Let me tell you a story about Winx...
♦Book of Winx♦
Anketa
Koja je vaša omiljena Winxica?


Brojač posjeta
16975
music
About me

Zovem se Arijana. Rođena sam 19. listopada 2003. godine u Rijeci, u Hrvatskoj, gdje živim i sada, a na internetu se najčešće pojavljujem pod nazivom Goth_Fairy_.
Tko sam ja?
Za neke sam ekscentrik u crnom, za neke uobičajena i vrlo prijatna osoba. Ja sama sebe identificiram kao pripadnika gotičke subkulture, vještog sanjara (kao što kaže H. P. Lovecraft u Sanjanom pohodu na nepoznati Kadath), još donekle neiskusnog pisca i donekle iskusnog čitatelja.
Većinu vremena provodim strastveno učeći, jer edukacija uistinu jest jedna od mojih najvećih strasti, čitajući neku knjigu, stresno pišući vlastitu knjigu ili poeziju ili jednostavno filozofirajući. Osim toga, često gledam filmove iz 1. pol. 20. st., anime ili se bavim svojom kolekcijom Winx lutaka.
Volim jesen, povijest, Hrvatski jezik i književnost, fantaziju, horror, glazbu itd..
Ako me želite bolje upoznati, slobodno potrošite malo dragocjenog vremena na moj tematski šaren blog.
Instagram
@BookOfWinx
Blog - siječanj 2015
petak, siječanj 23, 2015
Hey! Dugo nisam pisala jer nije bilo komova! Prvo su komale Čopi i slatki pa je bilo 2 koma i tako duuuže vrijeme. A onda su komale i Emma i Aida pa sam skupila 6 komova i rekla hajde da napišem taj post! Danas nemam zadaće a škola mi počinje u 12:25 pa imam malo vremena. Post je o mojim prigovorima na Pixie u Winxu. To me je oduvijek živciralo. Za neke možda oni koji nikad nisu gledali Pop Pixie i neznaju pa će sada saznati, ali prvo slike koje sam obećala Emmi (:

Nadam se da ti se sviđa. Krenut ću ja polako na moje zamjerke. Prvo prva i najveća.

1.Digit je žensko!Digit je u Winxu žensko! Pa nije! On je oduvijek u Pop Pixieu bio muško. Kao da kažete da je i Fixit žensko! U Pop Pixieu čak i ne nosi ovu odjeću!Eto, tu mu se po odjeći vidi da je muško! A i ja sam gledala Pop Pixie i točno se sjećam ove epizode. I znam da Digit nije žensko, već muško!

2.Više nema Tune, sad je Cherie, više nema Digita, sad je Caramel!Pa u drugoj sezoni su se vile povezale sa Pixieima, kako ih onda mogu zamjenit! I za to je kriv, naravno, nickelodeon (sad sam ja kao Čopi i Slatki haha) jer nick sve mora preokrenut, i mislit da će tako bit bolje! I čak ne razumijem kako Caramel može biti Tecnin Pixie, pa da su barem stavili Fixita, Caramel nema nikakve veze s tehnologijom, ona u crtiću ima kafić i ona je pixie kuhanja! A Cherie je pixie glamura i bogatstva. Kakve to veze ima s Musom? Ugl. to me jako živcira!3.U petoj sezoni Pixiei samo nestanu i zamjene ih Selkies!
Nemam ja ništa protiv Selkisa ali oni zamjene Pixie u 5. sezoni. Pixiei se niti jednom ne pojave u 5. sezoni, i nitko nije objasnio zašto. Već umjesto njih dolaze njihovi ,,duplići,, i zamjena koja će se povezati i biti s vilama umjesto njih. To mi je grozno! Početkom 4. sezone se pixiei barem pokažu i Winxice im reču da je preopasno na Zemlji za njih pa ih zato nema, ali u 5. nitko ništa nezna! Također me živcira što u 6. nema Selkisa, zašto? Objasnite barem?

4.Pixie gradNjihov grad u Winxu jako je vilenjački i ne razvijen! Ova gore slika je slika pixie grada u Pop Pixieu. Ima i auta i lijepih kuća i svega! U Winxu je skroz drugačiji. Zašto ga nisu napravili isto kao i u Pop Pixieu? Zbog ovakvih sitnica se postavljaju pitanja!

