Let me tell you a story about Winx...
♦Book of Winx♦
Anketa
Koja je vaša omiljena Winxica?


Brojač posjeta
16975
music
About me

Zovem se Arijana. Rođena sam 19. listopada 2003. godine u Rijeci, u Hrvatskoj, gdje živim i sada, a na internetu se najčešće pojavljujem pod nazivom Goth_Fairy_.
Tko sam ja?
Za neke sam ekscentrik u crnom, za neke uobičajena i vrlo prijatna osoba. Ja sama sebe identificiram kao pripadnika gotičke subkulture, vještog sanjara (kao što kaže H. P. Lovecraft u Sanjanom pohodu na nepoznati Kadath), još donekle neiskusnog pisca i donekle iskusnog čitatelja.
Većinu vremena provodim strastveno učeći, jer edukacija uistinu jest jedna od mojih najvećih strasti, čitajući neku knjigu, stresno pišući vlastitu knjigu ili poeziju ili jednostavno filozofirajući. Osim toga, često gledam filmove iz 1. pol. 20. st., anime ili se bavim svojom kolekcijom Winx lutaka.
Volim jesen, povijest, Hrvatski jezik i književnost, fantaziju, horror, glazbu itd..
Ako me želite bolje upoznati, slobodno potrošite malo dragocjenog vremena na moj tematski šaren blog.
Instagram
@BookOfWinx
Blog - ožujak 2015
četvrtak, ožujak 26, 2015

Nekako rano pišem post, al ok. Odlučila sam napisat post jer imam dobru ideju za priču, a dosadno mi je pa ajde. Dakle, imam i novi dizz. Na Selinu je (ili Selenu, kako se već piše) neki će reći da je mračan ali ja volim takve dizzove i glupo mi je imat blog ako će biti onakav kakav žele neki drugi. Ovo je moj blog i bit će ovakav. Dizz je dakle na Selinu, valjda svi znaju tko je ona, u pozadini su srca. Na gornjem je dizzu ona i legendarij te piše Welcome To My Blog, a na donjem je ona koja drži i čita legendarij te piše Come Back Soon. Moram još reći da imam i novu urednicu na stranici, jer ja nisam imala puno vremena za stranicu pa sam našla još jednu urednicu uz mene. U postu ću, dakle, napisati priču. U priči se radi o zlim dusima jedne šume, kako se i zove. Imati će otprilike 3 djela a možda i više. Neću napisat post o Uskrsu jer sam već puno puta a i tu se nema baš što reć tako da neću, ali budući neću napisat novi post prije Uskrsa sad ću vam reći: Sretan Uskrs! A sada krenimo na post, priču.

Dark spirits of the wood_

Part 1

Padala je kiša. Nitko ne voli kišu, možda netko i voli, ali takvi dani većinu ljudi donose tugu te im je dosadno. Nije bilo drugačije niti kod Winxa. Sjedile su, Musa je slušala muziku, Tecna se dopisivala s Timmyem, Stella je buljila u prozor a ostale su samo ležale i gledale TV.

Stella: Zašto mora padati kiša?

Flora: Da bi biljke rasle, i da nebi bila suša i.....

Stella:Nisam tako mislila! Zašto nam mora donositi dosadu?

Bloom: Hm....možda bismo mogle igrati neku društvenu igru?

Stella: Neda mi se to....

Tecna: A što bi ti?

Aisha: Na televiziji nema ničega.

Flora: A da odemo u knjižnicu?

Stella: Stvarno? Knjižnicu? Učini mi dan dosadnijim!

Musa: Radije ću slušati još malo muziku.

Flora: OK, ali ja idem.

Aisha: Idem i ja s tobom.

I tako su Flora i Aisha odlučile otići u knjižnicu. Ostale Winxice su ostale u svojoj sobi. Kada su Flora i aisha stigle.....

Aisha: Što biš hjela čitati?

Flora: Neznam. Ti?

Aisha: Hm.... Možemo pokušati naći neke priče i bajke pa pročitati.

