Let me tell you a story about Winx...
♦Book of Winx♦
Anketa
Koja je vaša omiljena Winxica?


Brojač posjeta
16975
music
About me

Zovem se Arijana. Rođena sam 19. listopada 2003. godine u Rijeci, u Hrvatskoj, gdje živim i sada, a na internetu se najčešće pojavljujem pod nazivom Goth_Fairy_.
Tko sam ja?
Za neke sam ekscentrik u crnom, za neke uobičajena i vrlo prijatna osoba. Ja sama sebe identificiram kao pripadnika gotičke subkulture, vještog sanjara (kao što kaže H. P. Lovecraft u Sanjanom pohodu na nepoznati Kadath), još donekle neiskusnog pisca i donekle iskusnog čitatelja.
Većinu vremena provodim strastveno učeći, jer edukacija uistinu jest jedna od mojih najvećih strasti, čitajući neku knjigu, stresno pišući vlastitu knjigu ili poeziju ili jednostavno filozofirajući. Osim toga, često gledam filmove iz 1. pol. 20. st., anime ili se bavim svojom kolekcijom Winx lutaka.
Volim jesen, povijest, Hrvatski jezik i književnost, fantaziju, horror, glazbu itd..
Ako me želite bolje upoznati, slobodno potrošite malo dragocjenog vremena na moj tematski šaren blog.
Instagram
@BookOfWinx
Blog - veljača 2017
ponedjeljak, veljača 13, 2017


Svanula nam je veljača, a prvi je mjesec u 2017. već dio prošlosti. Zar to nije neočekivano brza izmjena? meni uistinu jest. Iako uvijek filozofiram oko toga da je vrijeme samo iluzija, zaista je zaprepašćujuće kako dani prolaze.

Ako nekoga zanima kako se ja nosim sa životom, poprilično dobro. Sudjelovala sam na školskom natjedanju iz kemije i povijesti. Iz kemije nije bilo uspiješno (nsiam niti očekivala), ali iz povijesti sam bila prva i vjerojatno ću biti pozvana na županijsko. Na Instagramu bloga sam skupila 100 pratitelja i jako sam sretna zbog toga. Drago mi je što uživate o mojim objavama o blogu i lutkama. Čini se da se Dora vratila na svoj blog (Winx24) pa sam sretna i zbog toga jer je njezin blog uistinu jedan od najkvalitetnijih Winx blogova s kojim se u današnje vrijeme možete susresti.

Škola me više ne muči previše. Ponovno sam uspijela uspostaviti red pa sve stignem (čitati, gledati anime, učiti, slušati muziku, provoditi vrijeme s obitelji i ponekad s prijateljicama te pisati člankove za blog). Također sam došla na ideju da bih, možda ne sad, možda ne ove godine, ali jednom mogla otvoriti blog vezan za knjige koje pročitam te bih tamo mogla iznositi svoje mišljenje o tim knjigama. Vjerojatno bih, ako bih stekla, stekla drugačiju publiku nego što li ju imam na Winx blogu, ali mislim da bi vrijedilo pokušati budući mi je čitanje i pisanje smisao života. Možda kada postanem malo iskusnija.

Današnji post je o mojim omiljenim animeima u ovom trenutku, ali ovaj trenutak je poprilično dug jer su mi ovi animei omiljeni već duže vrijeme. Nadam se da će vam barem jedan od njih zapeti za oko, a ako ne, onda se nadam da ćete svejedno uživati u postu.

