Let me tell you a story about Winx...
♦Book of Winx♦
Anketa
Koja je vaša omiljena Winxica?


Brojač posjeta
16975
music
About me

Zovem se Arijana. Rođena sam 19. listopada 2003. godine u Rijeci, u Hrvatskoj, gdje živim i sada, a na internetu se najčešće pojavljujem pod nazivom Goth_Fairy_.
Tko sam ja?
Za neke sam ekscentrik u crnom, za neke uobičajena i vrlo prijatna osoba. Ja sama sebe identificiram kao pripadnika gotičke subkulture, vještog sanjara (kao što kaže H. P. Lovecraft u Sanjanom pohodu na nepoznati Kadath), još donekle neiskusnog pisca i donekle iskusnog čitatelja.
Većinu vremena provodim strastveno učeći, jer edukacija uistinu jest jedna od mojih najvećih strasti, čitajući neku knjigu, stresno pišući vlastitu knjigu ili poeziju ili jednostavno filozofirajući. Osim toga, često gledam filmove iz 1. pol. 20. st., anime ili se bavim svojom kolekcijom Winx lutaka.
Volim jesen, povijest, Hrvatski jezik i književnost, fantaziju, horror, glazbu itd..
Ako me želite bolje upoznati, slobodno potrošite malo dragocjenog vremena na moj tematski šaren blog.
Instagram
@BookOfWinx
Blog
subota, listopad 29, 2016
Miris lišća i internet napumpan tulumima s temom čudovišta. Posebni odjeljak u knjižnici s horor knjigama. Bundeve u trgovinama. Pa to mora biti zato jer je za tri dana HALLOWEEN! Ili da se bolje izrazim, HALLOWINX! Ne znam ima li uzbuđenije osobe na blogovima od mene kada dođe riječ na Halloween. Obožavam sve vezano za tja poseban, stravom ispunjen dan. Upravo danas ću izrezbariti bundevu, a prekjučer sam ukrasila svoje posebno Halloween drvce. Ove godine imam toliko ukrasa i tako sam sretna zbog toga. Nego, prije negoli krenem na post o Halloweenu, dotaknut ću i neke druge važne točke razgovora koje kruže u posljednjih nekoliko dana u Winxu i izvan njega.

Prvo, bombardiraju li i vas sada ispitima? Kvartal je i ja stalno nešto pišem, a uvijek se trudim zadržati odličnu, ako ne i perfeknu, ocjenu pa me zato nije bilo cijeli tjedan na blogovima. Moji dani su ili: probudim se, škola, doma pospremim krevet, čitam, jedem, učim, jedem, spavam. Ili: probudim se, učim, jedem,  škola, doma učim i čitam, jedem, spavam. Ovisi o tome imam li školu ujutro ili popodne, a ovaj mi je tjedan bila popodne i zaista me stisnula u kut.

Dalje, 19.10. mi je bio rođendan i hvala svima koji su mi preko Facebooka čestitali. Sada mi je 13 godina. Dobila sam neke lijepe poklone, lijepo se provela, i ostala nevažna obilježja ,,proslave,,.

Posljednja, ali i najveća obavijest-jučer je izašao trailer za WOW (World of Winx)! Stavit ću ga dolje nakon moje kratke argumentacije o mojim dosadašnjim mišljenjima o WOWu. Ispočetka mi se činio poprilično izlizan i kao da samo pokušavaju navući Winx iako im ne ide. Nakon što sam vidjela trailer, moje se mišljenje promijenilo. Prvo-transformacija se čini vrlo interesantna (Dreamix? Može, može...). Drugo-u traileru se vidi da se Winx na kamerama smiješe, da, jer moraju jer vode reality show, no inače se čine upravo kao one stare. Izgledaju normalno! Nema umjetnih smiješaka kojima moraju razveseliti malu djecu, već iskreno izražavaju svoje emocije! Treće-mislila sam da je ova animacija u coutue stilu poprilično nepotrebna, no ustvari je vrlo lijepa. Poprilično su dobro to izveli. Samo da i emisija bude dobra koliko i reklama.