Flora: Može.

Odlučile su potražiti bajke koje još nisu pročitale.Aisha: Jesi li našla štogod?

Flora: Ova mi se knjiga čini zanimljiva. Zove se ,,Izgubljena među nepoznatim drvećem,,. Govori o djevojci koja se izgubila u šumi.

Aisha: Fora. Hajde, pročitaj nekoliko!

Flora: Evo..... Slušaj, prvo poglavlje: ,,Djevojka crne kose pošla je ubrati nekoliko ruža u šumu za svoju baku. Išla je u malu šumu koju je već dobro poznavala. Dok je brala ruže čula je kao da ju netko doziva, njeno ime, a bilo je to Milena. Pošla je krivim putem, među vile. Ali ne one koje će pomoći siročadi, već one koje će pojesti morskoga psa!,,.

Aisha: Zar postoje takve vile?

Flora: Evo, ima slika.....Ali to je samo priča.

Aisha : Daj da ja čitam dalje. ,,Milena je tako išla i shvatila da se izgubila. Krenula u plač, a do nje sleti vila. Izgledala je poput same Milene. Ona otvori oči te ju pogleda, čudi se. A vila ju gleda, ima crne oči, nema duše. Upita ju ,,Zašto je među nepoznatim drvećem?,, a ona uplašena makne pogled te otrči dalje, ali ispred nje još jedna vila, i još jedna i tako....,,

Stella: Prestalo je kišiti!

Stella je upala u knjižnicu, poklopila im knjigu te ih odvela natrag u sobu.

Musa: Sada možemo otići van.

Bloom: Možemo malo vježbati Bloomix moći.

Flora: To je sve super, ali nismo dovršile čitati.

Aisha: Nisi nas smjela onako pekinuti!

Tecna: Koju te knjigu čitale?

Flora: ,,Izgubljena među nepoznatim drvećem,,.

Bloom: Zvuči zanimljivo.

Musa: O čemu se radi?

Flora i Aisha su im prepričale to što su do sada pročitale.

Musa: Šteta što niste dalje pročitale...

Aisha: Kad nas je Stella prekinula.

Stella: Osprostite, nisam znala.....

Flora: U redu je, kasnije ćemo dovršiti, sad idemo van ,dok nije pao mrak!Otišle su van, a oko 19 h su se vratile u Alfeu.

Stella: Uh.....Sad malo odmora.....

Musa: Ali mene jako zanima ona priča, hajdemo po knjigu pa ćemo onda čitati i odmarati se.

Flora je otišla po knjigu i vratila se.

Bloom: U redu, znači drugo poglavlje? ,,Milena se jako bojala. Mislila je da ju te ružne vile žele ubiti. Našla je neki put kojim je došla do velikog drva, sivog, a u njemu su bile sve te vile. Sve su izgledale kao ona samo što su njihove oči bile potpuno crne. Više nije mogla pobjeći. Sve su gledale u nju te joj je jedna ukrala ruže iz ruku te ih pojela. ,,Što ćemo joj učiniti?,, upitala je jedna. ,,Uzeti ćemo joj osjećaje!,, rekla je druga. I tako odlučiše.

Tecna: Sad ja čitam. Treće poglavlje. ,,Vile su oko nje plesale te su joj ukrale osjećaje. Najgore je bilo što je bila zaručena, sada više nije voljela. Poslali su je kući bez najvažnijeg imanja, ljubavi. Nije više osjećala, ostavila je zaručnika. Za obitelj više nije marila. Ostavila je sve osjećaje postranu, samo je osjećala jedno: mržnju i ljutnju. Ljutila se na te vile, jer je znala da je loše što ne osjeća ljubav, ali nije ništa mogla. Njen se zaručnik pokušao susprotstaviti zlicama, ali su ga samo opljačkale. ,,

Stella: Hoću li ja kraj ili ti, Musa?

Musa: Ti.

