Let me tell you a story about Winx...
♦Book of Winx♦
Anketa
Koja je vaša omiljena Winxica?


Brojač posjeta
16975
music
About me

Zovem se Arijana. Rođena sam 19. listopada 2003. godine u Rijeci, u Hrvatskoj, gdje živim i sada, a na internetu se najčešće pojavljujem pod nazivom Goth_Fairy_.
Tko sam ja?
Za neke sam ekscentrik u crnom, za neke uobičajena i vrlo prijatna osoba. Ja sama sebe identificiram kao pripadnika gotičke subkulture, vještog sanjara (kao što kaže H. P. Lovecraft u Sanjanom pohodu na nepoznati Kadath), još donekle neiskusnog pisca i donekle iskusnog čitatelja.
Većinu vremena provodim strastveno učeći, jer edukacija uistinu jest jedna od mojih najvećih strasti, čitajući neku knjigu, stresno pišući vlastitu knjigu ili poeziju ili jednostavno filozofirajući. Osim toga, često gledam filmove iz 1. pol. 20. st., anime ili se bavim svojom kolekcijom Winx lutaka.
Volim jesen, povijest, Hrvatski jezik i književnost, fantaziju, horror, glazbu itd..
Ako me želite bolje upoznati, slobodno potrošite malo dragocjenog vremena na moj tematski šaren blog.
Instagram
@BookOfWinx
Blog
utorak, svibanj 3, 2016


Napokon vam pišem novi članak. Počela sam ga pisati već odavno, no nisam bila u mogučnosti dovršiti ga, niti objaviti. Razlog tomu je što mi se kompjuter pokvario i bio je na popravku dva tjedna. Kada sam ga napokon dobila natrag, dovršila sam ovaj post i eto sada ću ga napokon objaviti. Ovaj je post ustvari priča. Početak jedne priče. Ova me tema jako zanima i trenutno ne proučavam egzorcizam koliko vještice iz Srednjega vijeka. Zanimljive su mi one iz Salema. Ugl. kako sam se zainteresirala za tu temu, razmišljala sam o Winxu i vilama sa Zemlje te kroz to razmišljanje shvatila da moraju postojati i vještice sa Zemlje. Iako su u Srednjemu vijeku to bila samo uvjerenja puka, u Winxu je sve moguće te sam si stvorila jednu sliku priče o Winxu kada bi se susrele s tim vješticama. Odlučila sam tu priču podijeliti sa vama. Ovo je prvi dio. Nadam se da ćete uživati čitajući ovu priču.

Vještica sa Zemlje

Sve je počelo jednoga sunčanoga dana na Solariji. Stella je tražila jednu od svojih omiljenih haljina. No haljina kao da je isparila, kao da je nestala. Nigdje ju nije mogla naći. Prekopavala je sve ormare, pogledala ispod svog kreveta, pitala sluškinje, no ništa! Haljine nema! Bila je to ružičasta haljina s nekoliko žutih detalja. Imala je žute cvijetove na ramenima i žutu traku skroz na dnu. Kada bi joj barem bila nadohvat ruke, jer je prekosutra karneval na Zemlji i Roxy je pozvala sve Winxice, a Stella ne može pronaći svoju omiljenu haljinu!

-Jao, jao!-žalila se-Ovo je grozno! Zašto baš ja uvijek zaboravim velike događaje i baš ja uvijek gubim svoje stvari? Oh, zašto?-

Cijela joj je soba bila u neredu zbog traženja voljene haljine. Bila je na rubu plača. Pitate se kakav je to karneval? To je zapravo zabava. Ali više sliči karnevalu. Ove godine održat će se ta zabava. Ima posebnu temu-srednjevjekovne vještice. To se Stelli čini dosta zanimljivo. To je bilo razdoblje kada su svi imal ipredivne haljine (ili barem Stella tako misli). Stvarnost je da su bogataši imali raskošne haljine. Kako bi se odala počast i zabavilo se u isto vrijeme, tema su žene koje su optužene da su bile vještice.

U tom trenu dok je Stelli falila minuta da zaplače, zazvonio joj je mobitel. Ispravila je svoje namrgođeno lice te podigla mobitel.

-Halo?-javila se-Tecna?-

Zvala ju je Tecna.

