o tome da je Bloom spasila svoj planet i roditelje. Tu je bila transformacija Enchantix, a i pošto je prvi film nije bilo nikakvih promijena.

-Magical adventure: I ovaj je film bio zakon, tu je već bio Believix i sve je bilo super. Winx su bile prelijepe i ovaj su se put Winx borile protiv antičkih vještica, predaka Trixa. Također, tema je bila i vraćanje Skyovog i Bloominog planeta u normalu, da opet svi budu složni i da budu dobri jedni prema drugima.

-The mistery of the Abyss: Tu su se Winx jako promijenile, glave su im bile manje i radnja se jako promijenila a i film se čini kraćim. Ovaj se put Winx bore u Sirenixu protiv Trixa, Abyss i Tritanusa. Bolja su prva dva filma. Ovaj je previše različit i nabrzinu napravljen.

 

4.Specials-Sky: Njegova je najveća promjena u kosi (što se meni sviđa). Prije mi je izgledao umišljeno, a sa novom frizurom je skroz ok. On je postao kralj svog planeta, a do treće je sezone bio samo princ. Drago mi je što je prestao muljat sa Diaspro, nju nikad nisam voljela. Promijenio se i njegov otac, koji je malo prestao biti grub i mrgudan te je postao bolji i pristojniji prema Bloom. Sky i Bloom su postali u 5. sezoni najvažniji par, što mi se ne sviđa. Samo njih dvoje a ostali 0 bodova. A to se i jako primijeti i u posljednjem filmu. Jako me živciralo kada je u 5. sezoni Sky izgubio pamćenje. To me jako živciralo i Bloom je bila jako tužna Frown Mislim da on nije imao nekih promjena u ponašanju.-Brandon: Brandon je u početku stvarno bio malo umišljen, morate priznat, i to se nije previše promijenilo ali ipak je. Sjećam se onog kad se Mitzi u njega zaljubila. To je bilo jako zanimljivo. Brandon je uvijek među specijalcima bio onaj koji je malo umišljeniji i nekako....kako da kažem....možda hvalisav? Ali se to nije previše primjetilo, jedino onaj koji je stvarno pratio i razmišljo o tome mogao je to primjetiti, a mogao je i primjetili da se to mijenja kako prolaze sezone i Brandon je sve više i više običan a ne hvalisav. To je dobra promjena.-Riven: On ode na kraju 6. sezone i NE VRATI SE! Grrrr! To me jako živcira! Bojim se da bi Musi mogli uvalit nekog drugog, neku budalu, a njega zauvijek izbacit! Nadam se da neće. On je oduvijek mrgud i ljubomoran je na Skya, u 5. sezoni to se promijenilo, ali u 6. se opet zaljubomorio i otišao. To mi je stvarno grozna promjena koju bih najrađe odmah sad ukinula. Musa je ostala sama i tko zna što je dalje bilo s Rivenom. Sjećate li se kada je u 1. sezoni muljao sa Darcy? Meni je to bilo jako zanimljivo i uzbudljivo.-Timmy: Timmy je meni drugi najdraži specijalac (zvuči čudno). On je prvo, kao i Tecna, bio sav u računalima i tehnologiji. U 5. sezoni su Tecna i Timmy otišli na spoj. Jako me živcirala ta epizoda, i savjeti koje su winx dale Tecni a specijalci Timmyju, grozno! To mi je najgora epizoda u 5. sezoni. Nakon toga Tecna i Timmy su se zbližili i oboje postali malo manje...tehnološki? Neznam, ali uglavnom to je njegova najveća promjena. Živcira me što o Timmyju malo toga znamo, neznamo sa koga je planeta niti ništa. Isto je i sa ostalima, samo znamo o Skyu!-Helia: On mi je najdraži specijalac (i dalje zvuči čudno). On je došao u 2. sezoni i odmah se svidio Flori. Sjećam se kakve je gluposti Flora radila, nije pratila na satu i bila je nekoncentrirana, bila je zaljubljena! I baš mi je taj dio sezone bio sladak i zanimljiv. I njemu se promjenila kosa i njagova mi se kosa sada više sviđa.Još ću vam reći da neznam što je s nivim dizzom, ovaj gornji dio se još nije učitao a i danas sam pokušala to objavit. Ugl. komajte i nadam se da vam se post sviđa.

By:Liar_Arijana_King Tuth

adventureworld @ 14:13 |Komentiraj | Komentari: 18 | Prikaži komentare
Arhiva
« » vel 2018
 • p
 • u
 • s
 • č
 • p
 • s
 • n
 •  
 •  
 •  
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
Cursor
 • cursor
  Christmas Blue Star
Mirta, moj omiljeni lik iz Winxa
Anketa
Vjerujete li u vile?
O blogu
30. studenog 2012. ovaj mi je blog darovala bivša blogerica imena Nejra.
Prvotno se zvao Adventure world, a ja ga preimenovah u Winx Club Teen Girls. Taj naziv prestao je odgovarati mojoj osobnosti, stoga se sada zove Book of Winx jer to ime obuhvaća dvije stvari o kojima ovisi moja sreća: knjige, odnosno priče, i Winx.
Za neke, Winx je beznačajan crtić. Meni Winx znači sve. To su moje najbolje prijateljice i uzori. Sve što sam postigla u životu na neki način dugujem Winxu. Vodile su me i pokazale mi kako da se razvijem intelektualno, a pomogle su mi ući u svijet mašte, u kojem sam igrom slučaja i ostala. Ovaj blog posvećujem pretežno tim divnim vilama, ali ovdje ćete naći i neke donekle intimne ispovjedi u postovima, rasprave o knjigama i slično.
Uživajte!
Index.hr
Nema zapisa.