Let me tell you a story about Winx...
♦Book of Winx♦
Anketa
Koja je vaša omiljena Winxica?


Brojač posjeta
16975
music
About me

Zovem se Arijana. Rođena sam 19. listopada 2003. godine u Rijeci, u Hrvatskoj, gdje živim i sada, a na internetu se najčešće pojavljujem pod nazivom Goth_Fairy_.
Tko sam ja?
Za neke sam ekscentrik u crnom, za neke uobičajena i vrlo prijatna osoba. Ja sama sebe identificiram kao pripadnika gotičke subkulture, vještog sanjara (kao što kaže H. P. Lovecraft u Sanjanom pohodu na nepoznati Kadath), još donekle neiskusnog pisca i donekle iskusnog čitatelja.
Većinu vremena provodim strastveno učeći, jer edukacija uistinu jest jedna od mojih najvećih strasti, čitajući neku knjigu, stresno pišući vlastitu knjigu ili poeziju ili jednostavno filozofirajući. Osim toga, često gledam filmove iz 1. pol. 20. st., anime ili se bavim svojom kolekcijom Winx lutaka.
Volim jesen, povijest, Hrvatski jezik i književnost, fantaziju, horror, glazbu itd..
Ako me želite bolje upoznati, slobodno potrošite malo dragocjenog vremena na moj tematski šaren blog.
Instagram
@BookOfWinx
Blog
četvrtak, siječanj 5, 2017


Dakle, ovaj je blog dočekao, skupa sa mnom i sa svima vama, još jedan okret Zemlje oko Sunca. Za one kojima Nova godina nešto znači, neka vam je sretna! Meni osobno ne znači baš ništa i moji su stavovi o tome danu vrlo jasni. Mislim da je to samo izlika zanekakvo slavlje, jer to je čista astronomija. Zemlja se okreće oko Sunca. Zašto nama to išta znači osim promijene klime?

Kako bilo da bilo, taj je dan prošao i sada pišemo drugu godinu kada pišemo datum, a to je godina 2017.. Ja sam u nju ušetala gledajući Čarobnu avanturu, te se nadam da će ova godina, budući joj je početak bio tako povoljan, biti dobra. Prošla mi godina nije bila uopće loša, ustavi je bila sasvim dobra. Ali prošla je s jednom velikom zamjerkom, a to je činjenica da je oduzela previše divnih ljudi. David Bowie, Lemmy Motorhead, Alan Rickman, voljenu princezu Laylu itd.. Neke od njih nisam osobno toliko obožavala, ali svijet nikako nije isti bez njih.

Kraj 2016. darovao me otkrićem divnoga benda! Dakako da sam znala za taj bend prije, ali tijek događaja odigrao se tako da sam u dva tjedna prije kraja 2016. godine postala naprosto njihov fan. Više ne mogu izdržati pola sata bez da čujem neku njihovu pjesmu. Nadam se da svi koji čitaju ovaj članak znaju za ovaj bend, a to su Beatlesi, odnosno The Beatles. Moglo bi se reći da se gotovo uopće ne uklapaju u moj stil, ali obožavam ih i ne mogu si pomoći. Da sam nekig pola godine-godinu mlađa skrivala bih svoju ljubav prema njima jer nisu dovoljno ,,goth,, za mene, ali na svu sreću sam prošla takvu fazu i sada sam goth i slušam sve što mi se sviđa bez obzira na to koliko je ta glazba ,,goth,,. Dakako, i dalje mi je omiljena glazba uključena u moju subkulturu.

Moje trenutno stanje jest osim Beatlesima ispunjeno pripremanjem za školu, a posebno za natjecanje iz povijesti (oh, koliko toga moram naučiti!) tako da sam pod konstantnim stresom zbog škole. Čak mi niti meditacija baš ne pomaže. Štoviše, ne mogu se skoncentrirati na meditiranje jer odmah pomislim na školu. Istovremeno sama sebi stvaram pritisak uvjeravanjem da moram brže čitati, iako ustavi znam da mi to nije prioritet i da jednu knjigu mogu čitati mjesec dana ako želim. Jedino što mi malo pomaže jest glazba i moje lutke.

Kada smo već kod lutki, prije negoli krenemo na post, moram podijeliti sa vama radosnu vijest o tome da sam dobila dvije nove Winx lutke. Dobila sam Tecnu u Bloomixu kako sam i očekivala, ali nedugo nakon toga sam si kupila Bloom u izdanju Fashion Fairy. Nisam sigurna tko je proizvođač jer mi izgleda kao mješavina Witty Toysa i Jakks Pacifica, a na kutiji piše da je Witty Toys, pa ću u to i vjerovati.