Stella: Ok, ,,I njenom su bivšem uzele osjećaje. To je Milenu naljutilo. Otišla je u šumu. Više se nije vratila. Mnogi kažu da se pretvorila u jednu od tih vila, ali neki kažu i da je pobjegla jer nije mogla živjeti bez odjećaja, ali nitko nezna što je istina. Nitko ju više nije vidio, nikada.,,.

Aisha:Malo tužan kraj.

Bloom: Hm......Sva sreća pa je to samo priča.

Tecna: Nadam se.Ujutro je bilo lijepo vrijeme te su Winx odlučile odmah nakon doručka otići van.

Stella: Baš me zanima tko je od nas najbrži.

Bloom: Hajdemo saznati!

Utrkivale su se kroz šumu, naravno, poznatu.

Musa: Hah, čini se da je Aisha najbrža!

Bloom: A Flora na drugom mjestu! Hej, jeste li čule to.

Tecna: Zvuči kao pčela.

Aisha: Više kao roj pčela.

Stella: Huh? Roj pčela?

Musa: Mislim da to nisu pčele.

Flora:Mislim da je bolje da se malo približimo Alfei, malo smo predaleko.

Aisha: Provjeriti ću što je to.

Bloom: Aisha, bolje ne.

Ali Aisha je već krenula. I vidjela je nešto. Brzo se vratila.

Musa: Što je bilo?

Aisha: To je.....Anđeo.....

Stella: Anđeo?

Aisha: Anđeo, u crno......bijeloj haljini sa....crnom ružom u kosi....

Tecna: Jesi li sigurna?

Aisha:Da, znam....što sam vidjela.

Bloom:Zašto stalno zastaješ?

Aisha: U ovoj šumi inače nema anđela, a i ovaj je imao nešto neobično, ustvari, ova.

Stella: Što to?

Aisha:Ona je imala zašivena usta......

Musa: Molim?!

stella:Huh?

Aisha:Da.....baš zašivena....

Flora:Hajdemo mi kući....

Bloom: Flora ima pravo, hajdemo.

........Po putu......

Flora: Kako to misliš zašivena usta? Kakav je to anđeo?

Aisha: Neznam, ali stvarno je bila takva.

Flora:A krila?

Aisha: Jedno crno, a jedno bijelo.

Tecna: A da to nije demon?

Bloom: Zar demoni nisu svi u crnom?

Tecna: Da, ali postoji između, kao mješanac anđela i demona, nazivaju ih Dusi.

Stella: Dusi?

Tecna: Da. To je možda bio jedan Dus. Ali oni su samo legende, i što ona radi oko Alfeje?

Aisha: Mislim da ovo moramo reći.....

Musa: Zadržati za sebe.

Bloom: Musa, zašto?

Musa: Nešto ću vam reći, dođite, vjerujte mi, bolje prešutjeti da smo vidjele Dusa....Ovako.....

TO BE CONTINUED.......Tada! Kako vam se čini početak? Meni poprilično ok. Još nešto u vezi s dizzo, muzika. Imamo mislim dvije pjesme K-ona, dvije Skilletove i dvije Eyes Set To Kill. Prije nisam stavljala Eyes Set To Kill jer se oni neće svidjet mnogima, ali ja ih obožavam i njih i njihov metal/rock stil i zato sam stavila Reach i The Secrets Beetwen ako se ne varam. To je sve, komajte, sretan Uskrs i bb

