Let me tell you a story about Winx...
♦Book of Winx♦
Anketa
Koja je vaša omiljena Winxica?


Brojač posjeta
16975
music
About me

Zovem se Arijana. Rođena sam 19. listopada 2003. godine u Rijeci, u Hrvatskoj, gdje živim i sada, a na internetu se najčešće pojavljujem pod nazivom Goth_Fairy_.
Tko sam ja?
Za neke sam ekscentrik u crnom, za neke uobičajena i vrlo prijatna osoba. Ja sama sebe identificiram kao pripadnika gotičke subkulture, vještog sanjara (kao što kaže H. P. Lovecraft u Sanjanom pohodu na nepoznati Kadath), još donekle neiskusnog pisca i donekle iskusnog čitatelja.
Većinu vremena provodim strastveno učeći, jer edukacija uistinu jest jedna od mojih najvećih strasti, čitajući neku knjigu, stresno pišući vlastitu knjigu ili poeziju ili jednostavno filozofirajući. Osim toga, često gledam filmove iz 1. pol. 20. st., anime ili se bavim svojom kolekcijom Winx lutaka.
Volim jesen, povijest, Hrvatski jezik i književnost, fantaziju, horror, glazbu itd..
Ako me želite bolje upoznati, slobodno potrošite malo dragocjenog vremena na moj tematski šaren blog.
Instagram
@BookOfWinx
Blog - ožujak 2017
četvrtak, ožujak 30, 2017


Ovaj sam članak planirala objaviti prošli vikend, međutim nisam imala priliku učiniti to. Kako god, sada sam napokon pronašla vremena za objavljivanje ovog posta. Sada započinje razdoblje pisanja ispita u školi i proteže se sve do kraja travnja, a moguće čak i do sredine svibnja, što znači da na Instagram profilu neću biti vrlo aktivna jer nemam vremena za fotografiranje svojih Winx predmeta niti za ukrasiti slike ili ih urediti na računalu, ali naravno nastavit ću objavljivati što više budem mogla.

Dakle, proljeće je do sada već moduliralo i preuzelo apsolutnu moć u gradu u kojemu živim (Rijeka) i to me dovodi do pitanja na koje želim odgovor: ,,Je li istina da će uskoro izaći druga sezona WOWa i kada bi se to točno trebalo dogoditi?,, Ako imate neke informacije o tome, molim vas odgovorite u komentarima.

U nekoliko rečenica ću vam reći što se događalo sa mnom od prošlog posta do sada, a zatim ću preći na post. Dakle, u zadnje vrijeme gledam Yu-Gi-Oh! GX i to neprestano, svaki dan nekoliko epizoda. Gledala sam taj spin-off kada mi je bilo osam godina i obožavala sam ga. Gledajući ga sam stekla ljubav prema Yu-Gi-Oh!u, budući sam bila premala kada je prvi serijal bio prikazivan na televiziji i nisam razumjela gotovo ništa. Zaključak: lagano sam ovisna o Yu-Gi-Oh! GXu i svaku večer, nakon učenja, čitanja, jedenja, istraživanja, gledam taj anime i uživam u njemu, a moj omiljeni lik je osoba u koju sam kao osmogodišnjakinja bila lagano zaljubljena-Chazz Princeton!

Osim moje ovisnosti o Yu-Gi-Oh! GXu, novost je i to što se u meni dolaskom proljeća razvila velika želja da naučim bolje voziti role i dvije moje kolegice su voljne ponekad se rolati sa mnom i podučiti me. Trenutno čitam knjigu Branka koju je napisao August Šenoa, a pročitah i Čudnovat slučaj dr. Jekylla i g. Hydea, a sutra ću započeti čitati vrlo poznatu knjigu Brama Stokera-Drakula. To je sve što se događalo, dakako skraćeno, a sada mogu krenuti na post koji nije nešto o čemu bih inače pričala ili pisala, ali mislim da je sve vezano s Winxom vrijedno rasprave na mojemu blogu.Ja osobno ne vjerujem u horoskop. Znam kako to ide, uzmu neku osobu koja nema veze s nadnaravnim moćima niti medijima koji bi mogli biti stvarni, te ta osoba vješto načrčka informacije o budućnosti pojedinca koje su sasvim uobičajene. Kada osoba to pročita, uvjerena da će se to zaista dogoditi, umisli da je neki događaj s kojim se susrela imao veze s tim proročanstvom i tako nastaje vjerovanje u horoskop iza kojega stoji neki šarlatan. Kako bilo da bilo, postoji i Winx horoskop i mislim da bi bilo interesantno napisati članak o njemu. Činjenice koje ću vam predati u ovome postu sastavila sam sama uz pomoć mojih starih Winx časopisa koji sadrže horoskop. Iz ,,proročanstava,, ću zaključiti kakve su osobine ljudi koji imaju određeni horoskopski znak, usporediti ih s klasičnim znakovima te reći moje mišljenje o tome. U komentare mi recite kojemu horoskopskom znaku pripadate inače, a kojemu u Winxu i što mislite je li horoskop stvaran i možete li se poistovjetiti s mojim objašnjenjima.