Što vi mislite? Komajte↓↓↓

HALLOWEEN TAG

Dakle, odlučila sam za post o Halloweenu ispuniti Halloween tag koji sam pronašla na Youtube kanalu youtuberice LilaChris. Znate da volim ispunjavati tagove pa mi je bio užitak pisati ovaj post. No prije toga, što je to Halloween? To je praznik koji se slavi u SADu, UKu, Novom Zelandu, Australiji i između puka u nekim drugim državama, kao što je i Hrvatska. Mnogi danas slave Halloween i u državama u kojima to nije službeni praznik, već Svi Sveti, pa tako i ja. Halloween je nastao tako što je Crkva u Srednjemu vijeku nastojala izgurati blagdane pagana i na kraju su jedan njihov praznik izgurali te načinili praznik All Hallows Eve (kasnije Halloween) i Svi Sveti. U UKu se Halloween razvio u praznik strave, a u Americi su postojali samo Svi Sveti. Tijekom migracija iz Škotske i Engleske u SAD, djeca su povela svoje tradicije u novu državu. Radili su uistinu grozne nepodopštine i kako bi ljudi u SADu suzbili te teškoće, počel isu organizirati maskenbale za Halloween izrazito za djecu. Kako je nastao Trick or Treat? Djeca su često za Halloween napadala kuće svojih susjeda, gađala ih jajima i kamenjem, i jedna je žena podmitila djecu domaćim slatkišima te joj ona zauzvrat nisu uništila kuću. Uskoro su svi to počeli prakticirati i to se prenijelo i na djecu podrijetlom iz SADa. Sve ostale tradicije (maskiranje, rezbarenje bundeve...) oduzete su iz paganskih tradicija i uvele su se u halloween. Sve tako promiješane, nastao je novi praznik koji je došao do snažnog izražaja tek 1976. kada je izašao prvi ,,Halloween,, horor film s Michaelom Myersom. On je od praznika otkrio uistinu stravičan događaj u godini. Tada se razvio Halloween kakav mi danas poznajemo.
1.Favourite Halloween song (Omiljena Halloween pjesma)?

Kada govorim o glazbi općenito koju slušam za Halloween, nije nešto posebno različita od one koju inače slušam. Puno glazbenika i pjesama koje slušam lako se uklopi u playlistu za Halloween jer ih mnogo za glavne motive uzima vampire, noć, poeziju, tamu, pa čak i sam Halloween. Ako govorimo isključivo o pjesmama posvećenim Halloweenu, obožavam pjesme iz filma Nightmare before Christmas i svima preporučam da ga pogledate. Moja omiljena je This is Halloween, a prate ju Jack´s lament i What´s this?. Stavit ću playlistu dolje tako da možete poslušati sve pjesme iz filma koji je i inače sam po sebi mjuzikl.2.Witch or vampire (Vještica ili vampir)?

U zadnje vrijeme sam puno proučavala vampire. Gledala sam nekoliko animea o vampirima, pročitala sam Intervju s vampirom koji je napisala Anne Rice, gledala sam i film te još nekoliko filmova o vampirima itd.. Vještice oduvijek proučavam, a i vile zajedno sa samom magijom koju obija bića posjeduju. Mislim da više volim vještice, no moglo bi se dogoditi da za nekoliko dana promijenim mišljenje. Ne mogu točno odlučiti i biti sigurna da će moj odgovor ostati takav kakav jest.

3.Halloween party or scary movie marathon (Halloween tulum ili maraton strašnih filmova)?