By:Liar_Arijana_King Tuth

adventureworld @ 15:59 |Komentiraj | Komentari: 7 | Prikaži komentare
četvrtak, ožujak 19, 2015
Hey, I am back! I ne samo da napokon pišem post, nego i  pišem svojim neobičnim stilom, čudne postove koji nikom nikad nebi pali na pamet.  Imam samo 6 komova al ok, napisat ću post. Zapravo sad sam gledala K-on, sad sam na 16 epizodi 2 sezone, i malo sam razmišljala kakav bi bio Winx da je trebao biti anime crtić. Pa sam odlučila o tome napisati i post.  Ali, naravno, u uvodu ću pisati o meni. U uvodu uvijek napišem novosti o meni i što će bit u postu, jeste li to primjetili? Dakle, opet sam bolesna, a sutra je pomrčina Sunca, opsjednuta sam Yu-Gi-Ohom a pogotovo Bakurom, točnije Ryom, jer mu je Bakura prezime. Tako neki dan meni puklo da malo idem gledat taj Yu-Gi-Oh. I tako, malo po malo, 3 epizode i: ,,Kada završim s K-onom, krećem na Yu-Gi-Oh!!!!,, i tako, našla stranicu i sve i postala opsjednuta. Izbrojala sam i imam samo 42 Yu-Gi-Oh karte ): Malo......Prije smo ih ja i brat imali barem 150. Sve je to brat izgubio.......Hah.....Ništa, nagovorit ću bratića ako ih ima da ih da malo meni, jer znam da je i on tog imao puno, a više to ne prati pa ću ga pitat. Neda mi se sad pojašnjavat cijelu priču o Yu-Gi-Ohu, meni i njemu, Bakuri itd. pa ću stavit sliku Bakure i Yugija pa krećem na moj post. BTW. Bakura je ovaj s bijelom kosom a Yugi žuto-crno-crvenom.Dakle, crtić koji je anime ima neke likove koji se ističu, svi imaju svoju ulogu. Netko je smiješan, netko je onaj ozbiljni, netko je dobrica itd.. Da je Winx bio anime...... HaHaHa to bi bilo zanimljivo. Evo kako ja zamišljam Winx kao anime crtić.

Slatko.....

Ovo to baš i ne sliči na anime, ali možemo zamislit izgled Winx kao anime. Imale bi malo veće oči, a i glave, i ne bi bile toliko mršave, i sve bi bilo ,,niže,,. Ja ću vam u ovom postu reći nešto o svakoj Anime Winxici.Stelli mi paše onaj malo neozbiljniji lik. Netko tko je tu da u nekim trenutcima kaže nešto smiješno te sve nasmije. Netko tko nije pratio na satu pa je krivo izrekla čaroliju. Mogu pokušat usporedit s nekim likovima iz nekih Animea: Ritsu (K-on) Joey (Yu-Gi-Oh) Sokka (Avatar) itd.......Tu bih ulogu dala Stelli jer ona i u Winxu zna reći nešto smiješto, za razliku od ostalih.Flora bi bila draga osoba, netko tko voli pomagati i tko je dobar sa svima. Sve u svemu, dobar prijatelj tjst. prijateljica. Nekako mi se kao i vila prirode baš takvom i čini. Netko tko kada je netko iz Winxa tužan, ona će ju utješiti. Netko tko brine da se nitko ne svađa. Slična je: Tsumugi (K-on) Tea (Yu-Gi-Oh) Katara (Avatar) itd......Mislim da je ona najbrižnija osoba u Winxu.Aisha bi bio netko tko zna biti tvrdoglav ali i potiče na rad i da se bore. Mislim da je Aisha imala svojih trenutaka tvrdoglavosti i svadljivosti ali je također i htjela kasnije to ispraviti i poticala je na rad. Usporedbe: Azusa (K-on) Tristan (Yu-Gi-Oh) Toph (Avatar) itd....... Podsjeća me na Azusu i zato što je došla tek u 2. sezoni, a i Azusa je u K-on došla druge godine.Bloom je glavni lik kojeg malo preuveličaju. Ona je vođa, ali ponekad ga stavljaju kao boljeg od drugih, što nije dobro. Bloom je najmoćnija i ona sve drži na okupu. Bez nje ne bi izdržali. Ali je, kao što sam već rekla, stave za najjjjjglavnijeg, a to mnogima smeta. Yui (K-on) Yugi (Yu-Gi-Oh) Aang (Avatar) itd........
Musa je netko tko se ističe nekim posebnim talentom, nečime velikim što ima, i što se na kraju otkrije i shvati da je dobro. Netko tko svojim talentom inspirira i druge (: Usporedbe: Bakura, djelomično (Yu-Gi-Oh) Zuko, onako (Avatar) itd......Usporedbe sam odredila po kasnijim epizodama, jer oboje su na početku zli a kasnije su ok i zapravo imaju taj ,,talent,, kao Musa.Tecna je jedna od onih koji stvari shvaćaju ozbiljno i trude se da uspiju u onome što naume. Malo su realniji, ali ipak imaju dosta trenutaka kada su, kao i ostali, zabavni i dragi. To joj nekako paše, oduvijek mnogi gledaju Tecnu kao malo ozbiljniji ali i dalje zabavam lik. Usporebe: Mio (K-on) Kaiba (Yu-Gi-Oh) itd......Eto, što da vam još kažem. Tako sam ja malo zamišljala Winx Club kao anime crtić. Ako vi mislite drugačije, recite mi vaše mišljenje u komentar! bb
By:Liar_Arijana_King Tuth