Današnji post je post koji već dugo namjeravam napisati i objaviti, a to je post o Legendariju, ili Legendariumu. Preporučila bih manjini koja nije gledala šestu sezonu, a želi, da ne čita ovaj post jer ne želim nikome spoilati ništa i odati radnju.

Legendarium

Dakle, razlog zašto sam odlučila napisati post o ovom predmetu jest taj što je vjerojatno najzanimljiviji motiv iz šeste sezone Winxa. Što je to Legendarium? Legendarium je knjiga koju je stvorio Acheron. Osoba može prizvati bilo koje biće iz knjige samo čitajući legendu o njemu. Eldora ga je definirala kao dimenziju gdje su zamišljeni likovi stvarni, što znači da je na granici stvarnog i nestvarnog svijeta.

Povijest Legendariuma teče ovim redoslijedom. Zli čarobnjak Acheron stvorio je Legendarium (vjerojatno kako bi postao najmoćniji čarobnjak na svijetu), međutim nije ga mogao kontrolirati pa ga je knjiga zatvorila u sebe. Knjiga se našla u izgubljenoj knjižnici u Alexandriji, u Egiptu. Eldora je čuvala knjižnicu i dovela je Selinu u nju. Tamo joj je pokazala što Legendarium može. Dogodila se nezgoda i Eldora je otključala Legendarium te nije znala kako ga ponovno zaključati. Od tada je posvetila život tome da pronađe način kako ponovno zaplijeniti Legendarium, ali knjiga je sada bila u Selininim rukama. Acheron je preko knjige obećao Selini da će ju pretvoriti u moćnu vješticu ako mu pomogne izaći iz Legendariuma. Pretvorio ju je u vješticu zmija. Na svu sreću, Eldora je vodila dnevnik i bilješke o Legendariumu pa je to kasnije pomoglo Winxu da spriječe Trix i Selinu u njihovim namjerama.

Selina

Acheron

Selina je počela pohađati Mračni toranj, školu za vještice. Kada je Griffin ispitivala mlade vještice da joj pokažu njihove moći, Selina je upotrijebila Legendarium i poslala šumske trolove u Pixie selo. Griffin je to zapanjilo, ali i uznemirilo te je poručila Selini da je to vrlo moćna knjiga te da mora biti vrlo oprezna. Ubrzo nakon tih događaja, Trix su uočile Legendarium te zauzele Mračni toranj pretvorivši Griffin u pticu. Trix su obećale Selini dati joj ogromnu količinu mračne magije i moći ako im pomogne. Selinu je očito bilo lako namamiti mitom moći, pa je, naravno, prihvatila ponudu.

Od tada su Trix koristile Selinu i Legendarium kako bi se usprotivile vilama, a posebno Winxu. Ovo su sve legende koje je Selina morala upotrijebiti protiv Winxa i na koji način:

-Treants´legend (legenda o čudovišnom drveću)-sve drveće na Linphei pretvorila je u čudovišta-tu su sve Winxice izgubile moć osim Bloom i zato im je morala dati dio svoje zmajeve vatre-postanak Bloomixa-Flying Basilisk´s Legend (legenda o letećim stvorenjima nalik zmajevima)-Selina ih je poslala na Linpheu kada je njena prijašnja legenda uništena-Pandemonium Sprites (stvorovi nalik na štakore koji proizvode grozan zvuk)-Selina ih je poslala na Melody-Tecna i Musa su ih uspijele poraziti-Fire Eaters (stvorenja koja nalikuju lavovima, ali su mnogo veća i imaju oklop)-Selina ih je poslala na Domino u namjeri da unište Bloom-Mummies´ legend (mumije)-Selina ih je poslala u knjižnicu u Alexandriji kada su Winx bile tamo-Sphinx´s legend (Sfinga)-Selina je pročitala egipatsku legendu o Sfingi i poslala ju u Alexandriju-Green Dragons of Great Wall´s Legend (zeleni zmajevi)-Lu Wei pomogao je Winxu ga ih pobijede-Children of The Night (Djeca noći-vampiri)-Selina ih je poslala na Zemlju-napadali su i ljude te ih pretvarali u vampire-*ovo je moja omiljena legenda iz Legendariuma-Ectoplasm Specters (duhovi koji lutaju šumama)-Selina ih je poslala na Winx kada su vile bile s Eldorom-Eldora ih je porazila-Pirate Zombies (pirati zombiji)-Selina ih je psolala na Winx kada su bile na otoku Calavera u nadi da će Winxicama čudovišta oduzeti predmet jako važan za zaključavanje Legendariuma-Winx su ih uspiješno porazile-Werewolves (vukodlaci)-Selina ih je poslala na Winx kada su bile na Zemlji-Winx su ih porazile, ali nešto drugo se dogodilo što ću kasnije objasniti-Magical Mirror (čarobno ogledalo)-ovo ogledalo učinilo je Stellu zlom i bahatom kada su Winx bile na Solariji-Stella se s vremenom oduprla čaroliji, ali Darcy joj je ukrala krunu te ju uvela u Legendarium gdje se nalazio i Minotaur, ali, naravno, Stella je vratila svoju krunu i živa izašla iz labirintaTo su sve legende koje je Selina upotrijebila protiv Winxa, ali učinila je još nešto što je utjecalo na cijelu radnju, a to je uvođenje Trixa u Legendarium. Stvorila je legendu Three Powerful Witches (tri moćne vještice). Trix su mogle ući i izaći iz Legendariuma kad god su to htjele. Tako je Icy kada su Winx napali vukodlaci odvela Helia u Legendarium te ga zaledila. Flora ga je spasila, ali osobnost mu se promijenila. Kasnije se sve razriješilo. Na isti taj način je Darcy dovela Stellu u labirint.