U Winx časopisu koji se na žalost više ne izdaje u Hrvatskoj nalazi se horoskop. Svaki horoskopski znak ima naziv nekog posebnog stvorenja. Ispod ,,proročanstva,, su zvijezdice koje govore kako će se osoba koja pripada nekom horoskopskom znaku nositi s ljubavlju, prijateljima, obitelji i školom. Jedna zvijezdica znači grozno, dvije tako-tako, tri nije loše, četiri super i pet fenomenalno. Osim toga, nakon rečenice-dvije o tome što će se osobi dogoditi u određenom mjesecu ili kako će se osjećati, slijedi savjet jedne od Winxica.

WINX HOROSKOP

I.PEGAZ (6.-22. siječnja)

OPIS: Pegaz bi u uobičajenom horoskopu bio nazvan jarcem. Čitajući Winx horoskop zaključila sam da su osobe koje nose znak pegaza vrlo snažne, hrabre i pune energije. Poletne su i predviđanja za ovaj znak su uglavnom dobra, osim što ponekad kao savjet piše nemoj se previše iscpljavati, pazi da imaš dovoljno odmora i tako.

MOJE MIŠLJENJE: Ne poznajem puno jarčeva, odnosno pegaza. Moja ,,najbolja,, prijateljica jest pegaz i mislim da je ovo donekle dobar opisa za nju, iako nije baš previše živahna već baš onako prosječno. Moja teta (tako zovem svoje ujne i strine jer ne razlikujem ta dva pojma) jest jarac, odnosno pegaz. Ovo je dobar opis za nju. Vesela je i snažna, ali ne poznajem ju toliko temeljito da bih mogla reći da se savršeno poklapa s njom. Edgar Allan Poe bi očito spadao pod ovaj znak, ali poznate pisce i glazbenike neću uključivati u ovo jer su oni vrlo ekscentrični za bilo koji horoskop.

LIKOVI U WINXU KOJI SPADAJU POD OVAJ ZNAK:/

II.KENTAUR (23. siječnja-15. veljače)

OPIS: Kentaur je ustvari vodenjak. Iz opisa shvatih da su ove osobe pomalo zamišljenje i treba ih uputiti na to što da učine. U odijeljku za ovaj horoskopski znak uvijek je vrlo bitan savjet koji je neobično izravan. Čini se da osobe koje pripadaju ovome znaku mogu biti dosta trome, ali to ne znači da se to ne može izbjeći, već da ih netko mora uputiti na to što da učine kako bi se ponovno razveselile. Kako god, čini mi se da se ove osobe ustvari znaju poprilično dobro zabavljati i imaju neke dobre ideje kako to učiniti, ali im treba pokazati put kako doći do toga.

MOJE MIŠLJENJE: Moja druga teta i nona su vodenjaci, odnosno kentauri. Ovaj opis koji sam izvukla iz nekoliko broja Winx časopisa im baš i ne odgovara. Vrlo je zamršen jer je u jednom broju kentaur opisan kao troma osoba kojoj treba poticaj, u drugom kao osoba koja jedva čeka zabavu, u trećem kao sanjar...

LIKOVI U WINXU KOJI SPADAJU POD OVAJ ZNAK: Timmy (15.veljače)

III.ŠUMSK VILA (16. veljače-10. ožujka)

OPIS: Šumske su vile zapravo ribe. Šumska je vila opisana kao osjećajna osoba, a savjete joj često daje Musa. Primijetih da su često savjeti za šumske vile vezani za pisanje pjesama kako bi se izrazile ili o slušanju glazbe kako bi se smirile. Opisane su kao osobe koje su pomalo tihe, ali razmišljaju o puno različitih stvari i za sve imaju vlastiti stav.