I završavam post s mojih 6 najdražih likova iz Pop Pixiea, s zločincima vilenjacima! Da, da, istina je, oni su mi najdraži, šta je tu je (Rex mi je najdraži haha) ugl. nadam se da vam se svidio post i da ću za sljedeći skupit barem 8 komova. bb
adventureworld @ 09:33 |Komentiraj | Komentari: 7 | Prikaži komentare
ponedjeljak, siječanj 12, 2015
Vjerojatno se pitate, što je ovoj Arijani? Zašto tako rano piše post? Kako ima vremena? E pa, dragi moji, bolesna sam! Nisam bila u školi i ništa ne mogu osim visit na kompjuteru ili televiziji.....Pa sam odlučila napisat post. Nadam se da će se ovaj put sve slike vidjet i objavit, jer mislim da se ne vide zbog toga što sve radim na piZapu. Ovaj put nisam pa će se valjda sve objavit. Dakle, post je o slikama koje sam napravila. Prvo ću reći da vas molim da me ne ispravljate u komovima, pogotovo kad je riječ o pisanju ije i je. To mi nikad ne ide i ja ću 70% puta napisat krivo. Ponekad i izostavim neko slovo, to je zato što brzo pišem pa naprimjer umjesto Aisha može mi se dgodit da napišem Asha. Ili da dodam neko slovo, npr. umjesto Stella-Stellla. Oprostite zbog toga, važno je da čovjek razumije što je pjesnik time htio reći haha. Krenimo na post. (sad sam umjesto post napisala posat, ali sam primjetila pa sam ispravila)Prvo ću postavljati slike kao što je ova gore. Riječi i slične stvari koje sjaje i to... Ako želite da vama napravim jednu samo mi recite, meni je to 1 minuta posla. Može biti boje:plavo-ljubičaste, roze, crvene, žuto-bijele (kao ovo gore), plave, šarene, ljubičaste i žute. Samo mi recite što da napišem i dati ću vam u sljedećem postu. A ako slike ne budu vidjele recite mi u komentar, izbrisat ću post i napisati novi.
Winxice

Jedino je problem što u jedan red stane najviše 4 kratkih riječi. Sada ću staviti neke slike koje sam ukrasila. Nadam se da će vam se svidjeti. Također i vama mogu napraviti jednu samo mi recite što da napišem i dajte mi sliku (:Ako netko želi sam napraviti:

Kliknite ovdje da uđete u stranicu. Prvo ću reći kako napraviti onakav tekst, ono što sam prvo postavljla. Kliknite na Glitterfy words. Odaberite kakva slova želite (boju). Odaberite kako želite da sjaji (zvjezdice, srca, baloni....)  Tamo gdje piše tekst napišite što želite i stisnite Glitteffy tekst. Doći će vam tekst ukrašen kako ste vi odabrali. Kopirajte ga kao i ostale slike i stavite u post.

Za slike kliknite Glitterfy photo.Sliku morate s interneta izvaditi na radnu površinu. Kliknite Browse i odaberite sliku. Nakon toga stisnite Upload & Start. Kada se učita odaberite kako želite da sjaji (srca, zvjezdice...) Nakon toga napišite što želite tamo gdje piše Drag This. Tekst je iznad slike, stavite ga na sliku gdje želite. Odaberite boju slova i stisnite Generate Glitter Graphic. I to je cijela filozofija, kopirajte sliku kao i ostale i stavite u post.

Još ima nešto ali to neznam kako opisat, kao nekakva pozadina slova pa i to možete odabrat ali da sad ne kompliciram bez veze. Opisala sam vam ovo kao da ste glupi i ništa ne shvaćate haha u detanje....Nadam se da ste razumjeli.

Ugl. znam da post nije predug ali ponovno obećajem da kad dobijem ideju o dužem postu ću ga napisati. Zasad je ovo sve bb
adventureworld @ 13:52 |Komentiraj | Komentari: 6 | Prikaži komentare
petak, siječanj 9, 2015