-Halo? Stella? Da, ja sam! Ovaj, htjela sam ti reći nešto...znaš li onu svoju haljinu? Onu koja ima dva žuta cvijeta na ramenima?-

-Da! Što s njom?-upitala je Stella sad već malo uzbuđeno.

-Očito sam je zabunom uzela dok smo još bile u Alfei. Samo sam ti to htjela javiti. Donijet ću ti je kada budemo na Zemlji.-

-Oh, kakvo olakšanje! Tražim ju cijeli dan!-Stella je htjela puknuti od sreće i olakšanja.

-Oh, pa eto, kod mene je. Prekosutra ćeš ju dobiti, može?-

-Naravno, na Zemlji!-

-Pozdrav!-

-Bok!-

Poklopila je. Bila je presretna, no kada se okrenula i pogledala svoju sobu više nije bila toliko sretna. Morala je pospremiti sav onaj nered koji je stvorila tražeći svoju haljinu, koja zapravo uopće nije na Solariji, već na Zenithu!

...

Na Dominu je bila sasvim drukčija situacija. Bloom nije niti bila sama. Na njenom je krevetu sjedila Aisha i jela nekakve kolačiće kojih je Bloom na vrh glave jer joj ih sluškinje stalno prave. Aisha se osjećala malo usamljeno sama kod kuće, pa je odlučila doći k Bloom. Zajedno su pričale o nadolazećem događaju.

-Stella će opet paničariti oko odjeće-rekla je Aisha.

-Da, vjerojatno-složila se Bloom-A ti ćeš puknuti od tih kolača.-

-Neću. Ne shvaćam kako si ih se ti mogla zasititi. Odlični su!-

-Mah-odmahnula je rukom Bloom.

...

Musa je već bila na Zemlji. Bila je u kafiću s Roxy. Jele su sladoled i raspravljale o istoj temi kao i sve ostale Winxice. Karneval...zaista su se radovale toj zabavi. Činila se tako maštovitom i jedinstvenom. Musa se veselila tome što će puštati muziku iz srednjega vijeka. Od sve muzike najmanje zna o onoj iz duboke povijesti. Radovala se tome što će sada naučiti ponešto i o njoj.

-Čini se da je sve zgužvano zbog tog karnevala-rekla je Musa promatrajući neke ljude kako nose ukrase prema parku u kojemu će se sve održati.

-Da. Svi su u gužvi i svi paničare, no zato će biti jako zabavno!-odgovorila je Roxy.

-To sigurno. Pitam se koliko će ljudi doći.-

-Vjerojatno puno. Ulaz je besplatan, samo se moraju prijaviti.-

-Ali to je uskoro. Nemaju više previše vremena.-

-Imam prijatelja koji sudjeluje u planiranju i rekao je da ih se doista puno prijavilo.-

-Otprilike?-Musa je pogled okrenula prema Roxy.

-Otprilike 300.-

-Ajme, pa to jest puno.-

-Ali najčešće ih se najviše prijavi u zadnji čas.-

-Haha, to me podsjeća na nekog.-obije su se nasmijale sjetivši se Stelle koja sada čisti svoju neurednu sobu....

To je bilo to od toga dana. Taj je dan označio početak. Zašto? Čega? Nečega. Jer se nešto dogodilo s osobama koje također svi dobro znamo, no ne zato što su dobre vile koje se raduju karnevalu. Već zato jer upravo gunđaju jer ne mogu poraziti te iste vile. To su, znamo svi, Trix.

-Ohhhh, zar ne možemo i mi na taj karneval?-upitala je Stormy.

-Ne!-Icy je uprla oštar pogled u nju.

-Nikad se ne zabavljamo, samo smišljamo način da uništimo one koje se zabavljaju!-

-Naša zabava trebala bi biti njihovo uništenje!-rekla je Darcy stisnuvši šaku.

-Upravo tako.-složila se Icy.

-Ali...ali...-

-Nema ali!-viknula je Icy tako jako da se i Darcy prepala-Sramota je što vile idu na zabavu vezanu za naše pretke! Sramota! To tako ne smije biti!-

-Slažem se.-rekla je Darcy.

-Pa sad, tu se i ja slažem. Možda bi baš zato i trebale otići na tu zabavu, dap roslavimo one koje nisu imale slobodu!-

-Stormy, čuješ li ti sebe? Dok vile šetaju i ,,slave,, vještice da se mi zabavljamo? Ti si luda!-rekla je Icy strogo.