Ne volim tulume osim ako su vrlo mali i sastoje se samo od meni vrlo dragih osoba, kao što se naprimjer osrži takozvani tulum za moj rođendan. Međutim, maraton strašnih filmova također ima nekoliko mana. Prvo, ne znam bih li izdržala gledati u kompjuter dulje od tri sata. To mi je granica i ne želim ju preći, niti kompjuter niti televiziju. Rijetko kad provodim vrijeme na nekom takvom uređaju dulje od četrdeset minuta, no gledala sam i dulje filmove, no mislim da ne bih mogla izdržati npr. četiri filma. Drugo, mogu gledati horore kad god poželim. Pogledam jedan svaki tjedan, a na ljeto sam gledala jedan svaki dan. Reći ću tulum, no vrlo malen. Moj idealni Halloween je proveden ili samostalno ili s mojom mamom i bratom ili samo s jednom prijateljicom koja mi je najbolja a takva osoba u mome životu ne postoji osim moje sestrične koja ne slavi Halloween.

5.Skeletons or zombies (kosturi ili zombiji)?

Ne volim zombije, no obožavam izgled ljudskog kostura. Odgovor je kosturi.

6.Favourite Halloween candy (omiljeni Halloween slatkiš)?

U Hrvatskoj se Halloween ne slavi kao u Americi ili Engleskoj pa nemamo nikakve posebne Halloween slatkiše. Najčešće napravim ili ja ili moja mama kolač od nekog jesenjeg ploda npr. kruške ili jabuke pa bih takve kolače mogla uzeti pod moje omiljene Halloween slatkiše.7.Favourite Halloween movie (omiljeni Halloween film)?

Svaki horor film može biti dobar za Halloween, a moj omiljeni horor film i knjiga je Egzorcist (1973. g.), no film s temom Halloweena...Ne znam koji mi je omiljeni. Već spomenuti Nightmare before Christmas, zatim Disneyev Hocus pocus i nezaboravni originalni film Halloween s Michaelom Myersom.

8.Favourite Halloween costume (omiljeni Halloween kostim)?

Nemam ga. Moji su kostimi u posljednje tri godine u kojima sam slavila Halloween bili poprilično loši. Ove sam godine žena umorena u viktorijanskome dobu, a nazivam se Victorian corpse i poprilično sam sadovoljna s tim, i definitivno mi je omiljen, no niti ovaj kostim nije onakav kakav bih voljela da moj kostim bude.

9.Favourite Halloween store (omiljena Halloween trgovina)?

Općenito, u svijetu, to je definitvno Spirit Halloween, no naravno nikad ništa nisam kupila od tamo jer je poštarina vrlo skupa a i roditelji mi ne dopuste. U Hrvatskoj, u Rijeci, najbolje mjesto za Halloween ukrase je Kik koji ima vrlo interesantne ukrase, no ukrasa ima i u Mulleru iako nisam bila tamo nego sam čula od drugih, a nekih manjih ukrasića i više spooky nakita za Halloween ima u H&Mu.

10.Jack-o-lanterns, yes or no?

Daaa, naravnooo! Jack-o-lanterns su izrezbarene bundeve i obožavam ih i svake godine imama jednu. Imala bih ih više no bundeve su poprilično skupe u Hrvatskoj pa kupim samo jednu. Već sam poprilično vješta u rezbarenju, a i vrlo je zabavno i korisno za unijeti se u halloween atmosferu. Također vam preporučujem da na internetu potražite priču tj. legendu o Jack-o-lanternu jer je vrlo interesantna. Ne sjećam se točno kako ide, no mislim da je krojač (ili je bio neke druge prakse?) prevario vraga i za kaznu je vječno lutao poljima bundeva i danas, na Halloween kada mu se sve to dogodilo, ide svijetom od bundeve do bundeve, ali doći će samo ako je u njoj upaljena svijeća.

11.Bats or black cats (šišmiši ili crne mačke)?

Mačke su mi druge po redu najdraže životinje, no reći ću šišmiši jer su nekako prikladniji za Halloween. Naravno da i crne mačke odlično ispunjavaju atmosferu, no više preferiram šišmiše.

