Let me tell you a story about Winx...
♦Book of Winx♦
Anketa
Koja je vaša omiljena Winxica?


Brojač posjeta
16975
music
About me

Zovem se Arijana. Rođena sam 19. listopada 2003. godine u Rijeci, u Hrvatskoj, gdje živim i sada, a na internetu se najčešće pojavljujem pod nazivom Goth_Fairy_.
Tko sam ja?
Za neke sam ekscentrik u crnom, za neke uobičajena i vrlo prijatna osoba. Ja sama sebe identificiram kao pripadnika gotičke subkulture, vještog sanjara (kao što kaže H. P. Lovecraft u Sanjanom pohodu na nepoznati Kadath), još donekle neiskusnog pisca i donekle iskusnog čitatelja.
Većinu vremena provodim strastveno učeći, jer edukacija uistinu jest jedna od mojih najvećih strasti, čitajući neku knjigu, stresno pišući vlastitu knjigu ili poeziju ili jednostavno filozofirajući. Osim toga, često gledam filmove iz 1. pol. 20. st., anime ili se bavim svojom kolekcijom Winx lutaka.
Volim jesen, povijest, Hrvatski jezik i književnost, fantaziju, horror, glazbu itd..
Ako me želite bolje upoznati, slobodno potrošite malo dragocjenog vremena na moj tematski šaren blog.
Instagram
@BookOfWinx
Blog
nedjelja, rujan 10, 2017


Pozdrav, Winxeri!

Kao što sam i predvidjela, jesen se već ističe svojim blagodatima u vremenu, a to se odražava i na moje raspoloženje. Osjećam se odlično! Jesenje raspoloženje odlučih prenijti i na izgled bloga, stoga sam objavila novi dizajn. Kako vam se sviđa? Ja sam poprilično zadovoljna njime.

Počela je nova školska godina što me također čini sretnom jer sam sada pomalo opterećena učenjem (iako škola traje tek jedan tjedan) pa nemam vremena misliti na morbidne stvari, već sve slobodno vrijeme iskoristim za nešto korisno (pomaganje roditeljima, čitanje, pisanje itd...).

Ovaj članak sam napisala još u mjesecu srpnju, ali nikad ga nisam objavila, pa ću to učiniti sada. Ovo je top lista mojih omiljenih Winx epizoda (njih deset). Budući da preferiram stare sezone, od prve do četvrte, na ovoj ćete listi naići samo na epizode iz tih sezona jer su mi one usitinu draže od svih novijih. Bez daljnjeg odugovlačenja, krenut ću od desete prema svojoj broj jedan omiljenoj Winx epizodi.

10. Sezona 3 Epizoda 22-Kristalni labirint (The Crystal Labirinth)
Ova mi je epizoda jako draga upravo zbog kristalnog labirinta kroz koji su morale proći Musa, Tecna i Stella. Winx su tada prvi put iskoristile moć smanjivanja (osim Bloom koja to nije mogla izvesti) kako bi prošavši kroz labirint mogle dobiti Zvijezde vode i uz njihovu pomoć porazile Valtora. Musa, Tecna i Stella morale su staviti sudbinu cijelog svemira ispred svoje. Tako se Stella odrekla svoje ljepote, Musa svoje majke, a Tecna svojih osjećaja. Na kraju im je zbog njihove plemenitosti sve to vraćeno, a Zvijezde vode  su nakon toga pripale njima. Osim toga, u ovoj epizodi Nabu ili Ofir, kako se tada predstavljao, je prvi put prikazan kao prijateljska osoba.

9. Sezona 2 Epizoda 23-Istina (The time for truth)
U ovoj epizodi Flora dobije svoj Charmix jer prizna Heliu da je zaljubljena u njega. Ona dođe do granica svojih moći kako bi oporavila Drvo života u selu Pixiea i tako dokaže da može proći svoje granice. Ova epizoda nekako označuje početak Florinog otvaranja prema svijetu budući je prije bila strašno sramežljiva i početak veze između nje i Helia, a budući su mi njih dvoje omiljeni par u Winxu, meni je to vrlo važno.

8. Sezona 3 Epizoda 19-U zadnji čas (At the last moment)
Od Valtorovih zlih djela najgore mi je to što je bio začarao Stellina oca i time izopačio cijelu Solariu. Upravo zato toliko volim ovu epizodu. Ako se sjećate, u devetnaestoj epizodi treće sezone, Stella i Winx prerušene u motoriste dođu na vjenčanje Kasandre i Radiusa, Stellina oca, te ga spriječe i ponište Valtorovu čaroliju. Kasandra i njezina kćer spriječene su od toga da dospiju na prijestolje, Stella dobiva natrag titulu princeze i njezin otac ponovno je lucidan i samostalno donosi odluke kao kralj.