-No stvarno. Stalno radimo istu stvar. Pokušavamo zaustaviti nezaustavljivi Winx.-uzdahnula je Darcy.

-Ali u tome je bit! Jednom moramo uspjeti!-ponovila je istih udah i izdah Icy.

-Iskreno, mene više niti ne zanima osvajanje svijeta ili nešto. Sam oželim da te vile nestanu.-dodala je Stormy.

Icy se nasmijala i okrenula svojim sestrama:-Znam da sam ovo rekla stotinu puta i opet ću, zaustavit ćemo ih ovoga puta jer imam novu ideju!-

-Icy, dosta!-uzdahnule su ove dvije.

-Ne! Ovo je savršena prilika! Čitala sam malo prošlu večer dok ste se vas dvije zezale i otkrila nešto, postoji čarolija pomoću koje se mrtva vještica može prizvati natrag u život!-

Sada su se zainteresirale, a Darcy je pomakla svoje naočale za vid.

-Tako je! Sve tu piše!-Icy im je pokazala tri potpuno ispisane stranice u nekoj staroj knjizi-Eto! I pogledajte! Vještica sa Zemlje!-

-Hm...pa kad postoje vile sa Zemlje, čudno bi bilo da nema i vještica.-rekla je Stormy.

-Al isve su istrebljene!-rekla je Darcy.

-Ali mi ćemo jednu vratiti u život! Sestre!-Icy ih je pozvala k sebi i sve su nakon nekoliko čarobnih riječi nestale i stvorile se na Zemlji.

...

Sutradan su sve vile došle na Zemlju. Winxice, naravno. Bile su vrlo sretne što su opet na okupu, no onda su primijetile da ipak nisu sve došle. Flore nije bilo. Dogovorile su se da će doći točno u 18 sati. U redu bi bilo da je kasnila najviše 30 minuta, no nije je bilo više od sat vremena. Bloom ju je pokušala nazvati mobitelom, no nije joj se javljala. Počele su se brinuti za nju. Tek navečer ada više niti jedna Winxica nije razmišljala o karnevalu već o Fori, ona im se napokon javila. Zvala je Musu na mobitel.

-Halo?-Musa se javila.

-Musa? Flora je. Imam lošu vijest.-

-Flora! Napokon! Pokušavale smo te dobiti, no ništa! Što se dogodilo?-

-Musa, ja uopće nee doći. Oprostite mi, no ne mogu.-

-Zašto? Što se zbilo?-

-Nemam prijevoz. Žao mi je, no neću stići na karneval. Uopće.-

-Oh, to su jako tužne vijesti.-

Pozdravile u se i poklopile. Kada je Musa tužnu vijest prenijela Winxicama sreća je potpuno nestala. Očekivale su da će se sve zajedno zabaviti, no jedan član njihovog tima ne može doći.

...

Trix su za to vrijeme bile u Engleskoj. Pronašle su čistinu u nekoj šumi. Sjele su u krug. Takav je bio opis u knjizi. Opis kako se treba prizvati vještica. Icy se nakašljala te je počela čitati riječi iz knjige. Riječi su bile na njemačkome jeziku. Darcy i Stormy ju nisu baš najbolje razumjele. Sam osu se skoncentrirale na to da žele vidjeti vješticu iz srednjeg vijeka. U krugu koji je bio ispred njih se odjednom zapalila vatra. Bila je visoka gotovo kao drveće koje ih je okruživalo. Icy je počela čitati riječi glasnije jer je vatra bila bučna. Kada je završila sa čitanjem, vatra se spustila i iz nje je izašla visoka žena u dugoj ljubičastoj haljini. Imala je dugu kovrčavu crnu kosu i smeđe oči. Haljina joj je bila duga do poda i nekako izrezana, a na nogama nije nosila nikakve cipele. Bila je bosa.

Trix su ustale i zadivljeno ju gledale. Bila je viša od svih njih. Ona ih je samo odmjerila i činilo se da će samo otići u šumu. Zakoračila je naprijed, no Darcy je rekla:

-Hej, kamo ideš?-

Vjšetica se okrenula i sve ih strogo pogledala.

-Mi smo te zvale jer nam treba pomoć.-rekla je Icy osjećajući se nekako nisko. Inače je ona bila glavna među Trixicama, a sada se među njima nalazi viša i jača vještica.

-Kakva pomoć?-upitala je vještica povišenim glasom.

