Let me tell you a story about Winx...
♦Book of Winx♦
Anketa
Koja je vaša omiljena Winxica?


Brojač posjeta
16975
music
About me

Zovem se Arijana. Rođena sam 19. listopada 2003. godine u Rijeci, u Hrvatskoj, gdje živim i sada, a na internetu se najčešće pojavljujem pod nazivom Goth_Fairy_.
Tko sam ja?
Za neke sam ekscentrik u crnom, za neke uobičajena i vrlo prijatna osoba. Ja sama sebe identificiram kao pripadnika gotičke subkulture, vještog sanjara (kao što kaže H. P. Lovecraft u Sanjanom pohodu na nepoznati Kadath), još donekle neiskusnog pisca i donekle iskusnog čitatelja.
Većinu vremena provodim strastveno učeći, jer edukacija uistinu jest jedna od mojih najvećih strasti, čitajući neku knjigu, stresno pišući vlastitu knjigu ili poeziju ili jednostavno filozofirajući. Osim toga, često gledam filmove iz 1. pol. 20. st., anime ili se bavim svojom kolekcijom Winx lutaka.
Volim jesen, povijest, Hrvatski jezik i književnost, fantaziju, horror, glazbu itd..
Ako me želite bolje upoznati, slobodno potrošite malo dragocjenog vremena na moj tematski šaren blog.
Instagram
@BookOfWinx
Blog - lipanj 2017
srijeda, lipanj 21, 2017

Pozdrav, dragi moji Winxeri! Eto, napokon vam objavljujem novi post. Nisam na blogu objavila apsolutno ništa već više od mjesec dana. Razlozi za to brojniji su nego što sam mislila da jesu. Kao prvo, trebao mi je kratak predah. Kao drugo, manjak komentara definitivno nije doprinio blogu i mojoj volji za objavljivanjem. I kao treće, nisam imala neke ideje. Zapravo, svojevremeno pisah jednu Winx priču, ali nisam baš zadovoljna njome pa sumnjam da ću ju objaviti.

Iako ne bijah aktivna na blogu, mogli ste me pratiti na Instagramu.

Dobro, ostavit ću tematiku moje kratke odsutnosti. Danas je prvi službeni dan ljeta. Ovdje, u Hrvatskom primorju, klima je mediteranska i sada je užasno vruće. Ne podnosim prekomjernu toplinu, ali navečer je vani vrlo ugodno. Volim ljeto, iako se ponekad čini baš suprotno. Sada napokon svi možemo odahnuti od škole. To je dobro, zar ne? Valjda jest, osim što se ja sad osjećam prazno i ne znam što da radim osim što neprestano čitam i gledam anime i Winx.

Sada gledam drugu sezonu Winxa jer sam prvu pogledala do kraja.

Objavih i novi dizajn. Nije ništa spektakularno, ali meni se dopada. Nadam se i vama sviđa.

Današnji je post o Winx lutkama. Opisat ću vam proizvođače koji su kroz godine proizvodili Winx lutke i kazati ponešto o vlastitoj kolekciji. Uživajte!


Dakle, kao što već možda znate, prva firma koja se upustila u proizvodnju Winx lutaka jest Mattel. Mattel je njemačka firma čijoj kvaliteti mogu i sama svjedočiti. Znam da proizvodi Monster High lutke i čini to vrlo dobro i kvalitetno. Ne mogu vam točno opisati kolika je bila kvaliteta novih, iz tvornice dopremljenih Winx lutaka koje je proizveo Mattel jer nikada nisam vidjela, a kamo li dotakla Winx Mattel lutku.

Mattel je započeo s proizvodnjom i prodajom Winx lutaka čim je Winx postao popularan, a to je bilo već 2003.. Sve prve i originalne Winx lutke iz prve, druge i treće sezone proizvodio je Mattel. Mnogi kolekcionari Winx lutaka posvećuju svoje sakupljanje isključivo Mattel kolekciji. Te su lutke u Winx fandomu itekako cijenjene, a ja smatram da je ta apoteoza sasvim opravdana. Koliko sam vidjela, Mattelove Winxice vrlo su detaljne, kvalitetne, dolaze s puno dodataka, jako sliče likovima iz animirane serije i nesumnjivo su jedinstvene. Danas se te lutke mogu pronaći na internetu, ali su vrlo rijetke i skupocjene. Ima ih puno na eBay Kleinanzeigenu, ali taj eBay je isključivo njemački i to mi pomalo smeta jer su tamo Mattel Winx lutke nerijetke i vrlo povoljne, a u dobrome stanju.