 

adventureworld @ 14:21 |Komentiraj | Komentari: 9 | Prikaži komentare
subota, ožujak 7, 2015
Hello, evo da i ja napišem post. Napisala bih ga i prije jer je bilo dosta komava (hvala na komovima) ali nisam imala vremena a i nije bilo interneta u utorak i četvrtak pa nikako nisam mogla. Htjela sam reć da netko uporno i uporno vrijeđa u komentarima moj blog i postove (što me uopće ne dira) a i ne potpisuje se. Stvarno, došla si na moj blog i tek tako počela vrijeđat, stvarno? Tko god da je to ja se više neću svađat s tobom a ti ako ti se ne sviđa moj blog nemoj gubit vrijeme na njemu, ok? A to što ima barem 100 gramatičkih pogrešaka ja to znam. Ja ne pišem savršeno i ne napišem uvijek sve ispravno, ali uvijek kažem da je važno da se razumijemo, zar ne? Ok, ajmo dalje. U prošlom je postu bilo nekoliko pogrešaka pa su me Čopi i Slatki ispravile, ne mislim na ono s trailerom to je gramatička greška ali ok, nego ono da Winxice idu u budućnost. Idu u prošlost. Oprostite, stvarno mi ne ide pisanje onakvih postova i nikad nije i nikad neće. Dalje, ovu temu su već jednom upotrijebile Čopi i Slatki ali moja neće biti kao vaša, ne kopiram vas (; I da, shvatila sam da sam malo previše pisala o mome životu, to je bilo samo zato da popunim malo postove. Znam da je to nekima bilo glupo i razumijem vas, niti ja ne volim čitate postove u kojima drugi plaču i govore svoje probleme. Imam ih i ja tisuće: brat mi se seli u Dansku (ostajem bez glavnog uzora u mom životu), moram sama naučit svirat gitaru (uh, teško) itd...... niti ja ne volim takve postove i teme. Pa, dakle, od sada se ponovno vraćam na Winx i samo Winx, ponekad nešto drugo, ali nema više teen (možda nešto sitno, ugl. shvatili ste) Idemo na post.Svi znamo da je petu i šestu sezonu Winxa potpuno preuzeo Nickelodeon te ga izopačio. Napravio ga je bebastim i nekako je uspio da Winx više ne bude onaj isti, čarobni, savršeni Winx Club. Ali, Nick je ipak malo pridonio Winxu i dobroga, barem kako se meni čini. Ja ću napisati sve loše i sve dobro što je Nick učinio za Winx.Mislim da je dobro što je Nick uveo 3D. Mani je to u petoj sezoni bilo prezakon. A i u Sirenixu se nisu baš golašile (iako to nije baš prava riječ za Winx) mislim da je tu Nick malo i pridonio Winxu. Ali u 6. sezoni se taj 3D lagano uništio i postao je biti malo dosadan. Mislim da je Nick ka je vidio da se 3D mnogima sviđa mislim: ,,Pa onda je bolje da je Winx uvijek 3D,, , što nije bila istina, i tako je Nick pokušavao što više 3D-a utrpati u 6. sezonu. Tako da su i to uništili.Kad je Nick počeo raditi na Winxu stavio je Bloom za posebnu i glavnu. Ona to i jest, ali zbog toga je počeo prikazivati Bloom, Stellu i Floru a ostalih kao da nikad nije niti bilo. Kao da su Tecna, Musa i Aisha samo sporedne vile koje trčkaraju za ovom poznatom trojkom. To je mnoge fanove iživciralo, pa i mene. Razumijem da je Bloom glavna, ali to ne znači da ove ostale ništa ne znače. Evo nekoliko slika koje dokazuju da su počeli izostavljati Musu, Tecnu i Aishu:

