Let me tell you a story about Winx...
♦Book of Winx♦
Anketa
Koja je vaša omiljena Winxica?


Brojač posjeta
16975
music
About me

Zovem se Arijana. Rođena sam 19. listopada 2003. godine u Rijeci, u Hrvatskoj, gdje živim i sada, a na internetu se najčešće pojavljujem pod nazivom Goth_Fairy_.
Tko sam ja?
Za neke sam ekscentrik u crnom, za neke uobičajena i vrlo prijatna osoba. Ja sama sebe identificiram kao pripadnika gotičke subkulture, vještog sanjara (kao što kaže H. P. Lovecraft u Sanjanom pohodu na nepoznati Kadath), još donekle neiskusnog pisca i donekle iskusnog čitatelja.
Većinu vremena provodim strastveno učeći, jer edukacija uistinu jest jedna od mojih najvećih strasti, čitajući neku knjigu, stresno pišući vlastitu knjigu ili poeziju ili jednostavno filozofirajući. Osim toga, često gledam filmove iz 1. pol. 20. st., anime ili se bavim svojom kolekcijom Winx lutaka.
Volim jesen, povijest, Hrvatski jezik i književnost, fantaziju, horror, glazbu itd..
Ako me želite bolje upoznati, slobodno potrošite malo dragocjenog vremena na moj tematski šaren blog.
Instagram
@BookOfWinx
Blog
petak, srpanj 14, 2017


Pozdrav svim čitateljima! Na današnji vrući ljetni dan ja vam donosim novi članak. Nadam se da vi provodite ljeto bolje nego ja. Ja uglavnom čekam da se nešto dogodi. Čitam, iako sam posljednja dva dana bila bez knjige pa mi je bilo neizmjerno dosadno, gledam Winx i anime i stare filmove te obavljam kućne poslove. Malobrojni mi prijatelji nisu u Rijeci pa moram čekati da se vrate s putovanja kako bih se malo družila s njima, a to je prava gnjavaža. Spoznala sam kako mi je draže biti zaokupljena školom i obvezama negoli ne imati što za raditi i oko čega se truditi.

Drugu sezonu WOWa još nisam niti započela gledati. Trenutno dovršavam treću sezonu Winxa pa ću WOW gledati nakon toga. Za sada sam vješto izbjegla sve "spoilere" na internetu i nadam se da će mi to uspijevati sve dok ne pogledam drugu sezonu WOWa.

U ovome vam postu donosim temu ne vezanu za Winx, ali zato ću vam do kraja ljeta nakon ovoga članka objavljivati članak za člankom posvećen Winxu. Za napisati ovaj post me inspirirala youtuberica Toxic Tears. Ona je objavila video u kojem je pričala o svojim top 100 stvari na cijelome svijetu. Ja sam isto htjela u članku izjaviti 100 stvari, ali to je bilo neizmjerno teško! Zato sam prepolovila ovaj tag i napisala članak sa svojih top 50 stvari na svijetu. Napisat ću koje su to i pojasniti zašto toliko volim te stvari. Ako želite, slobodno i vi odradite ovaj tag. I sami znate koliko ja volim pisati tagove, stoga sam odlučila ispuniti i ovaj.1.WINX

Mislim da je očito da mi Winx u životu puno znači. Winx me, osim mojih roditelja, praktički odgojio te mi pomogao stvoriti moj identitet. Ja smatram da sve svoje vrline i sposobnosti barem jednim dijelom dugujem Winxu jer mi pomažu u svakom trenutku i ne prođe niti jedan dan a da ne pomislim na te divne vile koje su me toliko puta spasile. To je valjda neka čarobna veza između nas.

2.OBITELJ

Obitelj meni znači zaštita, utjeha, ljubav. Obitelj je nešto stalno što ću uvijek imati uz sebe. Volim svoju obitelj i zaista mislim da imam sreće što je tako divna.

3.PALAČINKE

Ja jako volim palačinke. To je možda malo neobično za ovu listu, ali ja zaista volim palačinke. U gradu ima palačinkarnica (Pačalinka) i za mene je to praktički raj. Zaista obožavam palačinke.