MOJE MIŠLJENJE: Jedna od mojih najvećih uzora jest ovaj znak (youtuberica It´s Black Friday) i mislim da je ovaj opis donekle korektan za nju.

LIKOVI U WINXU KOJI SPADAJU POD OVAJ ZNAK: Flora (1. ožujka)

IV.FENIKS (11. ožujka- 2. travnja)

OPIS:Feniks je dijelom riba i dijelom ovan. Ove osobe jednostavno zrače ljepotom i srećom. Privlače razne ljude svojim osobinama i imaju puno prijatelja. Trude se biti dobre osobe (i uspijevaju) pa sam u jednom broju časopisa naišla na opis ,,ponašaš se kao prava vila!,,. Pune su čežnje i spremne se suočiti sa svijetom sa smiješkom na licu i optimizmom u srcu.

MOJE MIŠLJENJE: Ne znam nikoga rođenog u ovom razdoblju (barem koliko ja znam) osim jedne moje ,,igračke,, Pamy kojoj je rođendan na prvi dan proljeća, ali njezina osobnost koj usam joj zadala niej baš ovakva. Valjda je ovaj znak ovakav zbog početka proljeća, a proljeće se povezuje s dobrotom i buđenjem ljepote.

LIKOVI IZ WINXA KOJI SPADAJU POD OVAJ ZNAK: Sky (20.ožujka)V.GRIFON (3.-24. travnja)

OPIS: Grifon bi bio u potpunosti ovan. Čini se kako osobe koje pripadaju ovome znaku zaista imaju sreće u životu. Predviđanja za neki mjesec prepuna su iznenađenja, novih osoba, slučajnih dobitaka...Jesu li to ožda osobe koje bi mogle osvojiti neku novčanu nagradu? Pa, iz predviđanja sam tako zaključila.

MOJE MIŠLJENJE: Ne mogu ništa reći jer ne poznajem ni jednog pripadanika ovog znaka.

LIKOVI U WINXU KOJI SPADAJU POD OVAJ ZNAK:/

VI.SATIR (25. travnja-18. svibnja)

OPIS:Satir je ustvari bik. Satir voli razne zagonetke, ali ponekad se previše optereti i tomu su često u Winx horoskopu posvećeni savjeti vila. To su lojalne osobe i odlični prijatelji. Imaju nekoliko karakteristika sličnih kentauru, npr. često se umore, al ito je zato jer se i često naprežu kako bi svi bili sretni.

MOJE MIŠLJENJE: Ponovno ne mogu ni sa kime ovo usporediti.

LIKOVI IZ WINXA KOJI SPADAJU POD OVAJ ZNAK:/

VII.VRAŽIĆAK (19. svibnja-10 lipnja.)

OPIS: Vražićku je sve uvijek pod kontrolom. Budući je to ponekad monotono, ove osobe same sebi stvaraju uzbuđenja. Lako se zaljube, dobre rezultate na ispitima malo preuveličavaju... Međutim, ponekad vole biti same sa svojim mislima, iako to nije prečesto.

MOJE MIŠLJENJE: Jedna od mojih vrlo dragih kolegica pripada ovome znaku, a i moj bratić i tata isto tako. Opis je solidan, ali ne baš stabilan jer nisam mogla izvući točne podatke o osobama rođenim u ovim razdobljima. Ustvari, ovaj opis savršeno odgovara meni, a ja nisam uopće rođena niti blizu ovog razdoblja.

LIKOVI IZ WINXA KOJ ISPADAJU POD OVAJ ZNAK: Musa (30. svibnja)

VIII.HIMERA (11. lipnja-2. srpnja)

OPIS: Himera je blizanac i rak. Ove osobe imaju srca ispunjena ljubavlju, ali se donekle lako posvađaju i nije rijetkost da ih neke osobe oko njih živciraju i da im se netko zamjeri. Zato su savjeti u horoskopu često posvećeni idejama kako bi se svađe i izmiješani osjećaji mogli razriješiti.

MOJE MIŠLJENJE: Moje obije sestrične i nona pripadaju ovome znaku i ovaj je opis dosta točan. Zaista su predviđanja u horoskopu često povezana s nekakvim svađama i prepirkama u prijateljstvu i u obitelji, a ovim trima osobama se to ponekad zna dogoditi.

