Let me tell you a story about Winx...
♦Book of Winx♦
Anketa
Koja je vaša omiljena Winxica?


Brojač posjeta
16975
music
About me

Zovem se Arijana. Rođena sam 19. listopada 2003. godine u Rijeci, u Hrvatskoj, gdje živim i sada, a na internetu se najčešće pojavljujem pod nazivom Goth_Fairy_.
Tko sam ja?
Za neke sam ekscentrik u crnom, za neke uobičajena i vrlo prijatna osoba. Ja sama sebe identificiram kao pripadnika gotičke subkulture, vještog sanjara (kao što kaže H. P. Lovecraft u Sanjanom pohodu na nepoznati Kadath), još donekle neiskusnog pisca i donekle iskusnog čitatelja.
Većinu vremena provodim strastveno učeći, jer edukacija uistinu jest jedna od mojih najvećih strasti, čitajući neku knjigu, stresno pišući vlastitu knjigu ili poeziju ili jednostavno filozofirajući. Osim toga, često gledam filmove iz 1. pol. 20. st., anime ili se bavim svojom kolekcijom Winx lutaka.
Volim jesen, povijest, Hrvatski jezik i književnost, fantaziju, horror, glazbu itd..
Ako me želite bolje upoznati, slobodno potrošite malo dragocjenog vremena na moj tematski šaren blog.
Instagram
@BookOfWinx
Blog
ponedjeljak, prosinac 18, 2017
Pozdrav, voljeni čitatelji!

Doista smo na pragu Božića, a i Nove godine. Ne znam za vas, ali meni je ova godina, osim ljeta, izuzetno brzo proletjela. Tek sam se naučila pri pisanju datuma zapisati godinu 2017., a već za manje od mjesec dana morat ćemo pisati 2018.. Zapravo, mislim da će ovo biti posljednji post ove godine. Stoga ću vam svima sada poželjeti sretan Božić, vesele blagdane i dobar početak Nove godine. Uživajte u kolačima, darivanju, ukrašavanju, provođenju dana s obitelji i prijateljima i budite zadovoljni cijelim trenutnim životom koji živite. To je ono što bi svi trebali preporučati jedni drugima.

U Novoj godini otkrijte nove blagoslove i talente, sposobnosti te upoznajte nove osobe i nove čari svijeta. Ako do sada niste, nastavite tražiti svoj identitet i mir. Kada to postignete, bit ćete sretni.

A sada članak. Prije članka želim reći kako sam oduševljena time što je na Novoj TV u 8:30 vikendom Winx Club i to prva sezona! Fenomenalno! Mjesecima vapim za time da se Winx, pravi Winx vrati na ekrane, a sada je to ostvareno. Osim toga, prije Winxa se prikazuje Pop Pixie. Postoji li mogućnost da to vrati Winxu popularnost u Hrvatskoj? Nije nemoguće. Ako propustite Winx ili Pop Pixie za vikend, poput mene, možete gledati reprize tokom tjedna, no tada su vrlo rano; u 7:25 sati

Današnji članak, posljednji u 2017. godini, jest o knjigama koje sam pročitala ovu jesen. Pročitala sam, osim ovih knjiga, Jane Eyre, zbirku božićnih priča, Bijelu kraljicu itd., no u ovom su postu izdvojene one koje su me se najviše dojmile. Uživaje u čitanju!
Buđenje

Autor: Kate Chopin

Ova knjiga objavljena je 1899. i nakon objavljivanja izazvala je zgražanje i neodobravanje publike te bila smještena u rang kontroverznih i neprimjerenih knjiga. Ne znam za vas, ali meni takva reakcija društva na neko umjetničko djelo uvijek pobudi znatiželju, stoga sam odmah nakon čitanja tog opisa odlučila pročitati knjigu. Nimalo se nisam razočarala. Dakako, mi danas živimo u puno moralnijem i slobodoumnijemu društvu, no knjiga zaista ispituje razne teme u društvu smatrane diskretnima. Glavni lik jest Edna, mlada žena udana za čovjeka kojeg ustvari i ne voli, majka dvojici dječaka koje voli, ali osjeća da ju majčinstvo ponekad sputava. Dolazi u razdoblje u životu kada preispituje svoj životni put i sreću te odluči činiti što ju je volja, a to brine njenog muža i mnoge druge ljude koji čine njeno okruženje. Po prvi put nakon toliko godina osjeti zaljubljenost i ne želi joj popustiti, ali ne može odolijeti, a njen voljeni se susdržava jer zna da je udata i da bi ju neki skandal doveo do propasti. Vrlo dobar viktorijanski roman.
Hladna magija