Neke od najpoznatijih kolekcija koje je Mattel iznio u prodaju jesu Pixie Magic, Umbrella, Magic Glam, Disco, Biker, Dance Night...Uglavnom su se proizvodile u svim kombinacijama u kojima su se pojavile na televiziji, a ponekad i više od toga. Osim uobičajenih lutaka, Mattel je proizvodio Pixie lutke, setove figurica te druge likove (Trix i Sky su bili česti).

Mnogi Winxeri koji su partneri s Rainbowom ili im je jednostavno hobi preko interneta aktivno govoriti o Winxu i pokazivati svoje kolekcije najviše se trude skupiti sve Mattel Winx lutke. Npr. Bloom Dragonfire skuplja isključivo Mattel lutke, a AnneOfWinxClub većinom također.

Mattel je prestao proizvoditi Winx lutke negdje oko 2008.. Od tad ih više ne proizvodi.
Usporedno s Mattelom, svojevremeno je Winx lutke proizvodila i talijanska firma Giochi Preziosi. Ove se lutke svojom građom poprilično razlikuju od lutaka drugih proizvođača. One su bile nešto manje, lica su im bile pomalo luckastija i njihova proizvodnja nije dugo potrajala. Bile su manje popularne od Mattelovih Winx lutki, a s proizvodnjom su prestale paralelno s Mattelom. Danas su cijenjene i rijetke, ali ne poput Mattelovih lutki. Mislim da je uzrok tomu što su bile iz talijanske firme i nisu baš prešle na širu populaciju.

Nakon Mattela, na scenu stupa Witty Toys i prizvodi Winx lutke. Witty Toys najduže proizvodi Winx lutke, a čini to čak i danas. Naime, to je proizvođač Winx lutaka već osam godina. Prve lutke koje su proizveli bile su za četvrtu sezonu-Love&Pet, Believix, Winx On Concert, I Love My Pet, City Girl...Ovo su prve Winx lutke koje su se ,,žestoko,, prodavale i u Hrvatskoj. Kada sam bila malo dijete, ove su me lutke pratile u svakoj prodavaonici. Danas se moja kolekcija temelji na sakupljanju Winx lutaka iz početka proizvodnje Witty Toysa, ali one su cijenjene gotovo kao i Mattelove lutke, a možda čak i rijeđe od njih.

Oko 2012. Witty Toys mijenja izgled i kvalitetu svojih lutaka. Prije je njihova kvaliteta bila malo upitna, ali bile su zaista krasne i korektne. Kada su se proizvodile lutke za petu sezonu Winxa, pojavile su se Sirenix lutke s licima drukčijim od lutaka koje su se prije pojavile. Ranije izdane Harmonix lutke već su imale krila koja su se mogla vrlo ambiciozno micati. Sirenix lutke su uz to imale drugačije građene noge i drugačija, za mene neobičnija, lica. Mnogi se bune zbog promijene izgleda lica na lutkama. Ja također mislim da je ova promijena narušila ljepotu Winx Witty Toys lutaka. Prije su naprosto bile ljepše.

U međuvremenu, Witty Toys proizvodi posebna izdanja lutaka, lutke Winxa u transformacijama iz prethodnih sezona itd...
Jakks Pacific proizvodio je Winx lutke nekako paralelno s Witty Toysem, ali Jakks Pacific lutke bile su nešto manje popularne i skuplje. Naime, Jakks Pacific proizvodio je Winx lutke od četvrte do šeste sezone, ali je imao puno manje kolekcija od Witty Toysa, Mattela ili bilo kojeg drugog proizvođača. Njihove su lutke bile vrlo dobre kvalitete, ali, po mom mišljenju, odjeći im je bila pomalo preobična, a lica pomalo netočna, ali to je samo moje osobno mišljenje.

Danas su lutke Jakks Pacifica itekako cijenjene među Winx kolekcionarima, iako ja nikada nisam shvatila njihov šarm. Mnogi svoje kolekcije posvećuju upravo tom proizvođaču, ali lutke su vrlo rijetke i skupe.


Winx Club China Dolls su lutke očito proizvedene u Kini. To su lutke čija je proizvodnja pokrenuta eksplicitno u Kini i većina ih se od tamo i dobavlja. Ove lutke nešto su manje kvalitete od ostalih i nisu vrlo cijenjene. Također su im cijene dosta niže od ostalih. Lako se pronađu na internetu i još se uvijek proizvode, ali nisam sigurna kada su se točno počele proizvoditi, ali pretpostavljam negdje oko 2012. godine.