LIKOVI IZ WINXA KOJ ISPADAJU POD OVAJ ZNAK:Aisha (15.lipnja), Roxy (9.lipnja)IX.KRILATI KONJ (3.-25. srpnja)

OPIS: Pretežno rak. Krilati konji su uobičajene osobe. Cijene svoje prijatelje i obitelj te se s njima ne svađaju često. Na poslu, odnosno u školstvu, imaju uspona i padova. Ponekad se susretnu s uzbudljivim događajima, ali život im nije ispunjen adrenalinom.

MOJE MIŠLJENJE: Mislim da ga ne mogu iznijeti jer ne poznajem niti jednog pripadnika ovog znaka (ili barem ne koliko ja znam).

LIKOVI IZ WINXA KOJI SPADAJU POD OVAJ ZNAK:/

X. SIRENA (26. srpnja-18. kolovoza)

OPIS: Lav i maleni dio djevice. Ove osobe često primaju savjete i dobro ih ispoštuju. Oslanjaju se na obitelj i vole ju. Prepune su zanosa, ali to ne pokazuju prečesto i to bi se trebalo unaprijediti. Sretne su, ali u njima raste nešto puno više od sreće.

MOJE MIŠLJENJE: Ponovno sam u situaciji da ne mogu reći ništa. Čini se da ne poznajem dovoljno ljudi (ma poznajem ih sasvim dovoljno, ali dosta malo možda).

LIKOVI IZ WINXA KOJI SPADAJU POD OVAJ ZNAK: Stella (18. kolovoza)

XI.JEDNOROG (19. kolovoza-10. rujna)

OPIS: Pretežno djevica. Jednorozi su vrlo uspiješne osobe čiji su životi malo iznad prosječnog uzbudljivi. Međutim, malo su osjetljivi, pa kada dođe do nekih prepirki treba im vremena da se pomire s tom osobom. Kao što već rekoh, podosta su uspiješni u školi ili na poslu.

MOJE MIŠLJENJE: Znam kakve su djevice jer su moja mama, bratić, brat i pokojni nono djevice, iako su rođeni u razdoblju koje zauzima znak nakon ovoga. Znam da su često perfekcionisti, marljivi su, donekle uredni i dosta inteligentni.

LIKOVI IZ WINXA KOJI SPADAJU POD OVAJ ZNAK: Helia (2.rujna)

XII.NEREIDA (11. rujna-2. listopada)

OPIS: Djevica i vaga. Nereide su mirne i pozitivne. Ponekad su predugo sretne pa se moraju odmaknuti od društva i odmoriti, biti same sa sobom, ali osim toga su uvijek dobro raspoložene. U njihovim je srcima uvijek ljeto. Dive se prirodi. Uživaju u trenutku.

MOJE MIŠLJENJE: Kao što sam već rekla, poznajem puno osoba koje spadaju pod ovaj znak i misli mda je ovo vrlo dobar opis za sve od njih. Nije savršen, ali je blizu toga.

LIKOVI IZ WINXA KOJI SPADAJU POD OVAJ ZNAK: Brandon (23.rujna)XIII. ELEMENTAL (3.-25. listopada)

OPIS: Vaga. Vrlo zanosne osobe, sanjari, i osobe koje se pomalo prelako uzbude. Nemaju često probleme. Svaka osoba koju upoznaju, svaki trenutak koji prožive, sve im se čini kao velika prilika i uzbuđenje, pa se vrlo često razočaraju okrutnom istinom da su to prolazni osjećaji.

MOJE MIŠLJENJE: Znam puno o vagama. Ja sam vaga i elemental (rođena sam 19. 10. 2003.). John Lennon i Oscar Wilde su bili vage i oboje bi spadali pod elemental. Dakle, zaista smo sanjari, zar ne? U gtovo svakom broju Winx časopisa piše kako će elemental neki događaj doživjeti kao najveći dar i sreću ikad ili kako elemental sanjari o nekomu ili nečemu. Moglo bi se reći da smo i ja i Wilde i Lennon svi sanjari, prema tome ovo je dobar opis, ali možda malo prenapuhan. Zaboravili su navesti tvdoglavost.

LIKOVI IZ WINXA KOJI SPADAJU POD OVAJ ZNAK: Riven (15.listopada)

XIV.DAŽDEVNJAK (26. listopada-18. studenog)

OPIS: Škorpion. Ove su osobe oportunisti kada se radi o godišnjim dobima, ali to je ustvari dobra karakteristika. Vesele se svim godišnjim dobima i iz svega izvlače najbolje. Vole svoje prijatelje i vrijedne su.