 My current top 5 animes

5.Eikoku Koi Monogatari Emma/Emma: Victorian RomanceU početku nisam bila sigurna je li mi draži ovaj anime ili Black Rock Shooter, ali na kraju sam odlučila da mi je Eikoku Koi Monogatari Emma ipak draži, a sada ću pojasniti i zašto. Iako se nimalo ne uklapa u moj ukus, budući je romantični anime bez ikakvih motiva ili elemenata horora, ono što me itekako veže za ovaj anime jest razdoblje u kojem se radnja odvija. Dakle, sve se događa u drugoj polovici 19. stoljeća, odnosno u viktorijanskom dobu, a to je moje omiljeno doba u povijesti, uz bok sa srednjim vijekom. Omiljeno doba za proučavanje, ali i po raznim običajima, kulturama koje su se tada javile, a ponajviše zbog predivne aristokratske odjeće i glazbe romantizma. Moram priznati da sam nakon samo nekoliko epizoda postala naprosto ovisna o ovom animeu i obožavala sam romantiku u njemu. Sada ću vam ukratko opisati radnju i likove, ali neću odati previše jer mi nije namjera ispričati vam sažetak, već vas zainteresirati da ga pogledate.Dakle, na početku svake epizode jest ovakav opening u kojem se očituju motivi iz razdoblja u kojemu se odvija radnja. Osobno obožavam glazbu na početku i sve je tako divno i točno prikazano da je to nevjerojtno. Glavni je lik, očito, Emma. Ona je sobarica koja radi za gospođu Kelly Stownar. Uskoro upoznaje mladića Williama Jonesa kojemu je njezina gospodarica prije bila dadilja i učiteljica. Njih se dvoje zaljubljuju i tu nastaje cijela drama. Sve je to praćeno predivnom animacijom Londona u devetnaestom stoljeću. Williamova obitelj, međutim, osim njegove starije sestre, od njega očekuje da će se oženiti s Lady Eleanor Campbell i nikada ne bi prihvatili Williamovu ljubav prema emmi. Emma to shvaća i zato odbija Williamovu ljubav kako mu ne bi zadala probleme, ali on to ne prihvaća te se nastavlja truditi oko nje.
U drugoj sezoni Emma iz određenih razloga odlazi raditi kod druge obitelji, kod aristokratske obitelji Molders. Sada mora dijeliti posao s puno drugih slugu, a jedan od njih se na neki način u nju zaljubljuje, i tu nastaje cijeli zaplet. Dakako, William nije odustao od njihove ljubavi. Njegov prijatelj Indijac, Hakim, posebno ga je poticao da nastavi s ispunjivanjem svojih želja, jer je shvaćao da ljubav nema granica i da su njih dvoje stvoreni jedno za drugo. To je nekakav najkraći mogući opis animea.

Ono što mi se najviše dopalo u ovome animeu jest sporedna radnja. Cijel ianime nije posvećen samo Williamu i Emmi, već i Williamovoj obitelji i tvrtci njegova oca, Emminoj burnoj prošlosti, a i sadašnjosti, životu i iščekivanjima Eleanor Campbell, drugim slugama koje Emma kasnije upoznaje te još mnogim sitnicama koje ovaj anime čine uzbudljivim i vrijednim pažnje. Možda se opis čini kao da je Eikoku Koi Monogatari Emma jedna velika sapunica, ali nije. Iako je središte radnje ljubav Williama i Emme, kao što sam već rekla, u cijelu su radnju umiješani još mnogi likovi koji nadopunjuju cijeli anime. Tu su također i Williamova majka koja više ne živi s njim i njegovom obitelji, Eleanorina sestra, ranije spomenuti Hakim, izričito specijalan odnos između Emme i njezine bivše gospodarice, a cijela poruka animea jest da nije važno to što se neke osobe razlikuju staležima-zajedno mogu tvoriti jednu ispunjenu i dirljivu zajednicu.

4.AnotherAnother je nešto sasvim drugačije od prethodnog animea. Ovo je jedan od najveličanstvenijih horor animea ikad. Snimljen je prema romanu. Radnja se vrti oko srednje škole Yomiyama Northa. Cijela je priča praćena zlokobnom smrću studentice Misaki iz 1972.. Dakle, čim imamo kobnu prošlost koja se nastavlja na prokletstvo stvoreno iz sadašnjosti, imamo nevjerojatno zastrašujuć i spektakularan horor koji će zaprepastiti i one koji su vidjeli gotovo sve što se u životu imalo za vidjeti.Dvadeset i šest godina nakon Misakine smrti, u školu dolazi Kouchi Sakakibara. Sve se zakomplicira kada shvati da zbog Misakine smrti od pred gotovo tri desetljeća, studenti razreda 3-3, a isto tako i profesori, u poptunsoti isključe jednog učenika iz postojanja jer se u suprotnom događaju strašne nesreće koje uključuju i smrtne slučajeve. Navodno je taj učenik ,,mrtav i donosi zlo,,.Ovoga puta isključili su Mei Misaki, a u njezinu se imenu očituje i zašto. S vremenom se nesreće ponovno počnu događati, pa studenti isključe i Kouchija. Misaki i Sakakibara se sprijatelje. Sada praktički ne postoje za cijelu školu. Misaki je vrlo neobična osoba. Većinu slobodnog vremena provodi u trgovini lutaka, a razlog tomu je što je tamo lutka njezine sestre koja je nedavno umrla. Priču o njoj i njezinoj sestri vam neću odati, ako tu misteriju želite razotkriti pogledajte anime. Vrijedan je toga.