7. Sezona 4 Epizoda 3-Posljednja vila na Zemlji (The last fairy on Earth)
U trećoj epizodi četvrte sezone, Winx dođu na Zemlju kako bi započele svoju misiju pronalaženja posljednje vile na Zemlji. Dakako, Zemlja funkcionira drugačije negoli su Winx (osim Bloom) navikle te su prisiljene pronaći posao. Nakon nekoliko neuspijelih pokušaja, pomoću čarolije ožive odbačene plišane igračke te otvore dućan u kojem daruju te čarobne ljubimce te prodaju sredstva za njihovo održavanje. Čineći to, one samostalno zarađuju i šire čaroliju Zemljom. U ovoj je epizodi Roxy prvi put prikazana, ali samo kao prolaznik.

6. Sezona 4 Epizoda 20-Dar sudbine (Diana´s redemption)

(ovo je Nickova verzija jer nisam pronašla Rainbowu)


U ovoj su epizodi Winx u Sophixu (Dar sudbine) i nalaze se u Dianinu kraljevstvu, u Amazoni. Ova mi je epizoda specifično draga jer šalje vrlo markantnu poruku o čuvanju šuma i brizi za prirodu. Osim toga, daje nadu za ispravljanjem ljudskih pogrešaka. Naime, u ovoj epizodi Winx ističu činjenicu da su svi ljudi različiti i da, iako ima puno zlih ljudi, i dalje postoje dobre duše i njihova ispravna ćud može nadopuniti i poništiti zle namjere drugih ljudi. Winx se susreću s dobroćudnim domorodcima te pomoću svojih moći uvjere ljude koji sijeku šume kako moraju paziti što čine i biti što umjereniji. Jedna epizoda koja je klasičan prikaz toga koliko Winx ustvari odgajaju svoje gledatelje.

5. Sezona 2 Epizoda 15-Show ide dalje (The show must go on)
Oduvijek volim ovu epizodu. Musa se sprema za veliki koncert i njoj u posjetu dolazi njezin otac. Međutim, on je zabrinut za nju jer se boji kako će joj to što slijedi svoj san kakv je slijedila i njezina majka donijeti istu sudbinu kakvu je donio i njezinoj pokojnoj majci. Zbog toga joj zabranjuje da nakon ovog koncerta nastavi pjevati i svirati. Musa je vila glazbe te je za nju takav ishod događaja itekako nezamisliv. Dok koncert traje, Stormy napada izvođače i publiku. Musa uvjerava publiku da pjevaju s njom, no svjetina je zbunjena i ne slijedi njezina uputstva. U ovom trenutku joj Riven pomaže te uz njegove poticaje publika zapjeva. Pomoću te glasne pjesme, Musa skupi snage za čaroliju kojom nadvlada Stormyne čari. Nakon ovoga, Musin otac uvjeren je kako Musa slijedi praviput te povlači svoju zabranu pjevanja.

4. Sezona 1 Epizoda 2-Dobrodošli u Magix! (Welcome to Magix!)
Iako je ovo druga, a ne prva epizoda Winxa, čini mi se kako ovom epizodom sve započinje. Stella dovodi Bloom u Alfeu i na prijevaru ju upisuje u školu za vile. Bloom je odlučna u tome da istraži svoje moći i postane prava vila, iako joj se u početku čini kako ne pripada u ovaj novi svijet, kilometrima i kilometrima udaljen od Zemlje. Stella i Bloom upoznaju Musu, Floru i Tecnu. Također se po prvi put susreću s Trixicama. Na kraju je Bloom prihvaćena u školu iako ju je Stella u početku predstavila kao drugu osobu i osnovan je Winx Club. To je početak Winx Cluba, a time i početak čarobnog života svih onih koji su odrastali s Winxom i zadržali ga u srcu, a to uključuje i mene.

3. Sezona 4 Epizoda 6-Vila u opasnosti (A fairy in danger)
Believix je moja omiljena transformacija Winxa. Razlog tomu je vrlo osoban. Vjera u sebe i vjera u napredak i magiju je temelj mog života koji mi daje smisao. Osim toga, Believixom su Winx dokazale kako na neki način jesu posebne, čak i među vilama, jer su nadvisile preobrazbu Enchantix koja bi trebala biti vrhovna preobrazba svake vile. Mislim da je Winx nakon četvrte sezone i filma Čarobna avantura trebao završiti. Čarolija je vraćena na Zemlju i Winx su postigle više nego i jedna druga vila u povijesti. Kako god, dakle, ova epizoda mi je važna jer Winx shvate da je Roxy posljednja vila na Zemlji i uz pomoć toga što ona povjeruje u vile i čaroliju, Winx dobiju novu moć-Believix.