MOJE MIŠLJENJE: Ponovno sam bez riječi.

LIKOVI IZ WINXA KOJI SPADAJU POD OVAJ ZNAK:/

XV.ZMAJ (19. studenog-10. prosinca)

OPIS: Zmajevi su zapravo strijelci. Spremni su za nove pustolovine. Osjećajne su osobe i ne vole rastanke. Ponekad su vrlo nervozne te se moraju ,,ispuhati,, , ali poprilično dobro kontroliraju taj bijes.

MOJE MIŠLJENJE: Nema ga.

LIKOVI IZ WINXA KOJI SPADAJU POD OVAJ ZNAK: Bloom (10.prosinca)

XVI.TRITON (11. prosinca-2. siječnja)

OPIS: Jarac.¸Perfekcionisti koji vole učiti, ali ne zato jer im je to obaveza, već zato jer im je to hobi. Dužnosti ne prihvaćaju baš najbolje, živciraju ih, pa ih često zapuste.

MOJE MIŠLJENJE: Jedna od mojih dobrih kolegica spada pod ovaj znak i smatram da je ovo donekle dobar opis za nju.

LIKOVI IZ WINXA KOJI SPADAJU POD OVAJ ZNAK: Tecna (16.prosinca)

Dakle, ovo su sve informacije koje sam uspijela stvoriti uz pomoć Winx časopisa o horoskopu u njemu. Nadam se da ste uživali u postu, napišite u komentare svoje mišljenje o horoskopu, koji ste znak i ako znate kada će izaći druga sezona WOWa, recite jer me jako zanima. Pisat ću vam uskoro. Pozdrav!


Autor: Arijana

Blog: Book of Winx

Naziv članka: WINX HOROSKOP

Članak napisan: 25. ožujka 2017.

Članak objavljen: 30. ožujka 2017.


Instagram: Book_of_Winx

Instagram (osobni): Goth_Fairy_

adventureworld @ 11:05 |Komentiraj | Komentari: 9 | Prikaži komentare
nedjelja, ožujak 5, 2017


Pozdrav! Eto, post započeh s mojom omiljenom Winx pjesmom s playliste Winx na Koncertu. Kako ste? Ja sam vrlo dobro. U mojem su se životu desile neke interesantne stvari od posljednjega posta. U komentare mi recite želite li da napišem poseban post o tome. Neke od njih su to da sam se ošišala i to poprilično i sada imam kratku kosu i drago mi je zbog toga jer ju mogu vrlo brzo i malo natapirati i odmah dobijem izgled koji želim. Pogledah Yu-Gi-Oh! Duel Monsters do kraja te započeh gledati GX. U utorak imam županijsko natjecanje iz povijesti. Po prvi sam put bila u antikvarijatu itd. itd.. Kao što rekoh, ako želite da napišem post o tome i temeljitije vam ispričam svoje doživljaje, recite u komentar. Novi se dizajn napokon učitao ili se barem nadam da jest. U komentare mi recite što mislite o njemu. Flori je bio rođendan prvoga dana u ožujku, tako da joj želim sretan rođendan.

Današnji post začetak je nove rubrike koju sam vam spomenula u posljednjemu članku, ali prije negoli prijeđem na to, u prošlome postu Dora s bloga Winx24 mi je postavila nekoliko interesantnih pitanja pa ću sada odgovoriti na njih.

-Kakvi su tvoji planovi za ovu godinu?

Ja uglavnom nikada nemam nikakve ciljeve niti planove na početku godine, ali ih s vremenom steknem. Za sada imam nekoliko projekata za ovu godinu. Ove se godine želim puno više baviti hrvatskom književnošću i naučiti nešto više o tome. Za sad sam proučila Vjenceslava Novaka i Dobrišu Cesarića, a znam i ponešto o Ivanu Goranu Kovačiću. Želim napokon sjesti i proučiti pomoću knjiga i interneta razne teme vezane za povijest i paranormalne i mitološke pojave, ali većinom takve radnje ostavljam za ljeto kada me škola ne bude gušila. Planiram dovršiti svoju drugu knjigu te započeti pisati treći nastavak trilogije Duša, a to me pomalo plaši jer je to i posljednji dio. Mislim da su to za sad svi planovi. Još želim unaprijediti svoju kolekciju Winx lutaka i drugih predmeta, to zaista želim i nadam se da ću uspijeti.