12.Is Halloween your favourite holiday (je li Halloween tvoj najdraži praznik)?

Nije. Nisam kršćanin, no više volim Božić jer ga slavim od rođenja i vrlo je bujan i ispunjen u Hrvatskoj, dok je Halloween poprilično oskudan. Halloween je moj drugi omiljeni praznik. To dvoje su jedini praznici koje uistinu cijenim. Halloween zbog cijele teme i povoda, a Božić zbog atmosfere i zime i drvca i poklona i obiteljskog okupljanja, no ne iz vjerskih razloga.13.Pumpkin spice latte or hot chocolatte (...napitak od bundeve ili vruća čokolada)?

Nikad nisam jela ništa od bundeve iako mi ovaj napitak izgleda vrlo ukusno. Dakle, nikad ga nisam pila niti kušala išta drugo napravljeno od bundeve te zato biran vruću čokoladu, iako najčešće pijem čaj ili ako ne čaj onda kakao. Moram probati nešto od budneve, vjerojatno će mi se svidjeti.

14.Favourite thing about Halloween (Najdraža stvar kod Halloweena)?

Sve je divno, no ono čem use najviše veselim je rezbarenje bundeve i ukrašavanje mog jedinstvenog Halloween drvca i kuće. Obožavam ukrašavati kuću za bilo koji blagdan, tj. i za Božić i za Halloween, tako da mi to mora bitit jedan od omiljenih užitaka za vrijeme Halloweena. Također obožavam miris bundeve i taj ponos koj ise u meni rodi kada pogledam izrezbarenu bundevu koja je mojih ruku dijelo.Ovo je dakle kraj ovoga taga. Nije tema Winx, no mislila sam kako bih trebala nekim malim postom obilježiti Halloween i na mome blogu pa eto. Sada jesam. Sretan vam Halloween, nadam se da ćete izrezbariti bundevu, pogledati neki dobar horor i čitati strašne priče. Nemojte zaboraviti pogledati Halloween epizodu Winxa i komentirati...Pa, recite mi u komentare slavite li vi Hallowen i kako ga slavite te što mislite o WOWu. Hvala vam na čitanju. Do sljedećeg posta.

Autor: Arijana

Naziv članka: Halloween tag

Blog: Winx Club Teen Girls

Članak napisan: 5. listopada 2016.

Članak objavljen: 29. listopada 2016.

Instagram: Goth_Fairy_

adventureworld @ 11:45 |Komentiraj | Komentari: 9 | Prikaži komentare
Arhiva
« » vel 2018
 • p
 • u
 • s
 • č
 • p
 • s
 • n
 •  
 •  
 •  
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
Cursor
 • cursor
  Christmas Blue Star
Mirta, moj omiljeni lik iz Winxa
Anketa
Vjerujete li u vile?
O blogu
30. studenog 2012. ovaj mi je blog darovala bivša blogerica imena Nejra.
Prvotno se zvao Adventure world, a ja ga preimenovah u Winx Club Teen Girls. Taj naziv prestao je odgovarati mojoj osobnosti, stoga se sada zove Book of Winx jer to ime obuhvaća dvije stvari o kojima ovisi moja sreća: knjige, odnosno priče, i Winx.
Za neke, Winx je beznačajan crtić. Meni Winx znači sve. To su moje najbolje prijateljice i uzori. Sve što sam postigla u životu na neki način dugujem Winxu. Vodile su me i pokazale mi kako da se razvijem intelektualno, a pomogle su mi ući u svijet mašte, u kojem sam igrom slučaja i ostala. Ovaj blog posvećujem pretežno tim divnim vilama, ali ovdje ćete naći i neke donekle intimne ispovjedi u postovima, rasprave o knjigama i slično.
Uživajte!
Index.hr
Nema zapisa.