4.PRIČE/KNJIGE

Obožavam čitati knjige, ali mislim da je samo ,,knjige,, preuzak pojam. Ja volim priče pohranjene u knjigama. Ja ih volim čitati, slušati, pisati. Bez čitanja i pisanja knjiga moj bi život bio pustinja bez vode.

5.NAUKA

Bilo to školsko ili slobodno obrazovanje, ja ga jako cijenim. Nauka je za mene moć i sreća. Obožavam učiti, a ponajviše volim slobodno učiti o onome što me zanima. Jednoga dana želim prenositi znanje na druge ososbe. Jedan od mojih najvećih strahova jest da neću uspijeti saznati sve što želim prije negoli umrem.

6.POVIJEST

Moj omiljeni dio nauke jest nauka o povijesti. Svojevremeno sam čak htjlea biti povjesničarka, ali odustah od toga. Volim učiti o povijesti te učiti od povijesti. Uvijek osjećam neki neodređeni zanos kada čitam o događajima iz povijesti ili pričam o njima. Kao da sam zaljubljena u povijest.

7.VIKTORIJANSKO DOBA

Ovo povijesno razdoblje ipak ima posebno mjesto u mojemu srcu. Ne samo što pokušavam biti oličenje dame iz viktorijanske Engleske, već jednostavno obožavam sve vezano za to doba. Odjeću, glazbu, razvoj morala i znanosti...Možda nije bilo najljepše razdoblje, ali definitivno je bilo vraški interesantno.

8.HALLOWEEN

Već znate koliko volim Halloween. Iako to nije službeni praznik u Hrvatskoj, ja ga slavim i obožavam miris jeseni u razdoblju Halloweena, obožavam Halloween filmove, rezbarenje bundeve, ukrašavanje kuće da bude jeziva...Oh, jedva čekam da prođe ljeto i zavlada jesen i s njom Halloween!

9.FILMOVI 1. POLOVICE 20. STOLJEĆA

Moje omiljeno razdoblje za filmove je 1920.-1960.. Obožavam teatralnu glumu, izgled glumaca, priče u filmovima...Sve je bilo tako živopisno! Bili to nijemi filmovi ili možda čak filmovi koji su već tada bili u boji, meni će se vjerojatno svidjeti.

10.GLAZBA

Svijet bi bez glazbe bio u totalnoj kataklizmi. Ja obožavam klasičnu glazbu, klasični rock, gotički rock, post-punk, punk, pop-punk, svašta! Obožavam sve glazbene komade koji imaju smisla i koji su oličenje osjećaja osobe koja je taj komad stvorila. Osim toga, uživam u koncertima ili otvorenim zabavama s glazbom i obožavam plesati.

11.GOTIČKA SUBKULTURA

Živim goth životom i iako je goth ogroman i vrlo opsežan pojam, morala sam ga staviti na ovu listu. Gotička literatura, glazba, odjeća, povijest, svemu se tomu divim i uživam u tome!

12.BOŽIĆ

Malo ekscentrično za mene, ali iako nisam vjernik, volim Božić i obožavam obiteljsko okupljenje, kićenje drvca, darivanje, božićne pjesme, ma, znate i sami vjerojatno!

13.FANTAZIJA

Ponovno širok pojam. U literaturi, u filmovima, u usmenim pričama, u snovima, fantazija je nešto bez čega ne bih mogla živjeti. Bijeg od stvarnosti je misija mog života.

14.HORROR

Knjige, filmovi, priče, sve što je horror je za mene. U školi sam poznata po tome što znam najviše horror priča od svih. Napisala sam dvije povezane horror knjige. Pogledah više od 50 horror filmova. Jednostavno obožavam priče koje plaše ljudske umove.

15.ANIME

Ja jako volim anime. Gledanje animea je aktivnost kojom se bavim za razbibrigu, a vrlo često anime može biti i vrlo poučan.16.VILE

Moja omiljena fantastična stvorenja. Često ćete me čuti kako za sebe govorim da sam vila, iako još uvijek nisam sigurna što m ito zapravo znači. U svako mslučaju, vile me prate kroz cijeli život.