-Jesi li gledala Another OVA-u?

Mislim da nisam ili se ne sjećam. Nisam, koliko ja znam.

-Jesi li gledala novi film sa Yugijem i Kaibom, The dark dimensions?

Ne, nisam, i nije mi u planu. Upravo sam dovršila gledati Duel Monsters (napokon) i krenula s GX-om (yayyyy) i filmovi mi nisu u planu. Možda pogledam te neke filmove kada mi malo ,,splasne,, sjećanje na Duel Monsters jer mi trenutno treba odmor od Kaibe i Yugija, priznajem da su mi došli do vrha glave i mozga i treba mi odmor od njih.

-Kada će tvoja knjiga biti dostupna za čitanje?

Moja prva knjiga...Ima dobru radnju i ponosim se time. Moja ju je mama pročitala i zajedno smo zaključile da, što je i bilo za očekivati od osobe koja prvi put piše nešto toliko dugačko, je pisana vrlo dječji, a poprilično je brutalna i onda ispada vrlo čudna. Trebala bih ponovno proći kroz nju i onda...Kako god, to neće biti tako skoro, žao mi je, a i ne znam gdje bih omogućila njezino čitanje. Razmatrala sam opciju da otvorim novi blog gdje bih objavljivala svoje novele, pjesme, priče, pa na kraju i knjige, ali mislim da će taj projekt biti ispunjen tek za godinu dana ili nešto kada još malo adaptiram svoje pisanje i kada budem spremna za tako veliki korak. Mislim, što ako mi netko s tog bloga ukrade moja dijela? Bojim se toga, a i ne znam bi li to itko čitao, a internet je opasan i jednostavno nisam još spremna za tako nešto veliko.

-Je li znaš za Yu-Gi-Oh! kartu Book of Moon?

Da, znam za nju, i zapravo je imam u svojemu deku (huehue imam svoj dek, kako sam profesionalna).

Nadam se da si zadovoljna odgovorima, Dora. Sada ću krenuti na već ranije najavljeni post o jednom stvarnom slučaju vezanom za vile. Informacije su vrlo pouzdane jer potiječu iz knjige Kronike čuda i misterija, čiji je autor A. C. Clarke, a za njega bi se moglo reći da je stručnjak za paranormalne pojave i napisao je više od jedne knjige o tome. Ovaj je slučaj izrazito zanimljiv i lukavo stvoren, međutim još uvijek postoje neke sumnje o tome da su možda vile iz Cottinleya stvarne. Sami odlučite u što ćete vjerovati nakon što pročitate ovu istinitu priču.Vile iz Cottinleya

Cijela se radnja odvijala baš poput domino efekta. Događaji su se jedan za drugim nizali i poticali jedan drugoga da se dogode i tako dok nije svemu stigao kraj. Evo kako je tekla fabula ovog iznimno interesantnog događaja.

Ljeto 1917.. Desetogodišnja djevojčica Frances Griffiths u posjeti je svojoj rođakinji, petnaestogodišnjoj Elsie Wright. Prvo domino koje je udarilo u drugo i potaklo događaje bilo je to što su se djevojke najčešće družile i zabavljale u dolini zvanoj Cottingley Glen kojom je tekao potočić. Međutim, tamo je bilo dosta strmo te su djevojčice često znale pasti u potočić te doći kući mokre. Jednoga su dana njihovi roditelji bili osebujno srditi radi takvog ponašanja. Nije im bilo jasno zašto se baš tamo moraju zabavljati ako je to dolina kao i svaka druga. Frances je bila ljuta. Viknula je ,,Ja tamo idem gledati vile!,,. Elsie je potvrdila da njih dvije tamo redovito susreću vile. Nitko im nije vjerovao. Odlučile su im to dokazati.