-Mi...mi imamo problem s jednim vilama.-odgovorila je Icy mucajući.

-Vilama? Vile? Pa zar ta bića još haraju ovim svijetom?-nasmijala se vještica.

-Itekako. Mnogo ih je.-rekla je Darcy.

-Neka. Barem neka su one preživjele.-

Na to su se Trix jako inenadile. Činilo se da je vještica sretna što vile postoje. Pogledale su jedna drugu, a zatim je Icy skupila hrabrosti i upitala:

-Vi ste sretni što vile postoje?-

-Hm? Da! Pa kako ne bih bila? Zajedno smo preživljavale sve one dane kada su nas ljudi proganjali! Sve su nas htjeli spaliti, a što je najgore, optuživali su nas za veze s Vragom. I ne samo nas, i neke sasvim nedužne djevojke!-

-Ali vile su naši protivnici!-rekla je Stormy.

-Vaši protivnici? A tko ste vi uopće?-

-Mi smo Trix! Najmoćnije vještice iz ovoga doba!-rekla je Icy ponosno.

-Trix? Pa zar vam je to nekakvo umjetničko ime?-nasmijala se vještica.

-A tk osi ti?-upitala je Stormy malo bezobrazno.

-Ja sam May. I ovdje sigurno nisam da istrebljujem neke jadne vile! Nisam uzalud vraćena u život, mora da je bila sudbina!-sklopila je ruke.

-I što ćeš sad ako nama nećeš pomoći?-upitala ju je Darcy.

-Ah, drage moje male vještice...nije uvijek bilo ovako. Ja sam također imala sestre. Pet sestara. No one mene nisu podržavale kao jedinu čarobnicu u mojoj obitelji. Kada nam je majka preminula više me nitko nije branio te su otišle k svećeniku i optužile me za savez s Vragom. U našem su selu bile još dvije vještice. Zajedno smo pobjegle u selo udaljeno stotinjak kilometara. No tamo su nas otkrili i sve nas spalili na lomači. Od toga dana ja mrzim ljude i oni koji trebaju platiti su upravo oni! Ljudski rod!-stisnula je šaku.

-E pa mi imamo drugačiji plan.-rekla je Icy i pokušala pogoditi May nekom ledenom čarolijom.

No May se nasmijala te samo podigla ruku i njome zaustavila čaroliju. Sklopila je ruke i nešto prošaptala. Iz zemlje je izašao korijen i udario Trix. Sve su pale na pod i bespomoćno staje jaukati od bolova. Vještica je pohitala u šumu.

-Ovo nije moje rodno mjesto.-rekla je te nakon još par čarobnih riječi nestala iz šume i stvorila se u Italiji.

NASTAVIT ĆE SE...Napisano: 1. svibnja 2016.

Objavljeno: 3. svibnja 2016.

Napisala: Arijana

Naziv članka: Vještica sa Zemlje (priča) prvi dio

Blog: Winx Club Teen Girls

Facebook: Winx Club Teen Girls

Instagram: goth_fairy_

adventureworld @ 16:36 |Komentiraj | Komentari: 8 | Prikaži komentare
Arhiva
« » vel 2018
 • p
 • u
 • s
 • č
 • p
 • s
 • n
 •  
 •  
 •  
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
Cursor
 • cursor
  Christmas Blue Star
Mirta, moj omiljeni lik iz Winxa
Anketa
Vjerujete li u vile?
O blogu
30. studenog 2012. ovaj mi je blog darovala bivša blogerica imena Nejra.
Prvotno se zvao Adventure world, a ja ga preimenovah u Winx Club Teen Girls. Taj naziv prestao je odgovarati mojoj osobnosti, stoga se sada zove Book of Winx jer to ime obuhvaća dvije stvari o kojima ovisi moja sreća: knjige, odnosno priče, i Winx.
Za neke, Winx je beznačajan crtić. Meni Winx znači sve. To su moje najbolje prijateljice i uzori. Sve što sam postigla u životu na neki način dugujem Winxu. Vodile su me i pokazale mi kako da se razvijem intelektualno, a pomogle su mi ući u svijet mašte, u kojem sam igrom slučaja i ostala. Ovaj blog posvećujem pretežno tim divnim vilama, ali ovdje ćete naći i neke donekle intimne ispovjedi u postovima, rasprave o knjigama i slično.
Uživajte!
Index.hr
Nema zapisa.