Autor: Kate Elliott

Ako volite fantaziju i intrigira vas povijest, ovo je knjiga za vas. Meni se stvarno svidjela, ali knjiga zapravo nije jedna, već je trilogija, no čini se kako ostali djelovi ili nisu prevedeni na hrvatski ili su tek nedavno izašli pa nisu pristupni u knjižnicama. U svakom slučaju, prvi dio započinje svakodnevnim životom rođakinja Hassi Barahal: Catherine i Beatrice. One žive na sjeveru, a vrijeme radnje jest između 18. i 20. stoljeća, iako nije eksplicitno određeno. Odjednom nastane kaos; Catherine biva odvedena od strane hladnih magova kao plaća za neku pogodbu koju je njena obitelj sklopila prije nekoliko godina. Mora se udati za hladnog maga Andevaia protiv svoje volje.

Nakon putovanja do kuće Četiri mjeseca, ispada da je Catherine pogrešna osoba. Zapravo, čini se kako uopće nije dio obitelji u kojoj je odrasla i kako osoba za koju je mislila da joj je otac, a koji je poginuo s njenom majkom dok je ona bila još samo beba, uopće nije ono za koga ga je smatrala. Sve što je poznavala i mislila ispada krivo, a ona mora bježati – Andevaiu je naređeno da ju ubije kako bi se onda mogao oženiti njenom rođakinjom s kojom se i trebao udati. Tako jadna Cat bježi i postepeno otkriva tko je zapravo i zbog čega su ju Barahali tako lako „prodali“. Andevaia smatra najgorim neprijateljem i mrzi ga, na kraju krajeva, on ju želi ubiti – ili ne želi? Isprepliću se magija, tradicija sjevera i cijele Europe, legende Kelta i Rimljana, tuga i sreća, a sve skupa tvori ovu nevjerojatnu knjigu za koju se nadam da ću se domoći njenih nastavaka.
Gospodar prstenova (trilogija)

Autor: J. R. R. Tolkien

Trilogija Gospodar prstenova vrlo je popularna i vjerojatno ste čuli za nju, a po njoj su snimani i vrhunski filmovi koje nisam imala priliku gledati. Svi veličaju ove knjige kao vrhunac žanra fantazije. Možda i jest tako, ali meni se nisu toliko dopale. Svidjele su mi se, ali ne tako ekstremno. Uglavnom, imamo Froda, Bilbova draga nećaka, i Bilbo njemu ostavi svoj prsten koji ima nevjerojatnu moć – čini svog nositelja nevidljivim. Međutim, taj prsten je jedan od Prstena Vladara i vrlo je destruktivan, stoga na Frodu leži misija da ga uništi. I tako on kreće na putovanje sa svojom družinom, baš kao što je Bilbo krenuo u svojoj mladosti ( knjiga Hobit ). Ovo je priča o usponima i padovima, magičnim susretima i raspadu jednog društva, njihovu ponovnu okupljanju, jednom ekscentričnom čarobnjaku Gandalfu i grotesknom biću koje želi „svoje zlato“ i, sve u svemu, uništenju prstena koji normalne ljude čini čudovištima. Veličanstvena priča. Ja nisam mogla sebi predočiti cijeli opisani krajolik Međuzemlja, možda zato jer mi to čulo nije dovoljno izoštreno, a možda i zbog nedostatka jasnijeg opisa, ali inače mi način pisanja nema nekih mana.
Blaze

Autor: Stephen King

Nešto potpuno drukčije od prije navedenih knjiga – ovo je triler. Dobih ovu knjigu za rođendan. Jako volim Kinga i njegove knjige, a ovu mi je bio doista užitak čitati. Blaze i njegov partner planiraju oteti dijete bogataša, no plan krene po zlu kad njegov partner koji je mozak tima umire, a Blaze je zaostao i preglup je da bi sve odradio sam. Međutim, on i dalje vidi Georgea ( svog partnera ), iako bi on trebao biti mrtav. Stoga se njihov plan nastavlja i pretvara u dijelo. Kroz knjigu se provlači i Kingova karakteristična retrospekcija pa imamo uvid i u Blazeov mladenački život i što je sve utjecalo na njegovu evoluciju u ono što je sama; u biti, kriminalac. Jako volim Kingovo pisanje, iako se vrlo razlikuje od knjiga koje sam vam do sada preporučala.
Stogodišnjak koji se spustio kroz prozor i nestao