Arthur Wright, Elsiein otac, bio je fotograf amater i posjedovao je vlastitu tamnu komoru u smočnici. Elsie i Frances nikada nisu fotografirale. Elsie je uspijela nagovoriti Arthuta da im posudi fotoaparat. Nakon što su se taj dan vratile kući, uzbuđeno su s Arthurom otišle u amatersku tamnu komoru razviti fotografirane slike. Ustvari, bila je to samo jedna fotografija. Sutradan je bila u potpunosti razvijena. Njezin sadžaj bio je krajnje zanimljiv i neobjašnjiv. Fotografija je prikazivala Frances kako zamišljeno gleda, a oko nje su plesale vile. Iako je Arthur Wright bio zapanjen, nije niti on niti ostatak obitelji bio uvjeren u priču dviju djevojčica. Sljedeći ,,photoshoot,, bio je nekoliko dana kasnije. Frances je uslikala Elsie kako pozdravlja neko neobično stvorenje nalik mitološkom patuljku-vili. Arthur Wright nije polagao previše pažnje na to što fotografija prikazuje, već na vještinu koju su djevojčice otkrile fotografirajući. Međutim, iako im nitko nije vjerovao, ono nije bio kraj ove priče.

Frances i vile

Elsie i patuljak

Elsiena majka Polly Wright bila je na nekom predavanju u Bradfordu te tamo spomenula da ima fotografije vila. Predavačica ih je željela vidjeti. Kada ih je vidjela, poslala ih je u London Edwardu L. Gardneru. Gardner je vjerovao u vile i zahtjevao dobiti autentične fotografije. On ih je dalje proslijedio H. Snellingu, stručnjaku za fotografije, a on je potvrdio da su fotografije stvarne, odnosno da ih nitko nije uređivao već da su jednsotavno ovakve fotografirane. Posjetio je Elsie i njezinu obitelj kako bi im priopćio kako je uvjeren da su fotografije i ono što one prikazuju stvarne. Uskoro se u sve to uključio i Conan Doyle (on je pisac Sherlocka Holmesa) koji je te godine, 1920., napisao članak za Strand magazine o fotografijama i vilama na njima.

Gardner i Doyle bili su uvjereni u postojanje vila i vjerovali djevojčicama. Branili su ih od skeptika. Gardner je 1921. djevojčicama dao novi fotoaparat pa su u javnost izašle nove fotografije s vilama na njima. Te su godine objavljene u Strand magazineu.


Skeptici nisu imali šanse. Dokazi su postojali sve čvrći i čvršći. Gardner i Doyle počeli su predavati o vilama iz Cottingleya, a djevojčice koje su prve stvorile fotografije i razvile cijelu ovu zbrku jednsotavno su šutjele i čekale što će se dalje zbiti.

Prošlo je nekoliko godina, a priča se i dalje većinom smatrala istinitom. 1971. Elsie se pojavila u dokumentarnom programu BBC-a, Nationwide. 1975. Elsie i Frances intervijurine su od strane časopisa Woman, a 1977. ponovno posjećuju Cottingley gdje je Yorkshire Television snimala film. I dalje su ustrajale u svojoj priči. Međutim, slučaj nije ponovno postao interesantan među vjernicima. Nova generacija skeptika počela je propitkivati istinitost događaja. 1973. Stuart Sabderson istaknuo je da nikada nitko nije bio nazočan pri fotografiranju vila osim djevojčica te da je to krajnje sumnjivo. Također je istaknuo kako je Elsie mogla nacrtati ili naslikati vile na fotografijama jer je bila vrlo darovita u tome. 1977. Fred Gettings, stručnjak za likovnu umjetnost i paranormalne pojave, otkrio je nešto što je zdrmalo priču i počelo otkrivati istinu.

Listao je Princess Mary´s Gift Book, zbirku priča, pjesma i slika koja je postala bestseler 1915., taman prije negoli su se pojavile slike vila iz Cottingleya. Jedna od slika zapanjila je Gettingsa. Slika je izgledala isto kao i prikaz vila na jednoj od fotografija vila iz Cottingleya. Vile na crtežu bile su u potpuno istim pozama i potpuno istoj odjeći kao vile na slici sa zamišljenom Frances. Gettings je zaključio kao je Elsie mogla lako precrtati vile iz knjige i krivotvoriti fotografiju.1980. James Randi kompjutorom je otkrio da likovi vila na fotografijama nisu trodimenzionalni, već da su izrađeni iz kartona. U redu, sada je čovječanstvo znalo da su fotografije krivotvorene, ali većina je smatrala da nikada neće znati kako se to dogodilo. Istina se mogla otkriti puno ranije, još 1972., kada je Elsie poslala pismo na dražbu zajedno sa svojim uspomenama iz Cottingleya. U pismu je temeljito opisala kako su ona i Frances krivotvorile fotografije. Fotografije us bile retuširane i ponovno fotografirane, a vile su bile izrezane iz kartona. Elsie i Frances (sada već stare gospođe) priznale su da su fotografije krivotvorene. Gettings je također bio u pravu u vezi s onim da su vile s jedne od fotografija kopirane iz Princess Mary´s Gift Book. Nitko nije nužno krivio Elsie i Frances. Objasnile su kako su htjele prekinuti prevaru, ali one su bile djevojčice, a Conan Doyle koji ih je zastupao tako poznata i važna ličnost. Nisu mu se mogle suprotstaviti, a on nije namjeravao prekinuti ovu suludu šalu.