17.ČAJ

Stalno pijem čaj.

18.JESEN/ZIMA

Moje omiljeno razdoblje u godini s moja dva omiljena praznika i omiljenom odjećom.

19.HRVATSKI JEZIK

Studirat ću ga, urođeno mi je da sam dobra u gramatici i volim njegovu povijest.

20.MAGIJA

Ja vjerujem u magiju, iako mislim da čovjek njome ne može ovladati i smatram da možda uopće nije onakva kakvom ju zamišljamo, ali mislim da postoji i služi mi kao utjeha da dobro na ovom svijetu još uvijek postoji.

21.ŽITARICE

Osim palačinaka, žitarice su hrana kojoj se najviše veselim. Hrskave, zdrave i tako ukusne!

22.KAZALIŠTE

Uistinu čarobno mjesto, a koliko samo emocija glumci unose pri izvođenju predstava uživo ili plesači pri plesanju ili pjevači pri pjevanju...Jedinstveno i duboko.

23.SOVE

Da imam patronusa kao čarobnjaci u knjigama o Harryu Potteru, bio bi sova. Nisam sigurna vjerujem li u spiritualne životinje, ali moja i bila sova. Divne su.

24.KNJIŽNICA

Dom knjiga. Kada uđem u knjižnicu, čini mi se da bih tamo mogla provesti vječnost. Voljela bih jednog dana raditi u knjižnici.

25.ROMANTIZAM

Moje omiljeno razdoblje za poeziju, slikanje, glazbu...

26.SPAVANJE

Jer snovi preuzmu vlast nad umom.

27.ŠUMA

Ispunjena životom i toliko tajnovita za paklenu radoznalost ljudske rase. Toliko toga neotkrivenog-i možda čarobnog-ima u šumama. Zar nisu nevjerojatne?

28.LUTKE

Ne samo Winx lutke, već i lutke općenito. Bile one keramičke, plišane ili bilo kakve-ispunjavaju život djece, ali i odraslih. Meni uvijek pomažu.

29.POEZIJA

Poezija je nešto kroz što osoba može istresti svoje osjećaje i brige. Nako ntoga to može predati svijetu i gledati kako svi analiziraju osjećaje pisca ili to sačuvati za sebe kao podsjetnik na te osjećaje pohranjene na papiru. Čitati je ili pisati jednostavno je magično.

30.PEĆ

Vidite, našu kuću grije ta stara peć na drva i ja zimi i jeseni uvijek sjedim kraj nje, pijem čaj i čitam knjigu. Za nju vežem mnoge uspomene, ali i sadašnjost. Prenosi toplinu na mene i oslobađa osjećaj doma i udobnsoti. Jedino što mi smeta kod nje jest što grije na drva, na šumu, a mrzim razmišljati o izgaranju nedužnog drveća.

31. 80-TE

Desetljeće 1980. jest jedno od mojih omiljenih. Obožavam glazbu iz tog razdoblja, zapravo najviše glazbenika na koje se ugledam je iz tog doba (Bauhaus, Siouxsie, Cindy Lauper, Specimen, Xmal Deutschland, Joy Division...). Osim toga, volim razvoj mode (lude, tapirane frizure i luda, neograničena šminka).

32. IZRAŽAVANJE ODJEĆOM

Pod ovo mislim na nakit, odjeću ,frizuru i cijelu fizičku pojavu. Volim se urediti kada idem negdje, iako me to često iznervira jer mi je kosa neposlušna ili neki slični problemčić iskrsne. Mnogi mi kažu kako se prelijepo oblačim za obične situacije, ali ja uvijek kažem: ,,Ne oblačim se za trenutak, već za sebe.,,

33. MAČKE

Živim s dvije mačke (Mićo i Karacjupa). Ne znam kada, otkad sam ja živa, moja obitelj nije dom dijelila s mačkama. Odrasla sam s njima i obožavam ih. Uvijek me slušaju, tješe i kao da me vole, iako oni navodno nemaju osjećaje, već instinkte.