Iako su njih dvoje isključeni iz postojanja, nesreće se nastavljaju pa ih učenici ponovno uključuju u život spoznavši da je isto postoje li za njih ili ne. Očito je da se Misaki nije preporodila i ne donosi nesreće ni iz jednog od njih dvoje. Iskreno, ne sjećam se radnje baš precizno, ali znam da je ono što je uslijedilo bilo udruženje Mei, Sakakibare, Yuuya Mochizukia i Naoya Tashigaware. Oni su u školi, ali i izvan nje otkrili neke tragove iz prošlosti. Cijelo su se vrijeme smrtni slučajevi koji, naravno, nisu bili prirodni događali, a glavnim likovima je ponestajalo vremena. Uz već navedene, glavnu riječ u animeu imaju Izumi Akazawa, Tomohiko Kazami, Yukari Sakuragi itd... Ali mnoge od njih je snašla smrt prije negoli su dobili neku veću ulogu u slijedu događaja.
Glavnu ulogu ima i Sakakibarina ujna koju idolizira i koja mu pomaže-Reiko. Radnja doživi vrhunac i kraj na jednom izletu. Kako bilo da bilo, ovaj anime ima jedan od najboljih openinga koje sam ikad vidjela, nevjerojatno je napet i uzbudljiv, a jeza vas prođe od samog razmišljanja o smrtima koje su zadesile razne studente. Kažem vam da je ovo jedan od najboljih horor animea ikada i definitivno zaslužuje sve pohvale.

3.Yu-Gi-Oh! Duel MonstersMislim da je barem dobra većina čula za Yu-Gi-Oh!. Definitivno je jedan od najuspiješnijih animea za mlađu publiku, a i vrlo je poznata igra. Ja, osobno, ne znam igrati baš najbolje, ali imam nekolicinu karata i volim ih jednsotavno promatrati, baš kao i svoje lutke. Samo promatrati ih i ponositi se što su u mojem posjedu. Dakle, moj osobni omiljeni Yu-Gi-Oh! Serijal jest Duel Monsters, a to je prvi. Kada sam bila jako mlada, obožavala sam ga i često sam bila ismijavana od toga u školi. U mojoj je školi, u nižim razredima, uvijek prevladavala takva vrsta seksizma. Dečki moraju voljeti ovo, a cure ovo. Na svu sreću, sada je to potpuno drugačije. Sada me mnogi cijene upravo zato jer volim Yu-Gi-Oh!. Osim duel Monstersa, gledala sam GX, kada mi je bilo nekih 8 godina, dakle prije pet godina. Sjećam se Alexis, Jadena i onog lika crne kose kojeg sam obožavala, ali ugl. sam zaboravila razdnju. Duel Monsters sam gledala prije barem 7 godina te sam ga ponovno počela gledati prije dvije godine. Možete li vjerovati da mi je za pogledati ostala još samo jedna epizoda i da ju odgađam pogledati već mjesecima? Iskrewno, cijeli anime je besprijekoran, ali kraj mi je pomalo dosadan.Dakle, tu je glavni lik, naravno, Yugi. Ono što Yu-Gi-Oh! u svakoj od svojih sezona stavlja ispred svega jest važnost i jačina prijateljstva. S time ja osobno nemam baš previše iskustva, osim u obiteljskim prijateljstvima, ali ovaj anime šalje jako lijepu pouku o tome. U ovoj sezoni glavna se radnja vrti oko Yugieve Millennium Puzzle i ostalih Millennium predmeta. U Yugievoj puzzli se nalazi duša jednog od davno umrlih faraona. Yugi i njegovi prijatelji, Tea, Joey i Tristan kroz raličite avanture pokušavaju otkriti koja je istinska svrha faraonova postojanja. Od drugih glavnih likova tu su Seto Kaiba i njegov mlađi brat Mokuba, moj omiljeni lik Ryou Bakura, Pegazus, Yugiev djed, Rebbeca i drugi. Sva se radnja razvija uz pratnju poznate kartaške igre Yu-Gi-Oh, a glavne se borbe uvijek odvijaju između Yugia Mutoa i Seta kaibe, dva najjača igrača i najveća protivnika. Uz razne događaje, koji su meni, iskreno govoreći, draži od glavne radnje, faraon doznaje tko je on uistinu i što mora učiniti kako bi se vratio u svoje doba.
Sve se to miješa s otkrivanjem novih karata, vraćanjem u prošlost, zlim duhom iz prošlosti koji zaposjedne Bakuru te životom pojedinih likova. Ne znam zašto toliko volim Yu-Gi-Oh!, ali pretpostavljam da je to zato jer je to anime s kojim sam, uz Winx, odrasla i koji sam kao malo dijete, osim Winxa, voljela više od svega, iako sam to rijetko kome priznala, a kada sam to jednom otkrila svojim školskim drugarima, svi su mi se smijali i ,,zabranili,, mi da im se pridružim u giri koju uopće ustvari nisu znali igrati. Sva sreća pa se to više nikada nije ponovilo.