Često je to da kolekcije sadrže samo Bloom, Stellu, Floru i Musu, a Tecna i Layla su izostavljene. Najpoznatije su kolekcije Lovix, Believix, City Girl, Love&Pet itd... Ja sam ih najviše i za najpovoljniju cijenu pronašla na internetskoj stranici Aliexpress.
MY COLLECTION
Neću previše pričati o svojoj kolekciji. Na slici (uistinu se nadam da će se učitati i opstati tu) vidite sve lutke koje čine moju kolekciju. To su: Bloom Sirenix, Stella, Flora i Musa (bez krila) Believix, Tecna Bloomix, Mini Musa Sirenix, Mini Layla Tynix, Stella I Love My Pet i Bloom Fairy Friend, sve proizvedene od strane Witty Toysa.

Inače posvećujem svoju kolekciju od nedavno izrazito ranim Witty Toys lutkama, ali ih je teško naći i vrlo su skupe, pa mi to baš i ne ide od ruke. Posljednja lutka koju sam kupila jest Stella I Love My Pet. Htjela sam Stella Love&Pet, ali je bila preskupa za moje mogućnosti. Ne volim sedmu sezonu i ne priznajem ju baš, stoga ne kupujem lutke u prodavaonicama u Hrvatskoj jer su tamo samo lutke u Tynixu i Butterflixu. Međutim, na slici vidite Layla Mini Tynix. Ta je lutkica bila poklon moje mame za uspijeh na županijskom natjecanju iz Povijesti. Nisam imala pojma da će mi ju kupiti. Volim tu lutku jer me podsjeća na to koliko me moja mama dobro poznaje, iako je u Tynixu, odnosno transformaciji koju ne priznajem.

Moja omiljena lutka je vjerojatno Stella u Believixu, a ona je ujedno i moja prva Winx lutka, a dobila sam ju za kraj svoje prve školske godine, dakle 2011. godine. Međutim, sve moje Believix lutke doživjele su raspad krila. Međutim, ja sam zadržala krila Flore i Stelle te im ih prije otprilike godinu dana ponovno zašila. Musa je pripadala mojoj sestrični. Njoj nedostaje još dijelova osim krila. Ona više nije potpuna, ali dobro se držim i volim ju jer me podsjeća na razdoblje kada smo se ja i moja sestrična igrale lutkama.

Voljela bih u svojoj kolekciji imati što više lutaka iz četvrte sezone koje je oko 2009. proizveo Witty Toys, ali su tako rijetke i skupe! Osim toga, želim sve Bloomix lutke što nije toliki problem s obzirom da se još uvijek proizvode i nisu jako skupe, a isto vrijedi i za Mythix lutke čiju sam ljepotu nedavno uočila, ali Bloomix mi je ipak prioritet. Razmišljala sam i o Enchantix lutkama Witty Toysa, ali mislim da im fali detalja. Od Mattel lutaka jako želim lutke u uobičajenoj odjeći za treću sezonu. Želim Winx u toj odjeći ili iz Mattelove ili iz proizvodnje Witty Toysa, ali oboje je rijetko i skupo.

Adaptiranje moje kolekcije Winx lutaka i drugih predmeta možete praiti na Instagram stranici bloga.

Mislim da je to sve što sam vam imala za reći. Nadam se da za sad uživate u ljetu i da ćete ga nastaviti provoditi winxtastično. To je sve od mene za sad. Pisat ću vam uskoro!

Autor: Arijana

Blog: Book of Winx

Naziv članka: WINX DOLLS

Članak napisan: 16. lipnja 2017.

Članak objavljen:21. lipnja 2017.


Instagram: Book_of_Winx

Instagram (osobni): Goth_Fairy_

 

adventureworld @ 12:24 |Komentiraj | Komentari: 5 | Prikaži komentare
Arhiva
« » lip 2017
 • p
 • u
 • s
 • č
 • p
 • s
 • n
 •  
 •  
 •  
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
Cursor
 • cursor
  Christmas Blue Star
Mirta, moj omiljeni lik iz Winxa
Anketa
Vjerujete li u vile?
O blogu
30. studenog 2012. ovaj mi je blog darovala bivša blogerica imena Nejra.
Prvotno se zvao Adventure world, a ja ga preimenovah u Winx Club Teen Girls. Taj naziv prestao je odgovarati mojoj osobnosti, stoga se sada zove Book of Winx jer to ime obuhvaća dvije stvari o kojima ovisi moja sreća: knjige, odnosno priče, i Winx.
Za neke, Winx je beznačajan crtić. Meni Winx znači sve. To su moje najbolje prijateljice i uzori. Sve što sam postigla u životu na neki način dugujem Winxu. Vodile su me i pokazale mi kako da se razvijem intelektualno, a pomogle su mi ući u svijet mašte, u kojem sam igrom slučaja i ostala. Ovaj blog posvećujem pretežno tim divnim vilama, ali ovdje ćete naći i neke donekle intimne ispovjedi u postovima, rasprave o knjigama i slično.
Uživajte!
Index.hr
Nema zapisa.