2. Sezona 2 Epizoda 16-Noć Vještica (Hallowinx)
Svi već znate koliko ja obožavam Halloween i koliko obožavam ovu epizodu. Ova je epizoda pomalo vanredna jer nije povezana ni sa čime što se u drugoj sezoni zbivalo u životu Winxica. Nema Darkara, nema briga, samo Winx koje odu na Zemlju slaviti Halloween. Mitzi pripremi zabavu u napuštenoj kući i pozove Bloom i njezine nove prijateljice. Međutim, svi znamo kako Mitzi ne voli Bloom. Kada se Winx pojave i za kostime imaju svoju vilinsku transformaciju kojom sve goste zaprepaste i oduševe, Mitzi odluči Bloom i ostalima podvaliti smicalicu. Uvjeri Winx kako kućom lutaju duhovi. Međutim, Stella razotkrije kako se radi o prevari. Na kraju su Pixiei ti koji prevare Mitzi i njezino društvo i Winx ne budu ismijavane kako je Mitzi planirala. Uglvnom, sve se svrši dobro i vile se dobro provedu.

1. Sezona 1 Epizoda 3-Škola za vile (Alfea, college for fairies)
Obožavam ovu epizodu! Uzbudim se svaki put kada pomislim na te prve tri epizode Winxa, a pogotovo na treću, koja je na prvome mjestu ove liste! Dakle, školska godina u Alfei je počela i novonastali klub Winx Club započinje s nastavom. Međutim, za početak školske godine, u Alfei se održava bal. Bloom nema haljinu pa Winx odlaze u kupovinu. Međutim, Bloom ne pronađe ništa što joj se sviđa, pa odluči preraditi kupljenu haljinu. U međuvremenu, vještice u Mračnom tornju smišljaju kako upropastiti bal vilama. To odluče učiniti tako što će u čarobna jaja koja će vile dobiti od specijalaca začarati tako da iz njih izlaze grozni, opasni gušteri. Ali Bloom načuje Trix kako pričaju o tome i Flora uspiješno poništi čaroliju bačenu na darove. Dolazi i do sukoba Icy i Bloom i Bloom se po prvi put preobrazi u vilu. Na kraju, Bloom u zadnji čas dospije na bal u nevjerojatnoj haljini koju je sama ukrasila. Pleše sa Skyem i zabavlja se s ostalim članovima Winx Cluba. Divan početak školske godine, zar ne?Dakle, to je moja top lista. U komentaru ostavite podatak o svojoj omiljenoj epizodi i zašto vam je baš ta omiljena. Baš me zanima s kojom ste vi epizodom posebno povezani!

Ako je i za vas ovo razdoblje početka nove školske godine, nadam se da ste ju dobro započeli te da ćete se veselo i bez tuđeg nagovaranja prihvatiti knjige i s užitkom učiti! Međutim, sjetite se da nova školska godina ne omogućuje samo pristup novim znanjima, već otvara novu cjelinu u knjizi koju svi pišemo-životu. Ako mislite da ste prošle godine nešto činili krivo, ove godine to činite bolje! Budite pozitivni i zadovoljni sobom!

Pisat ću vam uskoro!


Autor: Arijana

Blog: Book of Winx

Naziv članka: MY TOP 10 WINX CLUB EPISODES

Članak napisan: 14. srpanj 2017.

Članak objavljen: 10. rujna 2017.

Instagram: Book_of_Winx

Instagram (osobni): Goth_Fairy_

adventureworld @ 14:00 |Komentiraj | Komentari: 4 | Prikaži komentare
Arhiva
« » vel 2018
 • p
 • u
 • s
 • č
 • p
 • s
 • n
 •  
 •  
 •  
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
Cursor
 • cursor
  Christmas Blue Star
Mirta, moj omiljeni lik iz Winxa
Anketa
Vjerujete li u vile?
O blogu
30. studenog 2012. ovaj mi je blog darovala bivša blogerica imena Nejra.
Prvotno se zvao Adventure world, a ja ga preimenovah u Winx Club Teen Girls. Taj naziv prestao je odgovarati mojoj osobnosti, stoga se sada zove Book of Winx jer to ime obuhvaća dvije stvari o kojima ovisi moja sreća: knjige, odnosno priče, i Winx.
Za neke, Winx je beznačajan crtić. Meni Winx znači sve. To su moje najbolje prijateljice i uzori. Sve što sam postigla u životu na neki način dugujem Winxu. Vodile su me i pokazale mi kako da se razvijem intelektualno, a pomogle su mi ući u svijet mašte, u kojem sam igrom slučaja i ostala. Ovaj blog posvećujem pretežno tim divnim vilama, ali ovdje ćete naći i neke donekle intimne ispovjedi u postovima, rasprave o knjigama i slično.
Uživajte!
Index.hr
Nema zapisa.