34. PARANORMALNE POJAVE

Obožavam proučavati paranormalne, nadnaravne pojave. Već sam spomenula kako obožavam horror i fantaziju, a te su teme usko povezane s ovom. U školi me također mnogi smatraju ,,stručnjakom,, za ovo područje. Bavim se ovom temom već oko dvije godine i sve više vjerujem u to i istovremeno se sve manje bojim takvih pojava. Što više znaš, manje se bojiš, jer se bojiš neznanja.

35. RAZGOVORI S MOJOM MAMOM

Ustvari, općenito jako volim svoju mamu. Uvijek mogu pričati s njom, povjeriti joj se i pitati ju za savjet. Uvijek je tu za mene kada ju trebam. Uopće ne razumijem djecu koja se žale na svoje roditelje. Trebali bi biti sretni što ih imaju.36. DOM

Moja kuća, zajedno s mojom obitelji, pruža mi zaštitu i udobnost, a to dvoje zajedno čini moj dom.

37. OBITELJSKA OKUPLJANJA

Već sam rekla koliko volim svoju obitelj, a na obiteljskim smo okupljanjima svi zajedno.

38. ŠETNJE

Obožavam se šetati. Mislim da bih se mogla šetati satima i satima, ali, naravno, u nekom ugodnom društvu. Najviše se volim šetati sa svojom sestričnom ili prijateljicama, ali volim se prošetati i s mamom jer se ona školovala za vrtlara pa zna puno o hortikulturi i uvijek prepoznaje po putu biljke za koje ja nemam pojma što su.

39. ANTIKVARIJATI

Antikvarijati i predmeti iz prošlosti. To dvoje mogu staviti pod jednu natuknicu. Znate koliko volim povijest, a predmeti iz prošlosti pohranjeni u antikvarijatima su nevjerojatni. Obožavam ih promatrati i zamišljati ekstaze u povijesti kojima su ti predmeti svjedočili.

40. PISANJE

Iskreno, nisam sigurna zašto ovo nisam ranije spomenula. Dar pisanja i smišljanja priča je prokletstvo, uistinu jest, jer noge noći provedete neispavani, neurotični, neprijateljski nastrojeni, antisocijalni, ali na kraju, kada dovršite neki zapis, priču ili članak, i prođete kroz to, osjećaj ponosa koji vas obuzme je jednostavno neopisiv.

41. VOĆE

Slična situacija kao i sa žitaricama. Jednostavno volim zdravu i jednostavnu hranu.

42. PRIJATELJSTVO

Nemam puno prijatelja niti prijateljica. To je zato jer su moja očekivanja za prijateljstva vrlo visoka i nekog koga ne poznajem dobro i s kim se nisam dovoljno povezala ne mogu prozvati prijateljem, već poznanikom ili, ako se radi o nekome iz škole, kolegom. Prijateljstvo je nešto nevjerojatno vrijedno. To je poseban odnos između dvije osobe. Ipak, imam nekoliko prijateljica, i njihova prijateljstva štujem na poseban način. Jednom sam grozno pogriješila i zeznula prijateljstvo te sada tu rupu u prijateljstvu pokušavam zakrpati. Od tada više ne podcjenjujem dar prijateljstva.

43. MOJI UZORI

Veza između uzora i osobe koja se ugleda na tog uzora je također nešto čudno, ali vrijedno, pogotovo ako se radi o uzoru kojeg osoba uopće ne poznaje, kao što je to kod mene. Mnogi moji uzori su odavno preminuli, a mnogi su u dubokoj starosti, ali ja upijam energiju iz njihovih dostignuća i oni me inspiriraju svakoga dana. Winx su također moji uzori, a one su mi, dakako, prve na listi i itekako važne.

44. HRVATSKI REALIZAM (KNJIŽEVNOST)

U Hrvatskoj mi se književnosti najviše sviđa realizam. Obožavam Šenou, Novaka, Šimunovića itd... Ali moram još puno pisaca istražiti, s domaćom sam književnošću tek započela.