Interesantno je to što je Frances umrla tvrdeći kako je peta fotografija prava i nije krivotvorena. Više nije imala razloga uvjeravati sebe i druge u to ,ali nastavila je. Međutim, elsie je ustrajala u tome da je istina jednostavna i da su sve lažne. ,,Ta šala,, ,rekla je, ,,trebala je trajati dva sata, a potrajala je sedamdeset godina.,,Sada, za kraj, usporedit ću ovaj slučaj i izgled te vladanje vila u njemu i u Winxu. Dakle, vile iz Cottinleya su, kao što ste vjerojatno već i sami uočili, poprilično minijaturne. Možda su veličine Pixieja, samo sitnije. Čine se kao šumska stvorenja, a to je jedan od vrlo popularnih prikaza vila. Usudila bih se reći da više ljudi pomisli na takve vile kada ih netko spomene negoli na ile kao što su u Winxu; djevojke što se transformiraju. Njihova je odjeća najsličnija Enchantixu, a malo podsjeća i na Mythix, u svakom slučaju vrlo klasična odjeća za vile iz tog razdoblja, a i današnjeg. Vrlo su slične, a pogotovo po veličini, Zvončici i šumskim vilama iz animiranih filmova o Zvončici. Vjerojatno ću jedan članak posvetiti raznim opisima vila i kakvima ih sve ljudi vile. Vile iz Cottingleya nemaju puno sličnosti s Winxicama, ali imaju krila i sve što je potrebno kako bi se smatrale vilama.

Nadam se da ste uživali u ovom postu i nemojte zaboraviti ostaviti komentar o tome što vi mislite o ovom neobičnom slučaju. Preporučila bih vam da pročitate knjigu Kronike čuda i misterija, ako ste u prilici, jer sadrži puno objašnjenja vezana za ,,izvanzemaljce,, ,duhove, te razne druge pojave. Imam velike planove za ovu rubriku jer bih mogla pisati o nadnaravnim bićima neprestano i cijelo bih vrijeme uživala u tome, tako da m ito zaista nije problem, već hobi koji me opušta. To je sve za sad. Pisat ću vam uskoro.♥


Autor: Arijana

Blog: Book of Winx

Naziv članka: Vile iz Cottingleya: Stvarne vile ili podvala?

Članak napisan: 3. ožujka 2017.

Članak objavljen: 5. ožujka 2017.


Instagram: Book_of_Winx

Instagram (osobni): Goth_Fairy_

adventureworld @ 14:21 |Komentiraj | Komentari: 10 | Prikaži komentare
Arhiva
« » ožu 2017
 • p
 • u
 • s
 • č
 • p
 • s
 • n
 •  
 •  
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 31
Cursor
 • cursor
  Christmas Blue Star
Mirta, moj omiljeni lik iz Winxa
Anketa
Vjerujete li u vile?
O blogu
30. studenog 2012. ovaj mi je blog darovala bivša blogerica imena Nejra.
Prvotno se zvao Adventure world, a ja ga preimenovah u Winx Club Teen Girls. Taj naziv prestao je odgovarati mojoj osobnosti, stoga se sada zove Book of Winx jer to ime obuhvaća dvije stvari o kojima ovisi moja sreća: knjige, odnosno priče, i Winx.
Za neke, Winx je beznačajan crtić. Meni Winx znači sve. To su moje najbolje prijateljice i uzori. Sve što sam postigla u životu na neki način dugujem Winxu. Vodile su me i pokazale mi kako da se razvijem intelektualno, a pomogle su mi ući u svijet mašte, u kojem sam igrom slučaja i ostala. Ovaj blog posvećujem pretežno tim divnim vilama, ali ovdje ćete naći i neke donekle intimne ispovjedi u postovima, rasprave o knjigama i slično.
Uživajte!
Index.hr
Nema zapisa.