2.Kuroshitsuji/Black ButlerSmatram da vas je većina koji gledate anime već odavno čula za ovo remek dijelo. Uistinu postoji dobar razlog zašto je ovaj anime toliko poznat. Dijeli se na prvu i drugu sezonu, zatim Book of Circus te Book of Murder, a uskoro bi trebao izaći film Book of the Atlantic. Moji omiljeni serijali su prva sezona te Book of Circus budući obožavam freakshowe.Ovaj sam anime pogledala preko ljeta i ne mogu vam opisati koliko mi se svidio. Zaista, ali zaista je savršenstvo. Radnja se odvija u viktorijansko doba (eto jedan razlog zašto mi se toliko sviđa) te prati ciela Phantomhivea. On je još praktički dječak, ali njegova osobnsot definitivno nije takva. On je svoju dušu obećao dati demonu Sebastianu, ali samo ako mu pomogne otkriti tko je ubojica njegovih roditelja. Naime, Sebastian je Cielu spasio život kada mu je kuća izgorjevala pri ubojičinu pokušaju da ubije i Ciela i njegove roditelje. Inače, Ciel je plemić te se naziva ,,kraljičinim psom čuvarom,, jer je on taj koji diljem Engleske hvata najkompliciranije ubojice i riješava najzamršenije slučajeve fezane za ubojstva. Vrlo često ta ubojstva imaju veze s nadnaravnim pojavama.

Sebastian je savršen batler koji samo čeka kada će imati priliku ,,pojesti,, Cielovu dušu. Međutim, na kraju prve sezone spoznaje da nije sve toliko jednostavno te se radnja nastavlja. U drugoj sezoni upoznajemo Aloisa Trancya te njegovog batlera-demona, Clauda. Ciel i Alois postaju protivnici je, budimo iskreni, Aloise nije baš u potpunosti čist. U trećoj sezoni Sebastian i Ciel se pridružuju cirusu (Book of Circus) jer su na određenom tajnom zadatku. Tu Ciel otkriva potpunu istinu o svojoj prošlosti. Book of Murder sastoji se od dvije poduže epizode. Radi se o misterioznom ubojstvu koje se desilo u Cielovoj kući na jednoj zabavi.


Cijelu radnju prate još mnogi glavni likovi. Cielova zaručnika Elizabeth, moj omiljeni lik osim Ciela-Grell Sutcliff, Undertaker, Soma i njegov batler Agni, ostatak Cielove posluge itd. itd., a mnoge prati misteriozna prošlost, ali i neobjašnjiva sadašnjost. Sviđa mi se što je većina likova, ponekad svjesno, a ponekad i nesvjesno, okružena nadnaravnim pojavama koje najčešće primijećuju samo ciel i Sebastian. Ovo je definitivno anime koji svatko tko voli anime mora jednom u životu pogledati. Vjerujte mi, ostat ćete zapanjeni.

1.Shiki/Corpse DemonMoj omiljeni anime poprilično je klasičan horor anime, vezan za vampire, međutim ne one romantične i ljupke vampire, već vampire krvoločne i nepoželjne osobine, vampire koji se samo trude preživjeti, a svi ih i dalje osuđuju. To je uistinu jedino što oni čine. Preživljavaju na svoj način, ali budući to prijeti ljudima, svi ih osuđuju. Još jedan razlog zašto mi je ovaj anime toliko prisan jest zato što je jedan od glavnih likova, sunako Kirishiki, osoba koja me inspirirala da napišem svoju knjigu. Karakter s kojim sam se povezala više nego i sa kime, Duša, ne bi bila ovakva kakva jest da preko Shikija nisam otkrila Sunako.Sve započinje Meguminim žaljenjem. Mrzi život na selu. Zaista jedva izdržava. Zatim ona jednostavno nestane, a proporcionalno s tim događajem su se u selo doselili vrlo neobični i tajnoviti ljudi. Obitelj Kirishiki. Selo (Sotoba), odnosno stanovnici, zaprepašteni su njihovim dolaskom, a kada nestanci ljudi i sprovodi postaju uobičajena stvar u Sotobi, pojedini likovi počinju sumnjati da pridošlice imaju nekakve veze s neobičnim događajima kojima je njihovo doseljavanje praćeno.