Na vrećicama za figurice su samo njih troje, a i na časopisima su počele biti sve više samo one....grozno! Kada najavljuju nove sezone uvijek Bloom, Bloom, Bloom!
Šesta je sezona započela zanimljivo i fora, a onda.....Riven odlazi, ne vraća se, Daphne se ženi.....Meni su mnogi rekli da su promjene dobre, ali ti ljudi ne shvaćaju jer nisu fanovi Winxa. svatko tko voli Winx će shvatiti da te grozne promjene mijenjaju Winx samo na gore i lošije. Mnogi su počeli voljeti Winx zbog Nicka, ali ga se puno njih i odreklo ): Pa mi vi recite, je li Nick bio potreban?
Neću sada sve ovo prevoditi, ali ću reći da su tu Nickićevi izjavili da će raditi samo na 5. i 6. sezoni. Što bi značilo da će popustiti na 7. sezoni (barem se nadam). Nadam se da popularnost Winxa sada neće pasti. Istina je da kad je Nick počeo raditi na Winxu popularnost mu je naglo porasla. Dobio je 1 000 000 likeova na Facebooku, a i postao je malo poznatiji u mnogim državama. Što me u ovom tekstu jako živcira, piše da je Winx za djevojčice od 6. do 8. godine. E pa ako je tako ja sam Horus! Jako me živciraju ovakvi tekstovi. Dakle, sada jedino možemo čekati i držati fige da će Winx i dalje biti popularan, i bez Nicka /:

To je sve od posta. Vidite, ovakvi mi postovi idu puno bolje! Komajte i to je sve, bb (: O i 1.3. je bio Florin 23. rođendan (koliko ja znam) pa neka joj je u zakašnjenju sretan rođendan!


By:Liar_Arijana_King Tuth

adventureworld @ 11:26 |Komentiraj | Komentari: 6 | Prikaži komentare
Arhiva
« » ožu 2015
 • p
 • u
 • s
 • č
 • p
 • s
 • n
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 31
Cursor
 • cursor
  Christmas Blue Star
Mirta, moj omiljeni lik iz Winxa
Anketa
Vjerujete li u vile?
O blogu
30. studenog 2012. ovaj mi je blog darovala bivša blogerica imena Nejra.
Prvotno se zvao Adventure world, a ja ga preimenovah u Winx Club Teen Girls. Taj naziv prestao je odgovarati mojoj osobnosti, stoga se sada zove Book of Winx jer to ime obuhvaća dvije stvari o kojima ovisi moja sreća: knjige, odnosno priče, i Winx.
Za neke, Winx je beznačajan crtić. Meni Winx znači sve. To su moje najbolje prijateljice i uzori. Sve što sam postigla u životu na neki način dugujem Winxu. Vodile su me i pokazale mi kako da se razvijem intelektualno, a pomogle su mi ući u svijet mašte, u kojem sam igrom slučaja i ostala. Ovaj blog posvećujem pretežno tim divnim vilama, ali ovdje ćete naći i neke donekle intimne ispovjedi u postovima, rasprave o knjigama i slično.
Uživajte!
Index.hr
Nema zapisa.