Osoba može ući u Legendarium koristeći Mythix štapove (Ancestral Wands), međutim čuvar Legendariuma (u ovom slučaju Selina) može pustiti bilo koga unutar Legendariuma. Tako je pustila Trix unutra. Kada čuvar nekog pusti unutra, ta se osoba ne smije zadržati predugo jer s vremenom više ne bi bila u mogućnosti izići. Legendarium je ustvari posebna dimenzija za sebe.

Na hrvatskome jeziku Legendarium se naziva Legendarij.

U posljednjim epizodama Selina prizove Acherona iz Legendarija, ali ga Winx uspiješno poraze. Nakon toga Icy odvede Bloom u Legendarij gdje se neko vrijeme bore. Bloom se gotovo zadržala predugo i nije izašla, ali na kraju je uspijela te su Trix ostale zaključane u knjizi. Selina je shvatila da su njene namjere bile pogrešne te ga moć Legendarija ne pripada njoj. Kao što su bile prijateljice u djetinjstvu, Bloom i Selina obnovile su i adaptirale svoje prijateljstvo.  Legendarium je zaključan, a skupa s njim i Trix.

Mislim da je ovo savršen poraz Trixa. Sve što se dogodilo u sedmoj sezoni je u potpunosti nepotrebno.

Bloom i Selina


Bloom i Trix zabilježene u Legendariju

Nadam se da ste uživali u postu i da sam sve vezano za Legendarium, ili ako tako želite, Legendarij, obuhvatila. Mislim da šesta sezona i nije toliko loša te da je cijela tema vrlo zanimljiva, iako je predstaljena pomalo bebasto i s previše modnih kombinacija. Sve u svemu, da su se malo više potrudili i predstavili ju slično WOWu, mislim da bi bila naprosto divna. Legendarij je vrlo interesantan predmet i po mome mišljenju jedan od najzanimljivijih predmeta koji je ikad prošao kroz Winx.

U komentare mi recite što vi mislite o Legendariju te koja vam je omiljena legenda iz njega. Moja je definitivno Djeca noći, a i smatram da su vampiri vrlo dobro prikazani. To je sve od ovoga posta. Pisat ću vam uskoro. Pozdrav!

Autor: Arijana

Blog: Book of  Winx

Naziv članka: LEGENDARIJ

Članak napisan: 3. siječnja 2017.

Članak objavljen: 5. siječnja 2017.

Instagram: @Book_of_Winx

Instagram (osobni): @Goth_Fairy_

adventureworld @ 14:13 |Komentiraj | Komentari: 6 | Prikaži komentare
Arhiva
« » vel 2018
 • p
 • u
 • s
 • č
 • p
 • s
 • n
 •  
 •  
 •  
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
Cursor
 • cursor
  Christmas Blue Star
Mirta, moj omiljeni lik iz Winxa
Anketa
Vjerujete li u vile?
O blogu
30. studenog 2012. ovaj mi je blog darovala bivša blogerica imena Nejra.
Prvotno se zvao Adventure world, a ja ga preimenovah u Winx Club Teen Girls. Taj naziv prestao je odgovarati mojoj osobnosti, stoga se sada zove Book of Winx jer to ime obuhvaća dvije stvari o kojima ovisi moja sreća: knjige, odnosno priče, i Winx.
Za neke, Winx je beznačajan crtić. Meni Winx znači sve. To su moje najbolje prijateljice i uzori. Sve što sam postigla u životu na neki način dugujem Winxu. Vodile su me i pokazale mi kako da se razvijem intelektualno, a pomogle su mi ući u svijet mašte, u kojem sam igrom slučaja i ostala. Ovaj blog posvećujem pretežno tim divnim vilama, ali ovdje ćete naći i neke donekle intimne ispovjedi u postovima, rasprave o knjigama i slično.
Uživajte!
Index.hr
Nema zapisa.