Ne pitajte zašto je naslov posta ovakav, nemam baš ideje za pisati i nisam očekivala da ću danas napisati post ali eto. Skupila sam dovoljno komentara pa hajde. Drago mi je da vam se sviđa dizz, ako ste malo bolje pogledali, Bloom, Musi i Tecni fali mali dio krila. To je zato što sam slike uzela s Winx stranice pa su takve. Imam novi dizz i post na www.winxiceteen.bloger.hr pa komajte. Nego, današnji post je o svemu. O tome što je bilo zadnjih par dana sa mnom itd....... Znam da nije Winx, ali obećavam da će slijedeći biti. Smislit ću nešto pa ću o tome pisat. Danas nemam baš ideja pa ovako pišem, o svemu pomalo.Joj, u srijedu su bile Kronike iz Narnije-Kraljević Kaspijan. Kad sam vidjela da su to stavili srce mi se rasplakalo od sreće. Dugo nisam gledala taj film i jedan ću vikend pogledati i 1. i 3. dio (1.Lav, Vještica i Ormar 2.Putovanje broga Zorogaza). Pročitala sam i 7. knjigu Posljednja bitka, a još nisam Putovanje broda Zorogaza koju imam.  Neda mi je se čitat jer sam gledala film. Posudit ću od sestrične Konj i njegov dječak pa ću to pročitat za ljeto ili kad već. Jer sad kad krene škola lektire i sve to..... Volim ja školu ali ne mogu od nje pročitati Kronike iz Narnije koje već želim pročitat 100 godina. Pročitala sam Posljednju Bitku, znači da mi je ostalo još 6 knjiga!!!! Baaa! Jeste li znali da su Kronike iz Narnije zapravo nekakav drugi naziv za Bibliju. Jer: Aslan je Isus (Bog), Lucy vjernica, Ledena vještica Sotona, Edmund je smrtnik, čovjek koji griješi, a za Susan i Petera ne znam što su. jer lik koji je napisao Kronike iz Narnie je bio veliki vjernik ali je izgubio vjeru. Jer se molio da mu majka ne umre ali ona je umrla. Ali, koliko ja znam, jedan drugi pisac mu je vrato vjeru. Ali nisam sigurna koji. Ugl. stvarno volim Kronike iz Narnije i vraćaju mi prekrasne uspomene, a i glumac koji glumi Edmunda mi je najdraži glumac haha.Jučer sam bila u gradu s mamom i htjela sam si kupiti lažni piercing za uho, ali tog nigdje nema! I otkrila sam H&M,
New Yorker je dobio otkaz H&M mi je bolji haha. Dakle, ja taj lažni piercing nisam nigdje našla, još ću ići potražit u Funky Fish. Ugl. htijela sam reći da sam kupila jedan onaj Winx paketić Vile Princeze i dobila Aishu u Bloomixu. Meni je baš slatka haha. Također sam kupila crnu hudicu.
Jučer je na televiziji bila i Alisa u Zemlji čudesa. Meni se taj film jako sviđao iako nije baš snimljen po priči. Posebno mi se svidio Ludi šeširdžija, ili kako su oni preveli Klobučar.  Znate vi pjesmu od Avril Alice? Ja je baš sad slušam. Obožavam tu pjesmu. A i Avril mi je najdraža pjevačica, prema tome obožavam pjesmu! Što da vam još kažem. Iskeno, Alisa u Zemlji čudesa mi je najdraža bajka. Alisa me podsijeća na mene (u filmu) jer ona ima tu noćnu moru i na kraju kad ju onaj zaprosi, nakon 10 godina, njena se noćna mora ostvari. I ona cijelo vrijeme misli da je to san, ali pri kraju filma shvati da je sve stvarno. Podsijeća me na mene jer ja tako imam moj svijet i svaku noć sanjam nešto iz njega. Ili ništa ili nešto što je povezano s mojim svijetom. Bilo to ružno ili lijepo, povezano je s mojim svijetom....To je sve od posta. Znam da je kratak ali obećajem da će slijedeći biti duži i da će biti o Winx-u. bb
adventureworld @ 12:11 |Komentiraj | Komentari: 9 | Prikaži komentare
nedjelja, siječanj 4, 2015
Hello! Evo, vratila sam se i ne, ne sanjate, pišem novi post! Slušajte, kao i svake godine išla sam kod none sa sestričnom i ostala do jučer. Povremeno sam išla na blog pomoću noninog laptopa ali to kratko. Zato nisam pisala. Drago mi je što sam skupila oko 25 komova na blogu i više od 1 000 like-ova na facebook stranici Winx Club Teen Girls. Hvala vam i nadam se da će u 2015. blog biti još popularniji nego sada. Uh, pa stvarno sada je 2015.. Nikako da se skockam i shvatim da je Nova godina došla i prošla i sve opet iznova... Uskoro se miče bor....NEEEE!FrownI jučer sam gledala film The Eagle, tjst. Orao, pa imam jedan film manje za pogledat. Već mi 3 mjeseca stoji na popisu i čeka da ga pogledam. A uskoro ću i novi Winx film jer vidim da on neće doći u kina nikad! A sada ću vam malo pričati o mom dočeku Nove godine i mojim novogodišnjim odlukama.Novu sam godinu naravno provela s mojom sestričnom Larom. Ali ove godine nismo slavile kod none već smo u 21:30 otišle kod njene prijateljice (ona ima deku i tepih na Winx!!!!) prvo mi je bilo dosadno i