Natsuno se također nedavno doselio u Sotobu. Megumi se htjela sprijateljiti s njime, ali nije imala priliku učiniti to. Uskoro mu se počinje noću pokazivati. Želi da on bude njezina žrtva. On se udružuje s Kaori i Akirom te Tooruom (on mi je omiljeni lik osim Sunako) te zajedno pokušavaju azotkriti što je istina, a što su samo glasine. Međutim, jedan po jedan bivaju zahvaćeni prokletstvom što je haralo selom.
U međuvremenu, svećenik Seishin sve češće priča sa Sunako. Ona mu se povjerava te ga često ispituje o životu. Seishin uskoro primijećuje da se Sunako čudno ponaša te da je neobično da osoba mlada poput nje luta noću šumom. Doktor Toshio također sumnja u obitelj Kirishiki te čak uspijeva uhvatiti vampira na dijelu. Svojim doktorskim metodama pretraži tijelo uhvaćenog. Mislim da sam vam dovoljno rekla o radnji, ne želim baš sve razotkriti.

Dakle, usitinu savšren anime. Gledala sam ga dosta davno pa se ne sjećam svakih pojedinosti i sitnica, ali mislim da to i nije potrebno budući vas želim natjerati da pogledate anime, a ne da saznate sve o njemu. Shiki imati dosta scena prepunih krvi, tako da onaj tko se sprema pogledati anime bude pripremljen na taj dio. Sitnice koje su kod ovog animea pridobile moju pažju jest Sunako te njezin cijeli postanak uključujući njezinu prošlost, odjeću, mišljenje, glas, kosu, te ono što se desi na kraju. Volim opening Shikija, uz Another mi je omiljen. Vrlo je napet anime i baš poput dobre knjige neće nikada napustiti vaše misli, a dok ga ne pogledate do kraja, jedino će vam on biti na pameti.

 

Sada ću navesti još neke anime koji ne spadaju u top 5, a li su definitivno vrijedni spomena i preporučila bih vam ih.

Ao No Exorcist

Black Rock Shooter

Kiseijuu: Sei No Kakuritsu/Parasyte

Tokyo Ghoul

Ako želite, možete me pronaći na MyAnimeList pod nazivom Goth_Fairy_. Na njemu su zapisani svi animei koje sam kroz život pogledala te koje trenutačno gledam. Također piše kada sam, u kojem razdoblju, koji od njih gledala. Eto, nadam se da ste uživali u postu. Sljedeći post morat će malo čekati jer se nadam da ću prije negoli ga objavim napraviti i objaviti novi dizajn. Sljedeći post bit će nešto posebno. Naime, otvaram novu rubriku na blogu, a vezana je uz stvarne pojave vila i drugih nadnaravnih bića te uspoređivanje tih pojava s onima iz Winxa. Također ću pisati o raznim legendama o supernaturalnim bićima. Hvala vam na čitanju i pozornosti te na 100 pratitelja na Instagramu. Jako cijenim vrijeme koje potrošite na čitanje mojih riječi. Pozdrav!

Autor: Arijana

Blog: Book of Winx

Naziv članka: My current top 5 animes

Članak napisan: 12. veljače 2017.

Članak objavljen: 13. veljače 2017.

Instagram: Book_of_Winx

Instagram (osobni): Goth_Fairy_

adventureworld @ 08:53 |Komentiraj | Komentari: 15 | Prikaži komentare
Arhiva
« » vel 2017
 • p
 • u
 • s
 • č
 • p
 • s
 • n
 •  
 •  
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
Cursor
 • cursor
  Christmas Blue Star
Mirta, moj omiljeni lik iz Winxa
Anketa
Vjerujete li u vile?
O blogu
30. studenog 2012. ovaj mi je blog darovala bivša blogerica imena Nejra.
Prvotno se zvao Adventure world, a ja ga preimenovah u Winx Club Teen Girls. Taj naziv prestao je odgovarati mojoj osobnosti, stoga se sada zove Book of Winx jer to ime obuhvaća dvije stvari o kojima ovisi moja sreća: knjige, odnosno priče, i Winx.
Za neke, Winx je beznačajan crtić. Meni Winx znači sve. To su moje najbolje prijateljice i uzori. Sve što sam postigla u životu na neki način dugujem Winxu. Vodile su me i pokazale mi kako da se razvijem intelektualno, a pomogle su mi ući u svijet mašte, u kojem sam igrom slučaja i ostala. Ovaj blog posvećujem pretežno tim divnim vilama, ali ovdje ćete naći i neke donekle intimne ispovjedi u postovima, rasprave o knjigama i slično.
Uživajte!
Index.hr
Nema zapisa.