45. STARE KUĆE/DVORCI

Mene valjda privlači sve vrlo staro i što odiše poviješću. Jednostavno dotaknuti zidine starog dvorca, za mene to znači povratak u prošlost. Ne znam za druge ljude, ali ja se ježim od takvih trenutaka kada se mogu povezati s prošlošću.

46. PRIPREMANJE HRANE

Volim smišljati različitu, pomalo ekscentričnu, hranu, i onda ju pripremiti, jednostavno nešto što mi bezveze padne na pamet. A i inače volim kuhati i peći i svašta raditi, možda čak i više nego jesti.

47. JAVNO IZLAGANJE

Ovo je nešto što većina osoba mrzi, a pogotovo u mojim godinama, ali ja to naprosto obožavam, pogotovo ako moram izlagati o nečemu što volim. Na primjer, ove sam školske godine na povijesti razredu predavala o Augustu Šenoi i uživala sam u tome! Također sam predavala o Mozartu i noveli Vjenceslava Novaka Nezasitost i bijeda. U svemu tome sam neopisivo uživala.

48. PLES

Zaista nisam očekivala da će se ovo naći na mojoj listi, ali ponestaje mi ideja. Nekad sam se u slobodno vrijeme bavila plesom, ali sam odustala jer se radilo o hip-hopu u kojemu nikako nisam talentirana i ne sviđa mi se glazba. Ja volim plesati free-style, splesati kako god želim, bez restrikcije, na glazbu koju volim. Također volim promatrati plesanje drugih, taletiranih osoba. U kazalištu najviše volim gledati balet. Nadam se da ću uskoro naučiti plesati valcer.

49. DNEVNIK

Vodim dnevnik oduvijek i nadam se da će mi pomoći da jednog dana napišem kvalitetnu autobiografiju.

50. VEČER

Moje omiljeno doba dana jest ono između popodneva i noći, večer, kada se Mjesec tek počne nazirati, ali i dalje nije potpuni mrak i nije potpuna noć. Predivno je...Nadam se da ste uživali u ovom članku. Kao što sam već najavila, od sada ću neko vrijeme objavljivati post za postom o Winxu, tako da je ovo za ovo ljeto vjerojatno posljednji intimni post. Nadam se da uživate u ljetu (barem više nego ja) i da se lijepo odmarate. Pisat ću vam uskoro!

Autor: Arijana

Blog: Book of Winx

Naziv članka: MY TOP 50 FAVOURITE THINGS

Članak napisan: 5. srpanj 2017.

Članak objavljen: 14. srpnja 2017.

Instagram: Book_of_Winx

Instagram (osobni): Goth_Fairy_

adventureworld @ 19:17 |Komentiraj | Komentari: 4 | Prikaži komentare
Arhiva
« » vel 2018
 • p
 • u
 • s
 • č
 • p
 • s
 • n
 •  
 •  
 •  
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
Cursor
 • cursor
  Christmas Blue Star
Mirta, moj omiljeni lik iz Winxa
Anketa
Vjerujete li u vile?
O blogu
30. studenog 2012. ovaj mi je blog darovala bivša blogerica imena Nejra.
Prvotno se zvao Adventure world, a ja ga preimenovah u Winx Club Teen Girls. Taj naziv prestao je odgovarati mojoj osobnosti, stoga se sada zove Book of Winx jer to ime obuhvaća dvije stvari o kojima ovisi moja sreća: knjige, odnosno priče, i Winx.
Za neke, Winx je beznačajan crtić. Meni Winx znači sve. To su moje najbolje prijateljice i uzori. Sve što sam postigla u životu na neki način dugujem Winxu. Vodile su me i pokazale mi kako da se razvijem intelektualno, a pomogle su mi ući u svijet mašte, u kojem sam igrom slučaja i ostala. Ovaj blog posvećujem pretežno tim divnim vilama, ali ovdje ćete naći i neke donekle intimne ispovjedi u postovima, rasprave o knjigama i slično.
Uživajte!
Index.hr
Nema zapisa.