nisam mogla niti sjesti od nervoze. Sve osmašice, poznajem samo moju sestričnu i još jednu curu, najmlađa sam... Ali onda je Lara počela kopati po stvarima njene prijateljice i pronašla Winx blok i karte (od Bloom, ja imam od Stelle i Tecne i imam kocku Trix, prstene i cijelu kutiju) Pa mi je ta cura kod koje smo išle dala karte i blokić. Tada sam se malo opustila, a kasnije poslije Nove godine sam čak i progovorila! Bilo nas je 6. Sve u svemu u 1:30 ujutro smo se vratile kod none i tamo još gledale televiziju i igrale se da naši medvjedići slave Novu godinu. Tamo nismo uopće plesale pa smo još malo kod none i to je sve bilo OK.1.Moje novogodišnje odluke možda nekomu budu čudne, ali ja tu ništa ne mogu. Ja sam odlučila. Odlučila sam promjeniti izgled. Vidite, oduvijek mi se sviđao izgled Rock-Punk, ali nikad nisam pokušala tako izgledati. Na dočeku sam upoznala dvije cure, blizanke, i one imaju baš taj stil. Ja se neću promjeniti, već ću svoj unutarnji izgled prenijeti na vanjski. Mislim da mi je došlo vrijeme da to učinim. Trajati će dugo, ali valjda ću do 8. razreda to postići...haha...Sad baš nemam takve robe ali odsada ću kupovati takvu robu i postići što želim. Odlučila sam, i neka mi samo netko kaže: ,,Bože, pa nećeš valjda?,, o da, hoću! I boli me briga, napokon ću izgledati kako želim, dosta mi je mješane odjeće. Ja želim nešto određeno, kao što je to što sam upravo rekla.Nadam se da vam se sviđa slika jer sam se namučila. Voljela bih vam pokazati kako izgledaju cure koje imaju taj stil ali nisam našla dobru sliku. Ja sam mislila imati jednu MH majicu, i Winx (znate li vi gdje se Winx majice mogu kupiti, jer ja stvarno neznam...molim vas odg. u komentar) Ostalo bi bile hudice, košulje, i majice u tamnim tonovima, ali ne uske majice. Također i traperice, nekoliko tajica i onih udobnih hlača za koje neznam kako se zovu. Meni se takav stil jako sviđa, također ću kad budem starija imati vjerojatni piercing na nosu i na ušima, svoj ću stil započeti šišanjem i vidjet ću još, možda crnim pramenovima Laughing.2. Odlučila sam preokrenuti svijet u moj ,,plesni podij,,. Odlučila sam se ponašati kako sam oduvijek htijela i prestati se ulizivati ljudima. Biti ću ono što volim i što mi se sviđa. Možda nemam hrabrosti prići mojim favoriziranima, ali nikad neznaš. Svatko negdje ima nekog kome je sličan i s kim može biti prijatelj. I ja ću pokušati naći svoju ili svog sličnog s kim mogu biti tko jesam. Hodati ću drugačije. Ali to ne znači da ću poskakivati ili se vući, već da ću biti kakva želim i više se neću pretvarati. Ali dobro, ovo sam pretvorila u nekakvu dramu hahaha. Također ću još biti bolja u školi i neću puštat dok ne budem najbolja!!!! OK, sumnjam da ću biti najbolja, ali nikad neznaš....Neću se promjeniti tako što ću prestati voljeti nešto što inače volim, neki crtić, seriju ili muziku. Po tome ostajem ista jer sam to ja. Ali mislim da moram vježbati na tome da ne budem toliko sramežljiva i da pokušavam biti draga prema svima. Ja sam inače draga prema svima, i znam da to zvuči čudno ali, ne više! Ljubazna ću biti prema onima koji to zaslužuju a prema onima koji ne zaslužuju, neću. Mene ne shvaćaju ozbiljno i toga mi je dosta..... Ako mislite da je ovo čudno, hvala na komplimentu, jer upravo sam to htjela postićiWink.....adventureworld @ 09:41 |Komentiraj | Komentari: 10 | Prikaži komentare
Arhiva
« » sij 2015
 • p
 • u
 • s
 • č
 • p
 • s
 • n
 •  
 •  
 •  
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 31
Cursor
 • cursor
  Christmas Blue Star
Mirta, moj omiljeni lik iz Winxa
Anketa
Vjerujete li u vile?
O blogu
30. studenog 2012. ovaj mi je blog darovala bivša blogerica imena Nejra.
Prvotno se zvao Adventure world, a ja ga preimenovah u Winx Club Teen Girls. Taj naziv prestao je odgovarati mojoj osobnosti, stoga se sada zove Book of Winx jer to ime obuhvaća dvije stvari o kojima ovisi moja sreća: knjige, odnosno priče, i Winx.
Za neke, Winx je beznačajan crtić. Meni Winx znači sve. To su moje najbolje prijateljice i uzori. Sve što sam postigla u životu na neki način dugujem Winxu. Vodile su me i pokazale mi kako da se razvijem intelektualno, a pomogle su mi ući u svijet mašte, u kojem sam igrom slučaja i ostala. Ovaj blog posvećujem pretežno tim divnim vilama, ali ovdje ćete naći i neke donekle intimne ispovjedi u postovima, rasprave o knjigama i slično.
Uživajte!
Index.hr
Nema zapisa.