Autor: Jonas Jonasson

Inače nisam ljubitelj komičnih romana. Dopadaju mi se oni u kojima je izražen sarkazam, ali inače ne čitam humoristična djela. Ovu knjigu dobih za rođendan i strašno mi se dopala iako se uvelike razlikuje od štiva koje inače preferiram. Radnje su vrlo nasumične i stil pisanja vrlo slobodan. Dakle, glavni lik, taj stogodišnjak imena Alan, na svoj stoti rođedan pobjegne iz staračkoga doma. Alanov je život bio prava zbrka. Zapravo, Alan je svojim neposrednim djelovanjem utjecao na većinu važnih događaja i osoba u povijesti. Recimo, sudjelovao je u projektu Manhattan, večerao sa Staljinom i završio u gulagu gdje je upoznao brata Alberta Einteina, kratkotrajno je bio saveznik Francissca Franca, a da i nije znao za što se on zapravo zalaže. Živio je vrlo lagodno i išao onuda kuda ga je vjetar vodio, ne brinući se za politiku koja ga apsolutno ne zanima. Sada nastavlja svoj život bijegom iz staračkoga doma, s vremenom se nađe u zgodnom društvancu s kojim bježi od policije jer je igrom slučaja ukrao kofer pripadniku općepoznate bande čiji je sastav pozamašna količina novca. Dakle, svašta.
Na rubu vode

Autor: Sara Gruen

Riječ je o ratnoj drami (radi se o Drugom svjetskom ratu). Radnja započinje u Sad-u. Ellis, njegova supruga Maddie i njihov prijatelj Hank užasno se osramote na prosla vi Nove godine te Elis i Maddie bivaju izbačeni iz kuće Elisovih roditelja. Trojka odlazi u Škotsku s namjerom da snime čudovište iz Loch Nessa koje je Elisov otac navodno snimio prije negoli se oženio. Elis misli kako će se tako vratiti u milost svojih roditelja, a mogao bi i steći naklonost svoga oca jer bi dokazao onima koji su ga smatrali prevarantom da on to nije.

Međutim, koje budale odluče se za prekooceansko putovanje usred svjetskog rata? Udomaćit će se u skromnoj gostionici u Škotskoj gdje će Maddie provoditi većinu vremena dok su ostala dvojica u potrazi za čudovištem. Dakle, Maddie je apsolutno zapostavljena i s vremenom počinje shvaćati kakva je njen život maska, neistina i glupost. Voli li ju Elis uistinu ili se oženio njome tek tako, iz nekog drugog taštog razloga? Razmišlja i o svojoj prošlosti i o majci koja ju je svojevremeno izgladnjivala i o ocu kojeg za to nije bilo briga i koji je zanemarivao svoju kćer duži period. Maddie sklapa prijateljstva s poslugom u gostionici što aristokratski nastrojen Ellis nikad ne bi dopustio, zaljubljuje se i preispituje istinitost svega u što ju je njen suprug uvjerio-u njegovu ljubav, bolest zbog koje nije postao vojnik, postojanje čudovišta itd..
Hvala svima na pažnji koju ste mi dali čitajući ovaj članak. Nadam se da vam se svidio i da ćete koju od ovih knjiga i sami uzeti u ruke. Uživajte u ostatku blagdana, a ja ću vam pisati u idućoj godini. Pozdrav!

 

Autor: Arijana

Blog: Book of Winx

Naziv članka: Books / Autumn 2017

Članak napisan: 16. prosinca 2017.

Članak objavljen: 18. prosinca 2017.

Instagram: Book_of_Winx

Instagram (osobni): Goth_Fairy_

adventureworld @ 19:47 |Komentiraj | Komentari: 3 | Prikaži komentare
Arhiva
« » vel 2018
 • p
 • u
 • s
 • č
 • p
 • s
 • n
 •  
 •  
 •  
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
Cursor
 • cursor
  Christmas Blue Star
Mirta, moj omiljeni lik iz Winxa
Anketa
Vjerujete li u vile?
O blogu
30. studenog 2012. ovaj mi je blog darovala bivša blogerica imena Nejra.
Prvotno se zvao Adventure world, a ja ga preimenovah u Winx Club Teen Girls. Taj naziv prestao je odgovarati mojoj osobnosti, stoga se sada zove Book of Winx jer to ime obuhvaća dvije stvari o kojima ovisi moja sreća: knjige, odnosno priče, i Winx.
Za neke, Winx je beznačajan crtić. Meni Winx znači sve. To su moje najbolje prijateljice i uzori. Sve što sam postigla u životu na neki način dugujem Winxu. Vodile su me i pokazale mi kako da se razvijem intelektualno, a pomogle su mi ući u svijet mašte, u kojem sam igrom slučaja i ostala. Ovaj blog posvećujem pretežno tim divnim vilama, ali ovdje ćete naći i neke donekle intimne ispovjedi u postovima, rasprave o knjigama i slično.
Uživajte!
Index.hr
Nema zapisa.